Aktuális

Anne Hathaway a melegek mellett kampányol

Az amerikai színésznő egy barátjával ment túrázni június 1-jén. A Neveletlen hercegnő és az Ördög Pradát visel sztárja egy lila pólóban volt, aminek felirata azt hirdette: Legalizálják a melegek kapcsolatát!

Anne így szimpatizált azzal a kezdeményezéssel, hogy Los Angelesben is fogadják el az azonos nemű párok házasságát. A melegek és a leszbikusok jelenleg Hollandiában, Belgiumban, Spanyolországban, Dél-Afrikában, Kanadában, Norvégiában, Svédországban, Portugáliában, Mexikóvárosban valamint az Egyesült Államok öt államában köthetnek házasságot. Izraelben, valamint az USA New York és Rhode Island államaiban azonos neműek ugyan nem köthetnek házasságot, de teljes értékű házasságnak ismerik el a külföldön illetve az Egyesült Államok más tagállamaiban azonos nemű párok által kötött házasságokat.

Anne Hathaway a melegek mellett kampányol

Hazánkban 2009. április 20-án fogadta el az Országgyűlés a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvényt, amely csak nevében különbözik a házasságtól, de általában a házassághoz hasonló jogokat biztosít a feleknek. A legfontosabb különbség, hogy a bejegyzett élettársak nem vehetik fel egymás nevét, nem fogadhatnak közösen örökbe és nem vehetnek részt mesterséges megtermékenyítésben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top