Viktória svéd koronahercegnő egykori fitneszedzője felesége lett

Június 19-én kimondta a boldogító igent a svéd koronahercegnő, Viktória és hitvese - egykori fitneszedzője - Daniel Wresling.

Viktória és Daniel 8 évvel ezelőtt, egy edzőteremben ismerték meg egymást, ahová a trónörökös egészségügyi és táplálkozási panaszokkal érkezett. A jóképű személyi edzőt sem a közvélemény, sem a királyi család nem fogadta kitörő lelkesedéssel. Danielt kissé faragatlannak, a fiatal hercegnőhöz méltatlannak tartották. A kapcsolat azonban túlélte a viharokat és kritikákat, a király haragja is enyhült, s szép lassan Daniel is kikupálódott, nyelveket és udvari etikettet tanult, kiművelte magát a politikában és a svéd történelemben is megfelelő tudásra tett szert. 

 

Viktória svéd koronahercegnő egykori fitneszedzője felesége lett

 A június 19-i esküvőn  - mely Diana hercegnő és Károly herceg egybekelése óta a legnagyobb európai házasságkötési ceremóniának számít - a trónörökös gyönyörű, elefántcsontszín menyasszonyi ruhában, ötméteres uszállyal, kezében svédországi nyári virágokból kötött fehér bokrétával, fején diadémmal jelent meg a szertartáson. A ruha azért is különleges, mert 34 évvel ezelőtt, ugyanezen a napon édesanyja, Szilvia királyné is ezt viselte XVI. Károly Gusztáv királlyal kötött esküvőjén a stockholmi dómban.

 Viktória hercegnő 1980 óta várományosa a svéd trónnak. Ekkor fogadták el ugyanis azt az alkotmánymódosítást, mely lehetővé tette, hogy az uralkodó legidősebb gyermeke - nemétől függetlenül - örökölje a trónt. 

Az 1200 meghívott között ott volt Beatrix holland és II. Margit dán királynő, Albert belga király és Paola királyné, Abdullah jordániai király és Rania királyné, Fülöp spanyol trónörökös, Naruhito japán trónörökös és hitvese, Maszako hercegnő. Az esküvő után a hercegi pár a főváros központjába ment (az út egy részét egy feldíszített bárkán téve meg a festői fekvésű stockholmi öbölben), s útközben ünneplők százezrei üdvözölték őket. A királyi palotában költik majd el az esküvői vacsorát.


Stockholm utcáin mintegy 200 ezer ember tolongott, az utcai lámpákat, oszlopokat és kirakatokat 40 ezer szál virág, köztük rózsák, szegfűk és liliomok díszítették, a város üzleteit pedig ellepték az újdonsült párról készült képekkel díszített bögrék, tányérok, hímzett textilek és papucsok is. A helyi tömegközlekedési eszközökön az esküvő napján bárki ingyen utazhatott, a stockholmi repteret pedig erre a napra a Szerelem Repterének nevezték el. 

Nézz bele az esküvői szertartásba:

 

Az esemény azért is különleges, mert a frigy éppen azon a napon köttetett, melyen Viktória szülei is összeházasodtak, 1976-ban. A szülők 1972-ben, a müncheni olimpián ismerték meg egymást, ahol a későbbi Silvia királyné hostessként dolgozott.

 

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

korix 2010-06-21 11:32

Szerintem jólépű, csak az a szemüveg nagyon gááááááááááz rajta. :D

dihidrogénoxid 2010-06-21 11:00

Ez a személyi edző jóképű?? Rossz lehet a felhozatal északon :-)

foxygodzi 2010-06-21 09:53

Tudod, ha valóban ott lehettem volna az esküvőn, az már más tészta lenne, de az, hogy a milliónyi tömegben tolongva egy pillantásra ránézhessek a több kilométeres távolságból az ünnepelt párocskára, hát ezen szerintem nem sok mesélnivaló van..

Torolt_felhasznalo_336401 2010-06-21 09:45

Én szívesebben mesélnék majd a hintaszékemben ücsörögve a dédunokáim hadának arról, hogy ott voltam ezen az esküvőn, mint hogy épp kenyeret vettem, és szerencsére nem volt nagy tömeg.

korix 2010-06-21 09:07

Én úgy tudom, hogy a korona és a felső fátyol volt amit a mama is viselt.

Sok boldogságot nekik!!!

Tetszett ahogy a nagy felhajtás közepette mégis megtalálták a módját, hogy pl. az "igen" kimonásánál ez tényleg csak az ő pillanatuk legyen.

foxygodzi 2010-06-21 08:48

Az ilyesmi komolyan érdekel valakit??? Én itt élek a városban, de ahelyett, hogy elmentem volna megnézni a 'nagy eseményt', azon örömködtem inkább, hogy fele annyi ember sem volt a szupermarketben, mint az általában lenni szokott..:D

Torolt_felhasznalo_793639 2010-06-21 08:34

A koronát viselte a mama 34 évvel ezelőtt, nem a ruhát. Merthogy az előbbi családi hagyomány és ékszer. Esküvői ruhát nem is szoktak kétszer felvenni - főként ilyen nagyszabású eseményeknél, elit családoknál -, max. a fátyolt (ha az is családi ereklye pl. az ómami brüsszeli csipkés fátyla mint a spanyol pár eskövőjén).

Aki tud németül, annak javaslom az alábbi mondatot, amelyet az egyik német újságban ma olvastam a ceremóniáról:

"Zur Trauung im Stockholmer Dom kam die 32-jährige Thronfolgerin in einem schlicht-eleganten Brautkleid des schwedischen Designers Pär Engsheden." Valamint az idegennyelvű újságokat. Kicsit bővebben és pontosabban - szebben is - tudósítanak erről a kedves és szép eseményről, mint amit eddig a hazaiakban olvashattam. És van egy halom fotó is.

Egyébként a pár elragadó és kedves volt - csak a legjobbakat kívánom nekik.

N?k Lapja Café 2010-06-21 08:34

Június 19-én kimondta a boldogító igent a svéd koronahercegnő, Viktória és hitvese - egykori fitneszedzője - Daniel Wresling.

Tovább a cikkre...

Kalkulálja ki Kötelezőjét!
14 biztosítóból válasszon Önnek megfelelőt! Gyors, egyszerű online kötés

További információk>>>