Aktuális

Segítség! A szerelmet vagy a fantasztikus szexet válasszam? – Soma Mamagésa válaszol

Két pasi közül melyiket válasszam? Az egyikkel csodás az összhang, de nem működik semmi sem az ágyban. A másikkal fergeteges a szex, de nincs semmi más… Te mit tennél?

Kedves Soma!

Megragadom a problémám lényegét: adott két pasi, és nem tudom, melyiket válasszam. Az egyikkel – vele frissebb az ismeretség – teljesen egy hullámhosszon vagyunk, azt mondhatom, ő az én emberem. Testileg-lelkileg kívánom, sőt rajongok a testéért, érzem a borzongást, ha hozzám ér… Ám annak ellenére, hogy már több tucatszor szeretkeztünk, még egyszer sem juttatott el a csúcsra. Semmilyen úton-módon…

A másik fiúval már hadilábon állok, egyre több hibáját ismerem fel, néha szinte undorodom tőle (!), de ha mégis sor kerül közöttünk szexre, egy félórás „meneten” belül szinte mindig tíz körüli az orgazmusaim száma…

Segítség! A szerelmet vagy a fantasztikus szexet válasszam? - Soma Mamagésa válaszol

Szerinted lehet úgy együtt élni valakivel, hogy szereted-imádod, a másik feled, de semmi orgazmus?! Esetleg úgy, hogy annyi kéjérzetben lehet részed, amennyit csak akarsz, de amúgy nincs köztetek összhang, megértés, és a szerelemnek még csak halvány híre sem?

Kíváncsi vagyok, mi a véleményed/tanácsod!

Köszönettel:

Linda

  Tipp: Somának a következő e-mail címre írhattok: soma@nlcafe.hu

Kedves Linda!

Fotó: Sanoma Archív/Dömötör Csaba
Fotó: Sanoma-archívum/Dömötör Csaba

Ahhoz, hogy jelen tudásom szerint őszintén válaszoljak, muszáj megint elővennem a családi rendszerben való gondolkodás elvét és módszerét. Nem fogok részletesen írni róla, hiszen különböző kiadványokban és az interneten is rengeteg információt találsz róla. Röviden: a család sokkal szorosabb energetikai egység, mint hinnénk. Ezernyi szálon kapcsolódunk össze, akaratlanul is hatunk egymásra, és sokszor előfordul, hogy az emberek nem is a saját sorsukat élik, hanem valamelyik rokonukét. Visszük tovább, amit egymástól kaptunk, láttunk, vagy éppen az hat ránk, amit nem kaptunk meg.

Ezen a hétvégén bepillantást nyerhettem egy olyan lány életébe, aki harminc-egynéhány éves, és még nem volt komoly párkapcsolata, csak szeretői. Bár vágyik a férfiakra és egy társra, de mégis valamiféle „távoli, idegen lényeknek” érzékeli őket – hogy a szavait idézzem. Családját feltérképezve az derült ki, hogy az anyai nagymamájának volt egy nagy szerelme, aki rövid és szenvedélyes házasságuk ötödik évében balesetben meghalt. A nagymama évekig gyászolta, majd újraházasodott. Ez a férfi lett a lány anyukájának az apja, vagyis az ő nagypapája. Viszont a nagymama – akit ráadásul én jelenítettem meg az állítás során – csak az előző párját szerette, soha nem engedte el őt. A családállítás során az derült ki, hogy ez a harmincas éveinek elején járó lány annyira csodálta a nagymamát, annyira szomjazott a szeretetére – amelyből bőséggel kapott is –, hogy tudat alatt akaratlanul azonosult a sorsával. Az alakult ki benne, hogy a férfiak „távoliak, idegenek”, és nincs lehetőség a beteljesült szerelemre.

Azt, hogy mi a te sorsod, mi áll amögött, hogy a kiegyensúlyozott, jó párkapcsolathoz szükséges legalapvetőbb értékeket ne merd, ne tudd egy férfiban megélni, nem tudhatom. Ez egy Hellinger-terápián kiderülhet, és az emiatti stresszedet fel is oldathatod.

Azt kérdezted, lehet-e úgy együtt lenni valakivel, hogy imádod, de nem élsz át vele orgazmust. Lehetni lehet, de nincs rendjén… Sok nő élte, éli így az életét – régebbi korokban különösen nem volt ez egyedi eset… Épp ezért izgalmas a mi korosztályunk, a „hídgeneráció” élete. Mi, akik az ezredfordulón vagyunk felnőttek, az előttünk és az utánunk jövők megnyilvánulásai között olyan különbségeket láthatunk, amelyekre azt szokták mondani, zongorázhatók. Ha jelen esetben csak a szexualitást, az ahhoz való viszonyulást vesszük, azt gondolom, MOST, a spirituális felébredés, a nyiladozó önismeret és a tudatosság időszakában kerül felszínre az a rengeteg elfojtás, amelyet őseink révén megkaptunk sorsfeladatul. Viszont a segítő módszereket, technikákat is megkaptuk hozzá!

Kedves Linda, ha meg akarod tudni, miért nem vagy képes az optimális párkapcsolathoz szükséges értékeket egy személyben meglelni, rajta, indulj el a már említett módszerek útján! Húszévi együttlét után tapasztalatból mondom: igenis akkor működik jól egy párkapcsolat, ha jó együtt a szex, és (!) ha vannak közös érdeklődési területek, élvezetes egymással beszélgetni, és oda-vissza áramlik a szeretet. Bár hosszú távon fontosabb az összhang, a megértés, mint a kéj, ennek az ideje nem fiatal-, hanem öregkorban optimális.

Freud azt mondta, kora férfijainak tragédiája az, hogy a nő „szétesik” két alapvető minőségre, megnyilvánulásra. Az egyik a tiszteletre méltó feleség, gyermekünk anyja, a másik a szexuálisan kívánatos nő(stény). Ám a mai nő integrálhatja a szerepeket, ahogy a mai férfi is. Én mindenesetre több perspektívát látok egy olyan férfiban, aki testileg-lelkileg az én emberem, mint abban, akitől undorodom.

Kíváncsi lennék a sztoridra, mi áll ennek a hasítottságnak a hátterében, és a szexualitásnak miért a „sötét oldalon” kell az életedben megjelennie. Majd írd meg, kérlek!

Jó kutakodást, utazást magadban!

Soma Mamagésa

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top