Száműznék a gyerekeket a repülőről

Egy friss felmérés szerint az utasok egy részét zavarják a repülőn utazó kisgyermekek. A megkérdezettek többsége nem bánná, ha családi részleget alakítanának ki a repülőkön, a kisgyermekes szülők, nagyszülők szemszögéből természetesen más a helyzet. S mivel a vélemények sokfélék, cikkünkben most nem szeretnénk igazságot tenni. Következzék Winkler Nóra különvéleménye.
A hír: Családi repülés
A Skyscanner arra volt kíváncsi, mekkora igény lenne a repülőgépek fedélzetén egy szeparált, családi részlegre. Az online felmérés kiindulópontját az adta, hogy a hírek szerint egyre több embert zavarnak a repülés alatt bömbölő csecsemők és a nyughatatlan kisgyermekek. Ezt most a friss felmérés eredményei is megerősítették: a megkérdezettek többsége üdvözölne egy családirészleg-szerű megoldást.

Száműznék a gyerekeket a repülőről

Különvélemény Winkler Nórától

Hát igen. Legyünk őszinték. Ha az utcán meglátunk egy cuki kisbabát, lehajolunk, hogy gügyörésszünk neki, és a szüleinek mosolyogva mondogatjuk, mennyire édes ez a gyerek. Mikor a repülőgépen, kezünkben a beszállókártyával, táskával keressük a sorunkat, ugyanennek a babának a látványa más érzéseket tud kiváltani. Ha a nyolcadik sorban ül a mamája ölében, akkor tűnik még mindig nagyon cukinak, ha mi a huszadikban fogunk. Ha a kilencedikben, lehet bármilyen édes a pofija, okos a tekintete, játékos a természete, a kisgyerek egy tényezőre szűkül, hogy ugye nem fogja végigsírni az utat.
Úgy tartom magamról, hogy liberális nézeteim vannak, a szegregációt nem támogatom, de azt, hogy a kisgyerekekkel utazók egy családi részlegben utazzanak, mégis.
Arra jutottam, hogy azért, mert míg a felnőtt utazók között érvényesek bizonyos megállapodások, a gyereknevelésbe nem lehet beleszólni. Tök mindegy, milyen háttérből jött az előttem ülő, megkérhetem, hogy döntse magát előbbre, mikor az ételeket szolgálják fel. Azt is meg tudom neki mondani, hogy ha feláll, ne a széktámlát rángassa, különösen akkor ne, ha láthatóan alszom, a könyökét pedig úgy rakja le, hogy osztozzunk a kartámlán, és a táskáját úgy forgassa, hogy beférjen az enyém is a polcra.

Száműznék a gyerekeket a repülőről


De hogy ki hogyan altat, mikor enged bármiben a gyerekei kérésének, rájuk szól-e, amikor bújócskáznak, vagy mérlegállást gyakorolnak a támlákon, az egy teljesen másik terület. Mindenkinek megvannak a saját meggyőződései arról, hogyan kell gyereket nevelni. Engedni, szigorkodni, megadni, rávenni, hogy magának megoldja, kényeztetni, ridegtartani – ezek a fogalmak mind viszonylagosak, ki-ki mást ért rajta, különösen, ha nevelésről van szó. És ezek a világok idegenek, de még barátok között is átjárhatatlanok, és ezt meg is tanulja mindenki.
Gyerekbulin nem szólunk Gézukára, hogy ne spricceljen ásványvizet a könyvespolcra, mert lehet, hogy a mamája alternatív óvodába járatja, ahol támogatják minden kis apró ötletében. Ha bömbölve kéri, hadd nézzen DVD-t a többiekkel, ám szülei zöldelvek mentén élnek, és a gyerek csak fajátékokat ismer, nem szólunk semmit. Na, pont ezek miatt a szemléletbeli különbségek miatt támogatnám a családi részleget, hogy végül – mikor már a bőröndöket várjuk a tekergő sorban – oda lehessen guggolni hozzájuk, hogy mennyire nagyon édesek.

Te mit gondolsz a témáról? Szólj hozzá, és mondd el véleményed a Nők Lapja Café fórumában! 

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

zsuzsi1975 2010-09-22 04:37

"Itt nalunk az USA-ban mar elkezdtek azt csinalni, hogy a repcsi elkulonitett reszeben ulnek."

 

Az almaidban esetleg, de az usaban tuti nincsenek ilyen jaratok.

Az elso osztalyra nem lehet gyereknek jegyet venni de ez nem csak a z usaban van igy hanem szerintem barhol.

 

 

"Nem is ertem, honnan veszik a gyerekkel utazo szulok, hogy masok hallani akarjak 4-5 oran keresztul azt a soka nyavogast, es uvoltozest amit azok vegbe visznek."

 

Nem ertem honnan veszik az olyanok mint te hogy neveletlen bunkok mellett akarnak ulni a kisgyerekes utasok. 

 

 

 

sajnos a bebiket nem lehet "fegyelmezni, es azok is uvoltoznek teli tudovel.
meg jo hogy nem

 

Egyszer egy sornak a sarkan ultem, es,--igazad van, ott is volt egy 3 eves szorny, aki fel-ala "zakatolt" a kabinban. Vegre is meguntam, es kidugtam a labam----hu" de remekul orra esett!!

Remelem egyszer valaki az ilyenert ugy bokan rug hogy bicegve fogsz elmenni a repulorol, es utana meg a kajas kocsit is attoljak a labadon tok veletlenul. 


Voltak akik me'g tapsoltak is nekem.
En persze ugy tettem, mintha aludtam volna.,
hehehehe...................

 


Bunko P..... 

zsuzsi1975 2010-09-22 04:26

Te vagy egy megkeseredett stewardess vagy, vagy egy gyerektelen, vagy pedig gyerekes de repulot csak az egben lattal. Hibas az elkepzelesed a gyerek fegyelmezesrol.

Adnek en neked olyan repulo utat ahol legalabb ketszer szallsz at mindenhol ket harom orat kell elszorakozni, a kozepso jarat legalabb 10 oras es a repulo kesve indul de addig is egy orat bent fozik az utasokat a kabinban. Ja mindezt egy ket harom ev koruli kisgyerekkel megspekelve a honod alatt tok egyedul. Kellemes utazast kivanok.

Evis 2010-09-22 04:23

Nemtom, ffi vagy-e vagy no, de tokmind1. Szerintem sose akarj gyereket! Neked egy kutya vagy papagaj tokeletes lesz! Azt max berakod a klotyoba, ha csendre vagynal. 

 

En is usaban elek jopar eve, es evente btobbszor repulunk minden fele, de sosem hallottam elkeritett reszrol. 

Ket pici gyerekkel utazunk, es sosem neztek ram ferde szemmel, bar hozza kell tennem , max 10 percig hangoskodnak, ha epp... de az is ritka, szerencsere szeretnek utazni. Es szerencsere ilyen  marhakkal se akadtam meg ossze, mint te vagy, mert tuti felrugtam volna a Holdra!

 

Te nem voltal gyerek?

Igazan sajnallak....  

BabyBee 2010-09-22 03:23

Akinek van gyereke, az tudja, hogy egy picit nem konnyu 8-9 oran at csendben tartani. De arra sem lehet "fegyelmezni", hogy annyi orat uljon nyugodtan egy helyben.

 

Ugyanugy, mint ahogy a gyereketlen utasok sem akarjak hallani 4-5 oran keresztul a nyavogast, en sem akarom hallani a gyereketlen utasok horkolasat, csamcsogasat, sem a beszelgetesuket amig az en gyerekem netan epp alszik a gepen. 

 

Ez az egesz tema hulyeseg. Egy kis tolerancia mindenki reszerol nem artana.

 

En nem tudom melyik legi tarsasagok csinaljak azt hogy elkulonitett reszben ulnek a gyerekek? en errol nem hallottam egy szot sem. De a google-ban sem talaltam rola semmit. Lennel olyan szives par linket kuldeni nekem azokhoz a legi tarsasagokrol akik ezt csinaljak?

 

Na meg azzal dicsekedni, hogy elbuktattal egy gyereket a gepen? Es meg masik topicban te irtal arrol , hogy proli meg mit tudom en? Lehet sajat magaddal kene kezdeni...en ilyennel nem dicsekednek. Es azok akik ezen tapsoltak is neked a gepen ugyanolyan parasztok lehetnek mint te. (illetve, hogy is mondjam...white trash)

Torolt_felhasznalo_783768 2010-09-22 02:29

sajnos a  bebiket  nem  lehet  "fegyelmezni,  es  azok  is  uvoltoznek  teli  tudovel.

 

Egyszer  egy sornak a sarkan  ultem,  es,--igazad  van,  ott is  volt  egy 3  eves  szorny,  aki fel-ala  "zakatolt"  a  kabinban.  Vegre  is  meguntam,  es  kidugtam  a  labam----hu"  de  remekul  orra  esett!!  

 

Voltak  akik  me'g  tapsoltak  is  nekem.

En  persze  ugy tettem,  mintha  aludtam  volna.,

 

hehehehe...................

Torolt_felhasznalo_783768 2010-09-22 02:25

Itt nalunk az  USA-ban  mar  elkezdtek  azt  csinalni,  hogy  a repcsi elkulonitett  reszeben  ulnek.

 

Nem  is  ertem,  honnan  veszik  a  gyerekkel  utazo  szulok,  hogy  masok  hallani  akarjak  4-5  oran  keresztul  azt a  soka  nyavogast,  es  uvoltozest  amit  azok  vegbe  visznek.

Tiszta  idegbaj neveletlen  kisgyerekek  mellett  ulni,  orakon  keresztul. 

FlOoOw 2010-09-22 02:01

Szerintem nincs gond a gyerekekkel ha a szulok tudjak oket fegyelmezni. Sajnos minden napos dolog a fedelzeten, hogy 2-4 ev koruli gyerekek rohangalnak felala a kabinban felugyelet nelkul...ami nem csak zavaro mas utasok es a szemelyzet szamara, de nagyon veszelyes is lehet. Altalanos problema, hogy a gyerekek rugdossak az elottuk levo szek tamlajat, a szulok errol tudomast sem vesznek, es sorolhatnam. Szerintem lenyegeben egy repulon nem a gyerekekkel van baj, ha nem a szuleikkel akik keptelenek fegyelmezni oket.

N?k Lapja Café 2010-09-22 02:01

Egy friss felmérés szerint az utasok egy részét zavarják a repülőn utazó kisgyermekek. A megkérdezettek többsége nem bánná, ha családi részleget alakítanának ki a repülőkön, a kisgyermekes szülők, nagyszülők szemszögéből természetesen más a helyzet. S mivel a vélemények sokfélék, cikkünkben most nem szeretnénk igazságot tenni. Következzék Winkler Nóra különvéleménye.

Tovább a cikkre...

Kalkulálja ki Kötelezőjét!
14 biztosítóból válasszon Önnek megfelelőt! Gyors, egyszerű online kötés

További információk>>>