Aktuális

Tekerj 8-szor ősszel is! Indul a Bringázz a munkába! őszi futama

A Bringázz a munkába! kampány idén szeptember 16-tól október 22-ig tart, ebben az időszakban kell a bam.hu oldalon regisztrálóknak minimum 8 alkalommal bringával tekerni munkába.

A Bringázz a munkába! kampány 2007-es indulása óta több tízezer közlekedőt vett rá, hogy a környezetbarát közlekedés jegyében autóját kerékpárra cserélve „bringázzon a munkába”. A 2010-es őszi kampány újdonságaként Hegedűs D. Géza Bam! Nagykövetként segíti a kerékpározás népszerűsítését. A Magyar Kerékpárosklub emellett a korábbi népszerűsítő tevékenysége elismeréseképpen Bam! Nagyköveti kinevezést adományoz Hajós Andrásnak, Király Júliának, Németh Jucinak, Novák Péternek, Ónodi Eszternek, Péterfy Borinak, valamint Scherer Péternek és Till Attilának.

Tekerj 8-szor ősszel is! Indul a Bringázz a munkába!

 

Az évente két alkalommal megrendezett, mára országosan ismert és közkedvelt Bringázz a munkába! kampányoknak fontos szerepük van abban, hogy évről évre egyre többen választják a kerékpárt közlekedési eszköznek. A Bringázz a munkába! kampány hosszú távú célja, hogy a kampányidőszakokon kívül is növekedjen a kerekpáros közlekedési kedv. Ennek érdekében a 2010-es őszi kampány a civil aktivitásra helyezi a hangsúlyt, üzenete: Vedd Rá a kollégáidat, hogy ők is bringázzanak a munkába! Tavasszal 8.200-an teljesítették a minimum 8 tekerést az adott időszak alatt és ezzel 630 tonna szén-dioxid kibocsátásától kímélték meg a légkört.

2010 újdonsága

Az idei kampány egyik újdonságaként  Bam! Nagykövetek is segítik a kerékpározás népszerűsítését. A Bam! Nagykövet cím birtokosa az adott kampányidőszak hivatalos képviselőjeként részt vesz a Bam! rendezvényein és feladata legjobb tudása szerint népszerűsíteni a kampány célkitűzését, emellett jogosult nyilatkozni a Bam! eseményeiről is.
Magyarország legnagyobb színháza, a Vígszínház szintén teljes mellszélességgel támogatja a kampányt. A Víg nemcsak nyitott színház, hanem környezetbarát is, mely a kultúra közvetítése mellett ugyanakkora hangsúlyt fektet a környezettudatos életmód népszerűsítésére is.  
Másik idei újdonság, hogy minden a Bam.hu oldalon regisztráló csapat külön Facebook rajongói oldalt indíthat, amelyen a csapattagok kerékpáros élményeiket tehetik közzé. Az október 22-ig a legtöbb rajongót begyűjtő Bam! csapat a népszerűségen kívül értékes jutalomban is részesül!

A Bam! kampány részletei és regisztráció:
www.bringazzmunkaba.hu
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top