Idősebb nő fiatal férfit keres - vége a szűz és a szajha kettősségének!

Megosztás
 
Még több megosztás ▾
Vajon miért keresik az idősebb nők a fiatalabb korosztályú férfiak társaságát? S miért létesítenek viszonyt a fiatal férfiak náluknál 10-15 évvel idősebb nőkkel? Soma Mamagésa az úgynevezett pumakapcsolatokról – idősebb nő és fiatal férfi alkotta viszony – és ezek terjedéséről fogalmazta meg különvéleményét.
Írta: 2010. 06. 22. Ez van! rovat 

Soma különvélemény - A hír: Idősebb nő fiatal párját keresi
Az úgynevezett pumakapcsolat, melyben egy idősebb nő fiatal férfival alakít ki viszonyt, kezd izgalmas témává válni Hollywoodban. Az ottani randiguruk szerint mostanában ugyan egyre több idősebb nő keres fiatalabb partnert, fordítva ez nem feltétlenül igaz, és ha össze is házasodnak, nem maradnak sokáig együtt. Debbie Then kaliforniai pszichológus szerint nincs szó általános társadalmi változásról; a szakember úgy véli, hogy a fiatal férfiak olyan „pumák" társaságát keresik, akik jól néznek ki, nyitottak a világra, és kellőképp szenvedélyesek. Az idősebb nők pedig kalandot, egzotikumot keresnek a náluknál fiatalabb férfiak társaságában.

 

Különvélemény Soma Mamagésától
Egyáltalán nem értek egyet a kaliforniai pszichológussal abban, hogy nem vagyunk egy általános társadalmi változás tanúi. Ekkora változás – és ilyen gyorsan – a férfi-női kapcsolati és szerepmintákban szerintem soha nem volt a világban. (Ebből a témából írtam a szakdolgozatomat.)


Az individualizáció terjedésével, nyílásával egyetemben egyre kevésbé működnek az eddigi sztereotípiák és elvárások, így az egyének bátrabban kísérleteznek annak a megtalálásában, hogy személyre szólóan kinek mi a jó. Nekem az a véleményem és az eddigi tapasztalatom, hogy az úgynevezett „pumakapcsolat” (vicces kifejezés) egyre inkább terjedni fog. Hogy miért? Ezúton ajánlom (ismét) a www.mentsukmegaferfiakat.hu site-ot, ahol részletesen lehet olvasni a férfiak jelenlegi egészségi és lelkiállapotáról, amire már nem lehetett nem felfigyelni.

A Magatartástudományi Kutatóintézet legfrissebb adatai döbbentenek rá arra a jelenségre, miszerint olyan magas a férfiak halálozási aránya Magyarországon, ami Európában rekordot dönt. Konkrétan 5 férfiból hazánkban ma csak 3 éli meg a 65. évét, ez azt jelenti, hogy 5 ezerből csak 3 ezer stb. A két vezető megbetegedés a szívinfarktus (a szeretet oda-vissza megélésének a betegsége) és a prosztataproblémák (férfiúi önértékelés). A midlife krízis, azaz az életközépút-válság is a férfiakat sújtja most hazánkban, nem a nőket.
Vagyis jellemzően egy negyvenes nő tele van erővel, jön-megy, buzog, posztgraduálisra jár, vagy továbbképzésre, új szakmát tanul, sportol, táncol, új hobbikat talál, hastáncol és jógázik, előadásokra és színházba jár, feng shui tanácsadásra és pránanadi-tanfolyamra, családállításra és pszichodrámára, stb. Fejlődni akar, tudatosodni, és tesz is magáért. A felmérések viszont azt mutatják, hogy a negyvenes férfiak igen jelentős százaléka le van lassulva, igen gyakori jelenség az a férfi, aki az egyik kezében sörösüveget tart, a másikban pedig a távirányítót, és terjedelmes pocakot ereszt. A lelki wellnesseimen rengeteg negyvenes nő arról számol be, hogy az ugyanilyen korosztályú férfi neki nem elég impulzív, energikus, pörgős, élettel teli. Amerikában egy kifejezés is van arra, hogy a nők ennyire megerősödtek (elég volt az alárendeltségből, micsoda ostoba, felháborító tévedés volt ez a játszma…): „A nők jönnek föl, mint az olaj.” És persze megint legyünk mi az erősek és tudatosak (merthogy a férfiak nagy többsége még mindig elfojt, struccpolitikát folytat, nem akar az érzelmeivel, a lelkével szembenézni), és segítsük őket! (Ez külön téma, hogy hogyan…) Mindenesetre jelenleg nagy átlagban egy negyvenes nőnek energiában kevés egy negyvenes férfi. Mondom: nagy átlagban.
Tehát akinek nem inge, nem veszi magára. A jó szexre pedig szükség van, különben megbetegszik az ember. (Óriási szakirodalma van a szexcsakra blokkoltságának, illetve a minőségi szexuális élet testre-lélekre ható előnyeinek.) A mai nők elkezdték integrálni az eddig szétválasztott szerepeket, vége a szűz és a szajha kettősségének! Egy tisztességes feleség, jó anya is lehet (sőt legyen is!) dögös, szexi, ápolt nő, aki tudja, hogy mitől döglik a légy, és kellőképpen önérdek-érvényesítő.

Egy nyitott, önmagát szerető negyvenes (akár ötvenes, nekem van ilyen barátnőm) nővel igazán jól járhat egy huszon-, harmincéves fiatalember. Egy érett nő sokkal jobban értékeli azt, ami van, és sokkal merészebben mer élni a lehetőségekkel. A huszonéves pedig többnyire potensebb, energikusabb, impulzívabb, mint a vele egykorú férfi. A srác megélheti, hogy milyen klassz csávó, mennyi örömöt tud adni, úgyhogy ha jól csinálják ezt a „bartert”, mindenki jól jár. Hogy hosszú távon mennyire van perspektíva egy ilyen kapcsolatban, mindig egyéni, de ha a mostani jelenség tovább erősödik, el tudom képzelni, hogy a nyitott, ápolt, vagány negyvenesek tömegesen átállnak a náluk tíz, tizenévvel fiatalabb férfiakra, és ezt hosszú távon is meg tudják tartani. A lélek igaz mélységében ugyanis nincs életkor, és a testnek is meg kell adni, ami a testé… A lényeg a közös ritmus és az azonos rezgés…

Ajánlott oldalak: Kereső marketing, Kereső, Filmsztár, Férfi
Kapcsolódó hozzászólások
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Torolt_felhasznalo_588727 2010-06-22 07:07

igen,ez valószínű,a virág is elfonnyad,ha nem jó a kertész

Torolt_felhasznalo_390011 2010-06-22 07:06

Az én tapasztalatom is az, hogy bizonyos területeken jobb az idősebb férfi, de nem tudnám elképzelni eggyel sem az életet hacsak érzelmileg és gondolatilag nincs velem egy síkon!

 

 

Torolt_felhasznalo_390011 2010-06-22 07:04

"el tudom képzelni, hogy a nyitott, ápolt, vagány negyvenesek tömegesen átállnak a náluk tíz, tizenévvel fiatalabb férfiakra, és ezt hosszú távon is meg tudják tartani."- na ha fel kell az ember szólok neki, hogy a trendi most a 10-15 évvel fiatalabb férj illetve barát így foghatja a cókmókját és mehet amerre lát

 

 

A jó szexre pedig szükség van, különben megbetegszik az ember. (Óriási szakirodalma van a szexcsakra blokkoltságának, illetve a minőségi szexuális élet testre-lélekre ható előnyeinek.) - nem akarok ironikus lenni, de lehet, hogy nem is az enyészet, hanem a szexuális aktivitás megszűnése okozza az ember vesztét idős korban???

Prücsök8 2010-06-22 07:01

Véleményem szerint se a fiatalabb, se az idősebb férfi társnak nem megfelelő! Én, fiatalabbal sosem kezdtem, de idősebb volt és sajnos rá kellett jönnöm, hogy semiben nem egyezzünk, sőt mindenben eltér a véleményünk és csak 12 év volt a különbség! Azóta, csak a velem egyidős korosztállyal próbálkozom.

 

Szép napot mindenkinek! 

Torolt_felhasznalo_390011 2010-06-22 06:57

Lehet körülöttem nem az a nagy átlag amit Soma ír! Én inkább azt tapasztalom, hogy a nők maguknál idősebb férfit keresnek. Nem a kor határozza meg , hogy ki kivel. Nem úgy jár-kel senki, hogy én akkor most egy fiatalabb pasit keresek magamnak vagy egy idősebb nőt. A kapcsolatok nem társadalmi változások miatt alakulnak ki.
Az sem sikerült még megfigyelnem, hogy a 40 férfiak inkább a sörösüveghez nyúlnak, méginkább egyre több férfi jár edzeni, sportolni.

A két vezető megbetegedés a szívinfarktus (a szeretet oda-vissza megélésének a betegsége) és a prosztataproblémák (férfiúi önértékelés). A midlife krízis, azaz az életközépút-válság is a férfiakat sújtja most hazánkban, nem a nőket.-na ez meg a vicc kategória. Semmi bajom nagyrészt az ezoterikus dolgokkal, de azért ne hagyjuk már teljesen figyelmen kívül a biológiát sem.

Lióra 2010-06-22 03:46

Az ember sosem tudhatja,hogy mi lesz egy kezdődő kapcsolat kifutása.

A 10 év nem is olyan sok,ha anő kellően fiatalos, a férfi érettebb.Mondjuk 20-30 év már sok,vagy pl Mary Zsuzsanna:) 41 éves különbsége.

Azt azért hozzá kell tenni,hogy nem 160/88 Marika a bérszámról a női alanya ezen kapcsolatoknak,hanem -USA-ban már neve is van:Milf:)--- "jókarbanlévő),magára sokat adó,igényes, jólsziutált nők,akik sokszor lekörözik 20-onéves nőtársaikat is.Nő vagyok,mindig is a férfiak érdekeltek(ill most már egy),de a környezetemben is van nem egy olyan 40 körüli nő,akiről el tudom képzelni,hogy bejön a fiatal fiúknak.

Tweety 2010-06-22 03:35

Hááát... aztán lehet, h egy idő után majd a fiatal srácnak elege lesz belőle, hogy ő csak "arra" kell az idősebb nőnek, és majd elkezd nézelődni a feszes testű, hamvas arcú, ártatlan szemű kislányok után, akik úgy néznek majd fel rá, mint egy páncélos lovagra - ezt a nézést ugyanis az idősebb nőtől szerintem nem kapja meg... márpedig ez a "felnézni rá" rettentően fontos a legtöbb férfi egójának.

De persze esete válogatja. Mindenesetre én több ilyet hallottam már, amelynek ez lett a vége.

Egyébként érdekes cikk, tetszik a tartalma.

N?k Lapja Café 2010-06-22 03:35

Vajon miért keresik az idősebb nők a fiatalabb korosztályú férfiak társaságát? S miért létesítenek viszonyt a fiatal férfiak náluknál 10-15 évvel idősebb nőkkel? Soma Mamagésa az úgynevezett pumakapcsolatokról – idősebb nő és fiatal férfi alkotta viszony – és ezek terjedéséről fogalmazta meg különvéleményét.

Tovább a cikkre...

Pisztáciás kényeztetéssel indítjuk a tavaszt!

Pisztáciás kényeztetéssel indítjuk a tavaszt!

Az édes pisztácia illata egybeolvad a könnyebb, nőies virágos jegyekkel.

Kapcsolódó tartalmaink

Címlapon

Legjobbak

Út a semmibe – lenyűgöző képek

Út a semmibe - lenyűgöző képek

Az Atlanti út 8 hídból áll. A Romsdal-félszigetet köti...
Facebook lájkok száma
Családi titkairól vallott Várkonyi Andrea

Családi titkairól vallott Várkonyi Andrea

A Tények műsorvezetője eredetileg orvosnak készült, ám...
Facebook lájkok száma Hozzászólások száma2
Tangó: Tűz, szenvedély, erő, erotika

szenvedély és erotika

Tűz, szenvedély, erő, erotika, bizalom, odaadás,...
Facebook lájkok száma
Színes-vicces plakátok a természetért

Színes-vicces plakátok a természetért

Érdekes, vicces, meghökkentő plakátok, amelyek a...
Facebook lájkok száma
Ők a filmipar legdögösebb pasijai

Ők a filmipar legdögösebb pasijai

A romantikus filmek elmaradhatatlan „kellékei” a...
Facebook lájkok száma
Pályázatra fel – Legyen tiéd a legszebb balkon!

Pályázatra fel – Legyen tiéd a legszebb balkon!

„Mutasd a balkonod, megmondom ki vagy!” szlogennel...
Facebook lájkok száma
Elképesztő: szénből készítenek sajtot

Szénből készítenek sajtot

Nem túl gusztusos, de az ínyencek odavannak érte.
Facebook lájkok száma

Nem is hinnéd, hogy erre is jó az útifű!

Rálépsz, figyelmen kívül hagyod, vagy megpróbálod...
Facebook lájkok száma
Medencék: a fillérestől a méregdrágáig

Medencék: a fillérestől a méregdrágáig

Hamarosan itt a pancsolószezon, nem árt körbenézni,...
Facebook lájkok száma
Újabb világsztár érkezett Magyarországra

Újabb világsztár érkezett Magyarországra

Újabb világsztárral bővült a Spy című kémvígjáték...
Facebook lájkok száma

Legtöbbet megosztott cikkek

Mesebeli növényalagutak, ahol végigsétálnánk

Mesebeli növényalagutak, ahol végigsétálnánk

Ha tudnánk irányítani az álmainkat, akkor azt...
Facebook lájkok száma268
A jóganadrág váltja le a farmert

A jóganadrág váltja le a farmert

Az amerikai tinik szerint a farmer már nem menő.
Facebook lájkok száma143
Bámulatos fotók: legóból építette meg a Jégvarázs palotáját az apuka

Bámulatos fotók: legóból építette meg a Jégvarázs palotáját az apuka

Hivatalos játékkészlet lehet a kreatív apuka...
Facebook lájkok száma73
3 recept avokádóval

Avokádó

Most akkor zöldség vagy gyümölcs? A végeredmény, úgy...
Facebook lájkok száma58
Málnás túrótorta fehér csokival megspékelve

Málnás túrótorta fehér csokival megspékelve

Túrórudi-torta továbbfejlesztve fehér csokisra,...
Facebook lájkok száma52
Futtatók markában – magyar prostituáltak Zürichben

Futtatók markában – magyar prostituáltak Zürichben

A többség kényszer hatására válik prostituálttá
Facebook lájkok száma50
Oreo torta

Oreo torta

Te is imádod az Oreo kekszet? Képzelj el egy egész...
Facebook lájkok száma41
Arcporszívó és glamúrsisak – a legbizarrabb szépségkütyük a múltból

Arcporszívó és glamúrsisak – a legbizarrabb szépségkütyük a múltból

Egy elszánt nő, aki változtatni akar a külsején,...
Facebook lájkok száma38

© 2014 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem