Idősebb nő fiatal férfit keres - vége a szűz és a szajha kettősségének!

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Vajon miért keresik az idősebb nők a fiatalabb korosztályú férfiak társaságát? S miért létesítenek viszonyt a fiatal férfiak náluknál 10-15 évvel idősebb nőkkel? Soma Mamagésa az úgynevezett pumakapcsolatokról – idősebb nő és fiatal férfi alkotta viszony – és ezek terjedéséről fogalmazta meg különvéleményét.

Soma különvélemény - A hír: Idősebb nő fiatal párját keresi
Az úgynevezett pumakapcsolat, melyben egy idősebb nő fiatal férfival alakít ki viszonyt, kezd izgalmas témává válni Hollywoodban. Az ottani randiguruk szerint mostanában ugyan egyre több idősebb nő keres fiatalabb partnert, fordítva ez nem feltétlenül igaz, és ha össze is házasodnak, nem maradnak sokáig együtt. Debbie Then kaliforniai pszichológus szerint nincs szó általános társadalmi változásról; a szakember úgy véli, hogy a fiatal férfiak olyan „pumák" társaságát keresik, akik jól néznek ki, nyitottak a világra, és kellőképp szenvedélyesek. Az idősebb nők pedig kalandot, egzotikumot keresnek a náluknál fiatalabb férfiak társaságában.

 

Különvélemény Soma Mamagésától
Egyáltalán nem értek egyet a kaliforniai pszichológussal abban, hogy nem vagyunk egy általános társadalmi változás tanúi. Ekkora változás – és ilyen gyorsan – a férfi-női kapcsolati és szerepmintákban szerintem soha nem volt a világban. (Ebből a témából írtam a szakdolgozatomat.)


Az individualizáció terjedésével, nyílásával egyetemben egyre kevésbé működnek az eddigi sztereotípiák és elvárások, így az egyének bátrabban kísérleteznek annak a megtalálásában, hogy személyre szólóan kinek mi a jó. Nekem az a véleményem és az eddigi tapasztalatom, hogy az úgynevezett „pumakapcsolat” (vicces kifejezés) egyre inkább terjedni fog. Hogy miért? Ezúton ajánlom (ismét) a www.mentsukmegaferfiakat.hu site-ot, ahol részletesen lehet olvasni a férfiak jelenlegi egészségi és lelkiállapotáról, amire már nem lehetett nem felfigyelni.

A Magatartástudományi Kutatóintézet legfrissebb adatai döbbentenek rá arra a jelenségre, miszerint olyan magas a férfiak halálozási aránya Magyarországon, ami Európában rekordot dönt. Konkrétan 5 férfiból hazánkban ma csak 3 éli meg a 65. évét, ez azt jelenti, hogy 5 ezerből csak 3 ezer stb. A két vezető megbetegedés a szívinfarktus (a szeretet oda-vissza megélésének a betegsége) és a prosztataproblémák (férfiúi önértékelés). A midlife krízis, azaz az életközépút-válság is a férfiakat sújtja most hazánkban, nem a nőket.
Vagyis jellemzően egy negyvenes nő tele van erővel, jön-megy, buzog, posztgraduálisra jár, vagy továbbképzésre, új szakmát tanul, sportol, táncol, új hobbikat talál, hastáncol és jógázik, előadásokra és színházba jár, feng shui tanácsadásra és pránanadi-tanfolyamra, családállításra és pszichodrámára, stb. Fejlődni akar, tudatosodni, és tesz is magáért. A felmérések viszont azt mutatják, hogy a negyvenes férfiak igen jelentős százaléka le van lassulva, igen gyakori jelenség az a férfi, aki az egyik kezében sörösüveget tart, a másikban pedig a távirányítót, és terjedelmes pocakot ereszt. A lelki wellnesseimen rengeteg negyvenes nő arról számol be, hogy az ugyanilyen korosztályú férfi neki nem elég impulzív, energikus, pörgős, élettel teli. Amerikában egy kifejezés is van arra, hogy a nők ennyire megerősödtek (elég volt az alárendeltségből, micsoda ostoba, felháborító tévedés volt ez a játszma…): „A nők jönnek föl, mint az olaj.” És persze megint legyünk mi az erősek és tudatosak (merthogy a férfiak nagy többsége még mindig elfojt, struccpolitikát folytat, nem akar az érzelmeivel, a lelkével szembenézni), és segítsük őket! (Ez külön téma, hogy hogyan…) Mindenesetre jelenleg nagy átlagban egy negyvenes nőnek energiában kevés egy negyvenes férfi. Mondom: nagy átlagban.
Tehát akinek nem inge, nem veszi magára. A jó szexre pedig szükség van, különben megbetegszik az ember. (Óriási szakirodalma van a szexcsakra blokkoltságának, illetve a minőségi szexuális élet testre-lélekre ható előnyeinek.) A mai nők elkezdték integrálni az eddig szétválasztott szerepeket, vége a szűz és a szajha kettősségének! Egy tisztességes feleség, jó anya is lehet (sőt legyen is!) dögös, szexi, ápolt nő, aki tudja, hogy mitől döglik a légy, és kellőképpen önérdek-érvényesítő.

Egy nyitott, önmagát szerető negyvenes (akár ötvenes, nekem van ilyen barátnőm) nővel igazán jól járhat egy huszon-, harmincéves fiatalember. Egy érett nő sokkal jobban értékeli azt, ami van, és sokkal merészebben mer élni a lehetőségekkel. A huszonéves pedig többnyire potensebb, energikusabb, impulzívabb, mint a vele egykorú férfi. A srác megélheti, hogy milyen klassz csávó, mennyi örömöt tud adni, úgyhogy ha jól csinálják ezt a „bartert”, mindenki jól jár. Hogy hosszú távon mennyire van perspektíva egy ilyen kapcsolatban, mindig egyéni, de ha a mostani jelenség tovább erősödik, el tudom képzelni, hogy a nyitott, ápolt, vagány negyvenesek tömegesen átállnak a náluk tíz, tizenévvel fiatalabb férfiakra, és ezt hosszú távon is meg tudják tartani. A lélek igaz mélységében ugyanis nincs életkor, és a testnek is meg kell adni, ami a testé… A lényeg a közös ritmus és az azonos rezgés…

Olvass tovább

Hozzászólások

Torolt_felhasznalo_793639 2010-06-23 22:08

anci67: légy büszke magadra, ha jól érzed magad a bőrödben. Mindig becsültem és tisztelem azokat a nőket, akik elismerék, hogy anyának valóak, anyák akartak lenni, aztán amikor azzá lettek, tényleg azzá is váltak! Semmi "akkor most add vissza a babaruhát"-akció, hirtelen felidulásból elkövetett visszafiatalodás, "jaja én mégsem ezt akartam" stb. Anya és kösz jó van így. Vannak ilyen emberek is, és bár tőlem elég messze állnak, nagyon tudom becsülni őket.

Csak dőlj szépen hátra és légy büszke magadra! Bizonyára szeret a három gyereked, a férjed és te is boldog vagy, mert azon az úton jársz, ami a tiéd. És ez jó dolog.

Torolt_felhasznalo_793639 2010-06-23 22:00

ducimac:
"Ez így igaz, nem egy pszihológiai könyv szól erről. Például olvastad Susasn Forwardtól a mérgező szülőket? Ha nem sürgősen olvasd el, talán segít, elkezdeni a változtatást."

Köszönöm, olvastam. Félreértesz: én általánosságban beszéltem az alkoholizmusról, valamint a valahai bartánőm kapcsán, az én családomban nincsen alkoholista.

"Egy anya felelős a gyerekéért, neki nincs mentsége egy tönkretett gyerekkorért és egy megnyomorított lélekért. De a feleségét maga választja az ember, el lehet válni tőle."

Ez kétségtelen.

"És bármi volt is az előzmény, felelős vagy magadért. Nem minden alkoholista gyereke lesz alkoholista, és nem minden erőszakos ember gyereke veri a saját gyerekeit. Meg lehet szakítani a láncot. Ha van az emberben elég erő."

Valóban felelős vagyok magamért, ahogyan te is magadért. A többi nem az én asztalom, mint mondottam volt, nem az én anyám halt meg alkohol miatt, hanem a valahai barátnőmé, akivel már jó ideje megszakadt a kapcsolatom.

"Az már egy pozitív dolog, ha valaki elismeri magáról, hogy alkoholista. Ez lehet az első lépés a gyógyulás felé. Vagy így lehet maradni nyakig süllyedve az önsajnálatban, és meg sem kisérelni a kimászást a bajból, mert más a hibás."

Ez is igaz, de a válaszom szempontjából irreleváns. Mint mondottam volt: meghalt. Neki nincs szüksége arra, hogy bármit is elismerjen. Akkor sem tette volna, ha ma is élne, mert nem olyan ember volt, akit bármivel is lehetett szembesíteni. Mint te is tudod, vannak ilyen emberek, és nem csak az alkoholbetegek között.

Torolt_felhasznalo_504466 2010-06-23 11:59

"pokol egy önző alkoholista mellett élni, de legalább olyan pokol alkoholistává lenni önző, egoista anya után egy hasonló feleség mellett. Vagy anya után azzal azonosulva nőként."

 

Ez így igaz, nem egy pszihológiai könyv szól erről. Például olvastad Susasn  Forwardtól a mérgező szülőket? Ha nem sürgősen olvasd el, talán segít, elkezdeni a változtatást. Mert nem csak az alkoholizmus lehet erre a válasz. Nagyon nehéz kilépni, rengeteg munka és szenvedés, de túl kell lépni rajta. Vagy ülhet és ihat az ember és sajnálhatja magát, hogy milyen szar neki.

Egy anya felelős a gyerekéért, neki nincs mentsége egy tönkretett gyerekkorért és egy megnyomorított lélekért. De a feleségét maga választja az ember, el lehet válni tőle.

És bármi volt is az előzmény, felelős vagy magadért. Nem minden alkoholista gyereke lesz alkoholista, és nem minden erőszakos ember gyereke veri a saját gyerekeit. Meg lehet szakítani a láncot. Ha van az emberben elég erő.

Az már egy pozitív dolog, ha valaki elismeri magáról, hogy alkoholista. Ez lehet az első lépés a gyógyulás felé. Vagy így lehet maradni nyakig süllyedve az önsajnálatban, és meg sem kisérelni a kimászást a bajból, mert más a hibás.

 

ayrabell6 2010-06-22 22:03

CSAK 40 FELETTIEKNEK AJÁNLOM

(vicc - de minden jó viccnek a fele komoly)

 

Egy férfi tollából...

 

Ahogy öregszem, egyre inkább a 40 feletti nőket értékelem. Csak néhány példa, hogy miért:

Egy 40 feletti nő sosem ébreszt fel az éjszaka közepén, hogy megkérdezze: "Mire gondolsz, drágám?" Fütyül rá, mire gondolsz.

Ha egy 40 feletti nőnek nincs kedve meccset nézni veled, nem ül oda melléd nyavalyogni. Csinál helyette valami olyat, amihez kedve van. Általában valami sokkal értelmesebb dolgot.

Egy negyvenen túli nő már elég jól ismeri önmagát ahhoz, hogy tudja, ki ő, mi ő, mit akar és kitől. Kevés olyan 40 feletti nő akad, akit érdekel, hogy mit gondolsz róla vagy arról, hogy mit teszel.

A nőknek 40 felett tartása van. Ritkán fordul elő, hogy jelenetet rendeznének az operában vagy egy elegáns étterem kellős közepén. Na persze ha megérdemled, gondolkodás nélkül lelőnek, főleg ha esélyt látnak arra, hogy megúszhatják.

Az idősebb nők nem bánnak szűkmarkúan a dicséretekkel, gyakran akkor sem, ha nem érdemled meg. Tudják, milyen érzés, amikor az ember nem kap elismerést.

40 felett egy nő elég magabiztos ahhoz, hogy bemutasson téged a barátnőinek. Egy fiatalabb nő gyakran még a legjobb barátnőjét is hanyagolja, ha partnere van, mert nem bízik meg a fickóban. Egy negyvenen túli nőt abszolút nem érdekel, hogy tetszenek-e neked a barátnői, mert tudja, hogy azok sosem árulnák el őt.

A nők a korral természetfeletti képességekre tesznek szert. Egy 40 feletti nőnek sosem kell meggyónnod a bűneidet. Úgyis mindig tudja.

Egy 40 feletti nőnek jól áll a tűzpiros rúzs. Ugyanez már nem mondható el a fiatal lányokról vagy a transzvesztitákról.

Ha eltekintesz attól a néhány apró ránctól, egy 40 feletti nő sokkal szexisebb, mint fiatalabb nőtársai.

Az idősebb nők egyenesek és őszinték. Azonnal a szemedbe mondják, hogy mocsok disznó vagy, ha úgy viselkedsz! Nem kell törnöd a fejed, hányadán is állsz velük.

Igen, számtalan okból dicsőíthetjük a negyvenen túli nőket. Sajnos ezt fordítva már nem lehet elmondani. Minden ragyogó, okos, ápolt, szexis 40 feletti nőre jut egy kopaszodó, pocakos őskövület sárga nadrágban, aki bolondot csinál magából valami 22 éves kis pincérlánnyal az oldalán. Hölgyeim, elnézést kérek érte.

Torolt_felhasznalo_834792 2010-06-22 21:18

Igen, ez az anyáskodás sok esetben látható. Szerintem annyira gáz. (néha félek, hogy mivan, ha bizonyos szitukban én is ilyen vagyok)

De most komolyan. Az anyáskodás normális?! Szerintem nem végül is egy kapcsolatnak az a lényege (elvileg), hogy a két fél egyenrangú.... vagy mi... kölcsönös tisztelet, ésatöbbi. Ha nagy a korkülönbség, ez az egyenrangúság elveszhet könnyen. 

 

(hogy mi nem az meg mi az, azt már nem tudom követni, bocs :) )

Torolt_felhasznalo_904145 2010-06-22 20:36

Itt van az eb elhantolva. Senkinek semmi köze ahhoz, hogy ki kivel miért van együtt.Magánügy, hogy anyagiak vagy érzelmek motiválnak egy kapcsolatot.A lényeg, hogy működik.

Torolt_felhasznalo_904145 2010-06-22 20:24

A negyvenes nők jogára, ilyen-olyan tanfolyamra stb. rohannak? Igen? DE soha semmire nincsen idejük. És vesztettül fiatalnak akarnak látszani, és arra panaszkodnak - jaj, azt a legkönnyebb: igazi hungaricum, a panaszkultúra és a mérgező légkör megteremtése maga körül -, hogy a negyvenes férfiak pókhasúak és nem jók az ágyban. És csak a pumák a jók.

Hogyne, volt ilyen régen is: a fiatal kanok lejátszotték az anyakomplexust a huszassal idősebb nővel, DE aztán legtöbbször nem maradtak mellette. (Tetszettek látni a tegnap esti Derricket? Csúcs darab volt, igazi ultrafinom pszichológiai háttérrel.)
Hiába hiszi magát egy negyvenes nő húsznak, és hiába is játszik annyit, akkor is annyi, amennyi BELÜL - ahol éppen tart.

A férfi AZÉRT hízik el és AZÉRT is iszik, mert pl. "az önmegvalósító" anyukából csak a kondenzcsíkot látja. Akárcsak a felnövekvő gyermekei. Mert anyuka egyszerre akar csitri lenni, fiatal dögös liba, érett nő, anya, feleség, és örökké fiatal, ruganyos munkaerő.
Egy férfi azért is iszik, és azért is hal meg korán, mert nem szeretik - és ezt nagyon is érzi. Belőle csak a robot kell, a buksza, fiatal korában a két gyerek legyártása és jónapot. Nem egy férfiról tudok, aki, midőn nyugdíjazták, egy-két hónapon belül vagy éven belül meghalt.
Az a nő, aki lerúgja a felnövekvő gyermekeit, meg a férjét, mert hirtelen rájött a vészkorszak-frász, az a szememben nem anya, hanem egy magát nemtaláló önző, hisztérika.
idézet: acelhegy (24) 2010-06-22 09:31:01 Na, akkor én hátradőlhetek nyugodtan...:D Én három gyereket gyártattam, szeretem is a konstruktőrt még mindig, pedig van már némi pocakja (nekem is) és nem járok se jógázni se semmi iylesmi.Csak annak ami vagyok, egy 43 éves anyunak.:)