Miért nem jár minden nőnek az orgazmus? - Soma Mamagésa válaszol

Megosztás
 
Még több megosztás ▾
Miért nem megy ez nekünk is magától? Miért nincs spontán orgazmusuk pubertáskorban a lányoknak is? Nem is értem, miért lett velünk így kibabrálva?! Minden, ami a nőiességhez kapcsolódik, szenvedéssel jár...
Írta: 2010. 04. 22. Ez van! rovat 

Tisztelt Soma, kedves Gyöngyi!

34 éves vagyok, fél éve élek együtt a párommal (38), akinek előttem volt egy 10 éves kapcsolata. Sokat veszekedtek, italoztak, a nőnek (48) rengeteg egészségügyi panasza volt, többek közt nőgyógyászati jellegű megbetegedések is. Az már a kapcsolatunk elején kiderült, hogy a párom soha egyetlen alkalommal sem elégítette ki a volt élettársát. Eleinte igyekezett, de ha nem sikerült, feladta, aztán már nem is próbálkozott. Egy évtizedig élt vele úgy, hogy felizgatta, szeretkezett vele, aztán sorsára hagyta, a nő meg eltűrte. (Szegény – mint én – szintén az a típusú nő, aki nem tud „belül” elélvezni, de gondolom, mivel soha nem elégült ki az élete során, így nem volt tudatában annak, hogy képes lenne rá – „kívül”.)

A kedvesem értelmes, gondoskodó típusú férfi, aki szereti és tiszteli a nőket, mégis úgy vélte, a volt párjának „nem volt igénye rá, hogy kielégítsék, nem is szerette a szexet”. Szeretem őt, de ha eszembe jut, mit művelt azzal a szerencsétlennel, szinte gyűlölöm érte.
A napokban ismét szóba került ez a téma, és eszembe ötlött: hány millió nő éli le úgy az életét, hogy nem ismeri a gyönyört!? Hány nőgyógyászati betegségnek lehet ez az oka? (Megjegyzem: nem ezt kellene először megkérdeznie egy nőgyógyásznak?) És mennyi asszony-leány hizlalja magát gusztustalanra, nehogy a párjuk megkívánja őket, mert akkor csak megaláztatás és szenvedés lesz a jussuk…

Miért nem jár minden nőnek az orgazmus? - Soma Mamagésa válaszol

Vajon hogyan viselkednének a férfiak, ha számukra sem lenne automatikus a kielégülés? Ha csak a szerencsének vagy a párjuknak köszönhetnék, hogy szex közben el tudnak-e élvezni? Mit művelnének, ha csak felizgatná őket a párjuk, majd otthagyná őket? Ha kívánhatnék egyet, azt kérném, minden önző férfi tapasztalja meg ezt az érzést, legalább 1 évig.
Nem is értem, miért lett velünk így kibabrálva?! Minden, ami a nőiességhez kapcsolódik, szenvedéssel jár: a menstruáció, a szüzesség elvesztése, a terhességmegszakítás, maga a terhesség, a szülés, a szoptatás, a klimax stb. Az egyetlen, ami örömforrás lehetne, a szex, amelyet viszont csak az igazán szerencsések aknázhatnak ki…

Miért nem megy ez nekünk is magától? Miért nincs spontán orgazmusuk pubertáskorban a lányoknak is? Miért nem tanulhatják meg maguktól vagy a barátnőiktől az önkielégítést – szégyenérzet nélkül? Miért nem tanulhatnak ők is a pornófilmekből? Miért nem gyakorolhatják és élvezhetik a különböző testi örömöket kamaszkoruktól fogva fűvel-fával a teherbe esés veszélye és a megalázó megbélyegzés nélkül?

Az emberiség születése óta szenvedünk hiányt. Súlyosan büntet minket ezzel az igazságtalansággal a sors. Vajon nem lenne sokkal jobb a világ, ha a nők sem lennének kielégítetlenek és ezáltal boldogtalanok? Miért nem jut ez az eszükbe a férfiaknak?
Azt kérdezem Tőled, Érzékek Nagyasszonya, mi nem tehetünk ez ellen az önző felfogás ellen semmit?! Mi, nők örökké elnyomottak, kiszolgáltatottak és tehetetlenek leszünk – ebben is? Történne-e valami, ha felemelnénk a hangunkat, és a zászlónkra írnánk: Orgazmust minden nőnek!

Olga, a felháborodott

 Tipp: Somának a következő e-mail címre írhattok: soma@nlcafe.hu   


Kedves felháborodott Olga!

Miért nem jár minden nőnek az orgazmus? - Soma Mamagésa válaszolTeljes mértékben megértem a felháborodásodat, és egyetértek az üzeneteddel: „Orgazmust minden nőnek!” A kérdés az: hány nő hiszi el, hogy valóban szüksége van orgazmusra? Hiszen azt, hogy erre egyáltalán van-e igény, nem kenhetjük a férfiakra. A másikra mutogatást eleve nem szeretem.
Sokszor leírtam már, hogy spirituális szempontból háromféle ember van: az alvó, a felébredt és a kettő között levő, az ébredező. Az alvóra az a jellemző, hogy mindig más – személy, vallási vagy bármely szociális közösség, trend, eszme stb. – mondja meg neki, mi a helyes, és mit tegyen. Épp ezért ha az élete nem úgy működik, ahogy ő szeretné, akkor másra mutogat. A felébredt tudja, hogy nem véletlenül van az adott helyzetben, igyekszik tanulni belőle, majd továbblép. A döntései következményét vállalja, és a változást saját magán belül indítja el, nem mástól várja.

Igen, eddig aludtunk. Hagytuk, hogy a keresztény erkölcsnek nevezett léleknyomorítás megmondja, hogy egy „tisztességes” nő nem élvezkedik – az a kurvák dolga. Emiatt szakadtak szét a legalapvetőbb női szerepek, és jött létre a szűz és a szajha kettőssége. Vajon miért van az, hogy míg sok nő eljár intimtornára, addig a férfiaknak az ujjal és a nyelvvel való bánásmódot sehol sem oktatják? A lelki wellnesseim második napján, amikor a totális lélekfelkavarás és lefáradás után mi, nők beülünk a medencébe, a főtéma: a szex. Brutális konkrétsággal és őszinteséggel vezetem elő a péniszológiai alapismereteket, illetve az 5 – ami valójában 6 – csillagos szerető elméletét. A következőkért lehet csillagot kapni: 1. csókolózás, 2. simogatás, érintés, ölelés, 3. ujjazás (és itt egyből két útvonal van), azon belül: a klitorisz ingerlése, 4. a vaginában való ujjazás, 5. orális gyönyör, 6. aktus.

És tudod, mi a nagy helyzet?! Az, hogy az elmúlt 5 évben 4 (!) olyan nővel találkoztam, akik 5, illetve 6 csillagos szeretőről számoltak be. Az az igazság, hogy már a 3 csillagost meg kell becsülni – a legkomolyabban mondom, úgy a magam, mint a nőtársaim tapasztalatára építve. Sokat gondolkodtam és kísérleteztem, vajon mennyire fejleszthetők mindebben a férfiak. Azt tapasztaltam, mindenben lehet fejlődni, de erre (is) születni kell. Akinek nincs érzéke a simogatáshoz, fejlődhet benne, de sosem lesz olyan profi, mint az, aki ösztönös tehetség.

A Káma-szútra azt mondja, hogy úgy a nemi szervek méretét, mint a szenvedélyességet illetően 3 alaptípus létezik, és a legjobb szex akkor jön létre, ha működik a „passzent”. (A „passzent törvénye” már saját kifejezés, levédve, stipi-stopi.) Az elementáris szex elvileg akkor lehetséges, ha két azonos kaliberű ember találkozik. Emiatt pedig senkit nem lehet hibáztatni.
Rákanyarodva a problémád másik részére, a párod és a volt kedvese történetére – nos, ez az ő sztorijuk, amihez neked nincs közöd. Az, hogy ők 10 éven át egy olyan kapcsolatban éltek, ahol ezt a játszmát választották, csak rájuk tartozik. (Gyűlölködni pedig eleve nem érdemes: nagyon negatív, lehúzó energia…)

A kérdés az, te mit tehetsz azért, hogy több örömöd legyen a szexben?
Miért nem jár minden nőnek az orgazmus? - Soma Mamagésa válaszol• Érdemes lenne egy megfelelő pillanatban (fontos, hogy megérezd, mikor) indulatok nélkül, kedves, szinte informáló stílusban elmondani a párodnak, mit hiányolsz a szexben. Nem azt, mi nincs, mi nem jó, hanem mit szeretnél még. Erre nyugodtan készülj fel: gondold végig, mire vágysz, miből szeretnél többet, mit szeretnél másként! Tanulmányozz pornófilmeket és irodalmat, lapozgasd a Káma-szútrát!
• Külön ajánlom a Jóni masszázs című, nemrég megjelent könyvet.
• Nézz körül szexshopokban, és vegyél magadnak mindenféle kényeztető ketyerét. Az a véleményem, hogy minden, magára valamit is adó nőnek kell hogy legyen egy – legalább közepes méretű – szatyornyi „finomsága”. Ezek olyan játékszerek, amelyek a gyönyör sokféleségét mutatják meg, és azért vannak, hogy élvezzük azt, amit kaptunk.
• Kényeztesd magad illóolajos és rózsaszirmos fürdőkkel, masszázsokkal, finom fehérneművel, gyöngyökkel (adott méretű gyöngysor a vaginába is kiváló), szóval minden olyan dologgal, amelytől még inkább nőnek érzed magad. (Hiszen amibe energiát raksz, az növekszik.)
• Fontos! A férfiak nem bírják a szemrehányásokat, főleg nem a szexuális képességeiket illetően. Ez teljesen le tudja őket lombozni. Inkább kezdd azzal, hogy dicsérd, ami jó benne, és nőcisen kérd, amire vágysz, ahogy korábban is írtam.
• Rád vonatkozóan: ha el akarsz élvezni, sosem fogsz. Ez kicsit olyan, mint amikor valaki meg akar világosodni. Épp az önfeledt „üresség” a lényege az egésznek, amikor annyira a jelenben vagy, hogy nincs benned akarás! Ez olyan, mint egy meditáció, ami egyébként is kifejezetten segíti az élet más területein is a jelenben levést.
• Instruálj, találj ki dolgokat, megérezve az adás-kapás hosszú távú egyensúlyát.

Miért fontos az, hogy a nők megéljék a nőiségüket a szexualitásban? Egyénileg azért, mert ezáltal sokkal kiegyensúlyozottabbak és egészségesebbek vagyunk, ami kihat a családra, a környezetünkre, a munkánkra is. Queen Afua, egy gyönyörű afrikai nő a Szakrális nő című könyvében azt írja, hogy a Föld (földanya) állapota megegyezik a Földön élő jelenlegi összes nő méhének az állapotával. A neves gyógyító-tanító papnő egyenes analógiát lát a Föld jelenlegi beteg helyzete és a rengeteg beteg méhű, cisztákkal, miómákkal küzdő nő állapota között. Ezek pedig akkor jönnek, ha egy nő nem éli meg a nőiségét, szexualitását, illetve ha stressz éri ezzel kapcsolatban. Mi, nők sok mindent kiengedtünk a kezünkből. Évszázadokon keresztül hagytuk elhitetni azt, hogy csökkent értékűek és alárendeltek vagyunk, hogy nem illet meg minket a férfival való azonos jog.


De most a MOST van! Mindez már elmúlt, és nekünk, a jelen lányainak, asszonyainak van választásunk, hogy az örömöt, a nőiségünkben való kiteljesedést, a női szerepek integrálását és önmagunkat válasszuk. (A probléma csak az, hogy úgy tűnik, ettől sok férfi megriad. Legyünk türelmesek, őket is meg lehet érteni. A szemrehányás és a követelőzés nem vezet célra.) Egyébként óriási szemléletváltás van a nő gyönyörhöz való jogát illetően is. Rengeteg irányba lehet elindulni, ami segítheti az erre nyitott nőket. Ezek közül külön kiemelem Hoppál Bori testtudatoktató és dúla munkásságát.

Izgalmas, változásokkal teli korban élünk, amelyben mindannyiunk tudatosságának jelentősége van!

 

Soma Mamagésa

(Ui. Ami nem is igazi utóirat… Kedves Olvasóim! Ahogyan azt már a múlt héten a Búcsú és mégsem írásban olvashattátok, a jövő héten jelenik meg az utolsó válaszadó levelem, utána két új alrovattal jelentkezem. Akkor majd búcsúzkodom…)


 

Címkék: Soma, orgazmus
Kapcsolódó hozzászólások
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Torolt_felhasznalo_750339 2010-04-22 09:59

Tudod van az úgy, hogy az ember lánya már keresztül-kasul megbesélte a másikkal, mi lenne a jó, mégsem lesz. Mert nem testi szinten működik ez a dolog sok nőnél.

Torolt_felhasznalo_770932 2010-04-22 09:58

Szerintem a férfiak legalább annyira nem tudják, mitől élvez el egy nő, mint a nők. Mellesleg föl nem foghatom, hogy léteznek olyan kapcsolatok, ahol a felek nem tudják megbeszélni, kinek mi jó, s összekoordinálni, hogy mindenkinek legyen legalább egy rendes orgazmusa aktusonként. Pornókultusz van, de tabu pont azzal beszélni a szexről akivel csinálják. Csúcs.

Torolt_felhasznalo_770932 2010-04-22 09:26

Kövér nem kövér, mit számít? Mondjuk nekem nem áll jól, ha 65 kg felé megyek, de akinek jól áll, az miért ne legyen kövérebb, ha neki az áll jól. Elég baj az, hogy ezt be is nyalják a nők, hogy nekik nem JÁR az orgazmus. :-((( Leélnek így egy egész életet, hogy tényleg csak kötelesség nekik  a szex.

Torolt_felhasznalo_750339 2010-04-22 09:24

A legtöbb nő nem hiszi el, hogy neki is JÁR az orgazmus, ezért kell önzőnek lenni. 

 

(Nem neked szánva: egy másik portálon meg ezt írták: " Az igazán kövér nők azt hiszik, hogy nekik nagyon nagy méretre van szükségük. " Lehet, ma nem is Föld napja van, hanem a kövércikizésé?)

Torolt_felhasznalo_770932 2010-04-22 09:20

Önzőnek? Ha egy nő megy el hamarabb a pasi még mindig jöhet, de ha egy pasi megy el hamarabb, háát utána elég nehéz lesz a párját csúcsra vinni. Ez miért lenne már önzőség, hogy a nő is szeretne elmenni? Hihetetlen tényleg, hogy még nekünk kéne pironkodni, hogy bocs, de nekünk is jár az élvezet? Hogy is van ez?

Torolt_felhasznalo_770932 2010-04-22 09:18

:-)) Huhh, szegény Olga, tényleg kivan! :-))

Torolt_felhasznalo_750339 2010-04-22 09:13

A cikk tök jó, na de a levélíró kicsit el van tévedve, ha azt hiszi, minden kövér nő azért kövér, mert nem akar szexelni.
Soma csak annyit felejtett el, hogy az orgazmushoz kellőképpen önzőnek is kell lenni.

N?k Lapja Café 2010-04-22 09:13

Miért nem megy ez nekünk is magától? Miért nincs spontán orgazmusuk pubertáskorban a lányoknak is? Nem is értem, miért lett velünk így kibabrálva?! Minden, ami a nőiességhez kapcsolódik, szenvedéssel jár...

Tovább a cikkre...

Nyereményjáték C&A - Nők Lapja játék

C&A - Nők Lapja játék

Szavazz a C&A és Nők Lapja rendezvényén készült fotókra!

Játszom
Nyereményjáték Bögre áprilisban

Bögre áprilisban

Megnyerheted a Nők Lapja Café egyedi bögréjét!

Játszom

Címlapon

Legjobbak

Fotó: elképesztően néz ki Angelina Jolie

Fotó: elképesztően néz ki Angelina Jolie

Vannak, akiknek kimondottan jót tettek az évek...
Facebook lájkok száma
Fotó: a világ legbénább lánykérése

Fotó: a világ legbénább lánykérése

Pedig romantikusnak indult...
Facebook lájkok száma
Répás linzer húsvétra

Répás linzer húsvétra

Ezt az egyszerűen elkészíthető linzert azok is bátran...
Facebook lájkok száma
Húsvéti ajtódísz kezdőknek

Húsvéti ajtódísz kezdőknek

Egy aranyos húsvéti ajtódísz egyből ünnepi hangulatot...
Facebook lájkok száma
Káprázatos Disney-kosztümöket készít lányának egy anyuka

Káprázatos Disney-kosztümöket készít lányának egy anyuka

Kézzel készülnek ezek a pompás jelmezek.
Facebook lájkok száma

Két topmodellt vitt ágyba a magyar üzletember

Két topmodellt vitt ágyba a magyar üzletember
Facebook lájkok száma
Ajándékba, otthonra: egyszerű, könnyen készíthető apróságok húsvétra

Gyerekekkel készíthető cuki húsvéti dekor

Néhány nap és húsvét van, minden csupa nyúl, tojás és...
Facebook lájkok száma
Rá se ismerni Katy Perryre

Rá se ismerni Katy Perryre

Bizony a sztárok bőrét sem kíméli a rengeteg smink....
Facebook lájkok száma
Megható videó: így búcsúzik haldokló párjától egy selyemmajom

Megható videó: így búcsúzik haldokló párjától egy selyemmajom

Haláláig a partnere mellett maradt a selyemmajom.
Facebook lájkok száma
Iskolában tanulnak mosolyogni a kínai fiatalok

Iskolában tanulnak mosolyogni a kínai fiatalok

Evőpálcika segítségével edzik az arcizmaikat.
Facebook lájkok száma Hozzászólások száma2

Legtöbbet megosztott cikkek

Így néznek ki a tetovált nyugdíjasok!

Így néznek ki a tetovált nyugdíjasok!

Nemcsak mi öregszünk, hanem a tetoválásaink is, velünk...
Facebook lájkok száma238 Hozzászólások száma6
Meghalt Gabriel García Márquez

Meghalt Gabriel García Márquez

A Nobel-díjas kolumbiai író, újságíró halálhíréről a...
Facebook lájkok száma149 Hozzászólások száma3
Így készülnek a sztárok a húsvétra

Így készülnek a sztárok a húsvétra

Húsvét közeledtével kinyitották családi albumukat a...
Facebook lájkok száma35
Madaras valóságshow indult

Madaras valóságshow indult

A cinkék és társai mit sem tudnak arról, hogy nézők...
Facebook lájkok száma28
Ő Tom Cruise új barátnője

Ő Tom Cruise új barátnője

Tom Cruise-nak végre sikerült megtalálnia Katie Holmes...
Facebook lájkok száma26
Nem a te hibád, ha fogalmad sincs a nadrágméretedről

Nem a te hibád, ha fogalmad sincs a nadrágméretedről

Végigjártunk néhány próbafülkét. Kíváncsiak voltunk,...
Facebook lájkok száma26 Hozzászólások száma8
Lenyűgöző reptéri fotó

Lenyűgöző reptéri fotó

8 órán keresztüli gépfelszállások egyetlen képen.
Facebook lájkok száma26
18+: Nőgyógyászok terveztek vibrátort

18+: Nőgyógyászok terveztek vibrátort

Ki ismerné jobban a női intim zóna anatómiáját, mint...
Facebook lájkok száma20 Hozzászólások száma2

© 2014 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem