Aktuális

Merészek, újítók és kismamák

Design, divat, siker és anyaság. Ez utóbbi kakukktojásnak tűnik, de nem a havonta megrendezett design vásár, a WAMP szervezői számára. A három kismama munkáját gügyögő babák, trendi divattárgyak és a neves Ernst & Young "Az év üzletembere" különdíja szegélyezi.

 

Matheidesz Réka
Matheidesz Réka

Hogy milyen az ideális XXI. századi nő prototípusa? Napközben trendi, stílusos és sikeres, este vonzó feleség és gondos anya, naprakész információi vannak a gazdaságról, a divat és design világának legfrissebb színeváltozásairól, de bármikor mélyreható vitát képes folytatni a legkímélőbb babapopsi-krémekről is. Na persze, mondhatnánk, minderre maximum egy marslakó-mama lehet képes. Néhány elszánt nő mégis megpróbálja a lehetetlent, és szédületes hajrában tempózik a sikeres kismamák kevéssé kitaposott pályáján. Így tettek WAMP design vásár ötletgazdái is, akik a gondos kismamáskodás mellett sikeres projektvezetők, az ügyvezető Matheidesz Réka pedig a rangos, Ernst & Young Év üzletembere pályázat „Merész újító” különdíjasa.

A 2006 óta havonta megrendezett WAMP a friss designtermékekre éhes közönség szinte kötelező hétvégi zarándokhelyévé tette az Erzsébet-tér, Gödör Klub környékét. A standokon fiatal iparművészek kínálják portékáikat az egyedi tervezésű cipőktől a rafináltan hajtogatott táskákon át a testrészeinket újraértelmező ékszerekig. A design vásár a látogatóknak a megszokott divatboltok egyforma kínálata előli menekülő utat, a kiállítóknak pedig megmutatkozási lehetőséget kínál. A WAMP így sikeresen közelíti egymáshoz a művészeket, a gazdaság szereplőit és a nagyközönséget.

Mindemellett a WAMP remek vasárnapi programot kínál családoknak, fiataloknak, turistáknak, és mindenkinek, aki vérpezsdítően új formákra vágyik. A három főszervező szupermami kiemelt figyelmet fordít a családos látogatókra, így a különleges, színes-formás játékok és a stílusos kismamák designkellékei mellett gyereksarokkal is készülnek.

A kiállítók között egyre több az újrahasznosított anyagokból dolgozó művész, hiszen egy gumiabroncs-belső öv vagy egy bakelit gyümölcstartó nemcsak pimaszul sikkes stílusával tűnik ki, hanem a környezettudatos gondolkodás fémjele is.

Az új évtized a WAMP számára az új generációt is jelenti. A WAMP-mamákat megihlette lurkóik frissessége, így 2010-től a design vásár is egészen új formában jelentkezik. A február 21-i rendezvény már az új szellemiség jegyében, megújult terekkel és újonnan debütáló tehetségekkel várja a látogatókat, így garantáltan nem csak az újszülötteknek lesz minden új.
Bővebben itt olvashatsz a február 21-i WAMP-ról! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top