Vagyonbevallások: mivel járnak a képviselők?

Megosztás
 
Még több megosztás ▾
Fideszes körökben sok a Seat Alhambra: Kövér László és Kósa Lajos is ilyet vett. Kóka János megszokta az A8-ast, minisztersége után is ragaszkodik hozzá. De vajon kié a Trabant?
Írta: 2010. 02. 06. Ez van! rovat 

Tudják, hogy néz ki egy képviselői vagyonnyilatkozat a neten? Olyan jó retrósan: maszatos, sokszorosan utánfénymásolt űrlapok beszkennelve, kézzel kitöltve. Már a képviselők kézírása is megérne egy elemzést, de mi nem értünk a grafológiához. Szívesebben foglalkozunk autókkal. Megnéztük tehát, milyen kocsikat vettek a nevükre az ismertebb választott elöljárók.


Arató Gergely, Kőbánya szocialista küldötte, kultuszminisztériumi államtitkár és a szépkorúak egyik gyámolítója egy 1999-es Nissan Serenát vallott be, a kocsit 2003-ban vásárolta.

Az Európában forgalmazott Serena egy olcsó, igénytelen, ritka kisbusz, Aratóék kocsija 1-1,2 milliót érhet most. Szerény, racionális megoldás utazási gondokra. Egy gyerek mellé kicsit túlméretezett választásnak tűnik, de tudjuk: autóban a hely sosem lehet elég.

Áder János nem vallott be autót. Dr. Baja Ferenc, a MEH államtitkára szintén nem szerepel forgalmi engedélyben. Boldvai László, akinek nevére még az általános iskolásoknak is azonnal beugrik "az MSZP pénztárnoka" eposzi jelző, egy 2008-ban vásárol Opel Astra büszke tulajdonosa. Két gyermek mellé nem valami vastag, de ha hosszabb útra készülnek, legfeljebb kölcsönkérik Aratóéktól a Serenát.

Az MDF-et és a parlamentet nemrég elhagyó Dr. Boross Péter sem birtokol autót. Bezzeg Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz egyik viszonylag új hangja; neki kettő is van! A 36 éves, kétgyerekes fehérvári képviselő egy 1,6-os Focust és egy 1,3-as Kalost mondhat magáénak, előbbit 2006-ban, utóbbit 2004-ben vásárolta. Egyszerű,, józan kispolgári autók, nem mondhatunk rájuk rosszat.

Dávid Ibolyának nincs autója, van viszont Deutsch Tamásnak! De még milyen! A Volvo XC90 remek hobbiterepjáró, konzervatív értékekkel. Sima használati tárgynak is megfelel, és Tamás bizonyára annak is tekinti, rendes autóbuzi ugyanis sosem írná XC090-nek a típusjelzést, mint ő tette.

Farkas Flórián nem vallott be autót. Fodor Gábor viszont egy 2005-ben vásárolt Saab 9-5 tulajdonosa. Bizonyára tudatos választás eredménye az autó: kicsit sportos, kicsit exkluzív, kicsit presztízsjármű, de a német prémiummárkákhoz kötődő rossz szájíz nélkül. Okos választás politikusoknak, akár a fenti Volvo.

Gy. Németh Erzsébetet is lekattintottuk, de csakazért, hogy megnézzük: mivel jár egy egykori főpolgármester-jelölt. Nem Smarttal. A képviselő asszony nevén egy 2004-ben vásárolt Renault Mégane van.

Gyurcsány nevén nincs jármű. Viszont fura, hogy az előző miniszterelnök géppel, nyomtatott nagy betűkkel töltötte ki a nyilatkozatot. Miért vajon? Gaz fideszes iráselemzőktől tart talán?

Hagyó Miklós, a BKV által épp elgázolt szocialista főpolgármester-helyettes, most tessenek megkapaszkodni, egy 1993-ban vásárolt Trabantot mondhat magáénak. Más járműve nincs. Szép emlék a KGST-ből, bizonyára.

Herényi Károly, egykori MDF-es, most független képviselő (meglepő módon csak egy érettségi szerepel legmagasabb végzettségként az adatlapján) Deutsch Tamás lelki társa: egy 2007-ben vásárolt Volvo XC90 van a nevén.

Hiller Istvánnak, Horn Gábornak nincs járműve. Ikvai-Szabó Imrének, Budapest SZDSZ-es főpolgármester-helyettesének viszont van egy 2007-ben vásárolt Hobby márkájú lakókocsija! Igaz, senki nem kérdezte, a nyilatkozat csak a motorizált közúti járműveket firtatja, de szép, hogy bevallotta.

És vajon mivel jár az üvegzsebű Keller László, a köz tisztaságának MSZP-s lovagja? Hol egy 12 éves Ford Escorttal, hol egy 2004-ben vásárolt Skoda Superbbel. Legalábbis ezek vannak a nevén. Tiszta átlagember, hát nem?

Kóka János nevén nincs már helikopter. Mondjuk a 2008-ban lízingelni kezdett A8-as Audi árából azért kijönne egy szerényebb darab. De Jánosnak igaza van: ha megteheti, miért is ne járjon saját jogon egy olyan kocsival, ami egykor, miniszterként hivatalosan is megillette?

Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere egy 2005-ös dízel Seat Alhambrát mondhat magáénak. Három gyerek mellé el is kél egy ilyen kisbusz. Ha viszont a városvezető egy kis szabadságra vágyik, csak felpattan 2004-ben vett R 1150 RT BMW motorjára, és már neki is vághat a Hortobágy végtelen rónájának a Route 33-ason. Városban persze praktikusabb a 2006-ban vásárolt Suzuki Burgman robogó.

Kövér László bizonyára igaz magyar autóval járna, ha tehetné, de amíg a Suzuki nem gyárt Esztergomban családi minivant, kénytelen német technikát venni. Viszont a pártfegyelem erős: a háromgyermekes Kövér László ugyanolyan Seat Alhambrával jár, mint Kósa.

Kunczének nincs járműve, Lendvai Ildikó se vett a nevére semmit. Na de vajon van-e Suzukija Meggyes Tamásnak, Esztergom fideszes polgármesterének?

Nincs. Viszont a '78-as Mercedes 240D se kutya, amit a honatya valamikor "1998 előtt" vásárolt. Végre egy rendes majdnem-veterános a csapatban.

Mesterházy Attilának, az MSZP nagy reményének annyi az ingatlana, hogy ki se fért a hét megadott helyre, két extra mezőt kellett felfirkantani a vagyonbevallásra. A sok birtokot Attila nem kocsival, hanem egy 2001-es Honda VFR 800 F-fel rója. Ejnye, MSZP, milyen felelőtlenség ez, 110 lóerős motort engednek tartani a miniszterelnök-jelöltnek?

A képekért és a még több érdekességért feltétlenül kattints!

Ajánlott oldalak: Arany János, Seat, Seat Ibiza, II
Kapcsolódó hozzászólások
Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás
Pisztáciás kényeztetéssel indítjuk a tavaszt!

Pisztáciás kényeztetéssel indítjuk a tavaszt!

Az édes pisztácia illata egybeolvad a könnyebb, nőies virágos jegyekkel.

Címlapon

Legjobbak

Befogták a veszélyes aligátorteknőst

Befogták a veszélyes aligátorteknőst

A biatorbányi viadukt alatti patakban rejtőzködött, és...
Facebook lájkok száma
Hétvégi szerelmi horoszkóp: Legyél szerelmes az életedbe is!

Hétvégi szerelmi horoszkóp: Legyél szerelmes az életedbe is!

Ha megtanuljuk élvezni az életet, elfogadni az itt és...
Facebook lájkok száma
Álomruhák apróságoknak

Álomruhák apróságoknak

Bloggerünk Beke Lucával, a GingerBrownie márka...
Facebook lájkok száma

Kisebb otthonokban helyezik el a pszichiátriai betegeket

A szentesi pszichiátriai otthon modernizálásának...
Facebook lájkok száma
Vicces képek: pocsék áruk igenis léteznek

Vicces képek: pocsék áruk igenis léteznek

Kacagtató gyártási hibás termékek.
Facebook lájkok száma
Bámulatos megoldás: hotelszoba lett a tűzoltóautóból

Bámulatos megoldás: hotelszoba lett a tűzoltóautóból

Egyszerre csak egy pár szállhat meg a különleges...
Facebook lájkok száma
Ezt eszik világszerte – megdöbbentő fotósorozat!

Ezt eszik világszerte – megdöbbentő fotósorozat!

Ki szegényesen, ki gazdagon, ki egészségesen, ki pedig...
Facebook lájkok száma
Ötletes: így vedd rá a kutyádat, hogy elpakolja a játékait

Ötletes: így vedd rá a kutyádat, hogy elpakolja a játékait

Nincs is rád szükség! A játéktartó doboz egyedül is...
Facebook lájkok száma
Elképesztő lemezborítók – fotók!

Elképesztő lemezborítók – fotók!

Nem találsz majd szavakat, ha meglátod a képeket.
Facebook lájkok száma
Több megyében felhőszakadás várható ma

Több megyében felhőszakadás várható ma

Kilenc megyére figyelmeztetést adott ki péntekre a...
Facebook lájkok száma

Legtöbbet megosztott cikkek

Utoljára csókoltak – a legemberibb pillanatok a múlt századból

Utoljára csókoltak - a legemberibb pillanatok a múlt századból

Szerelmüktől búcsúzó katonák, a nagy beállítás közben...
Facebook lájkok száma2153
„Mit keres egy lány a fizika szakon?”

„Mit keres egy lány a fizika szakon?”

150 kutatóból mindössze 9 nő
Facebook lájkok száma272
Budapesti rúdtánckörkép

Budapesti rúdtánckörkép

Kik járnak rúdtáncolni?
Facebook lájkok száma233 Hozzászólások száma3

Fertőzött tarja a Tescóban

Baktériumot találtak benne, az áruházlánc az ominózus...
Facebook lájkok száma198
Megható: egy idegennek adta a cipőjét a buszon

Megható: egy idegennek adta a cipőjét a buszon

Egy újabb bizonyíték arra, hogy igenis vannak még...
Facebook lájkok száma186
Fergeteges tánccal vezették le a vagány nagyik a futóversenyt – videó

Tánccal vezették le a nagyik a futóversenyt – videó

Élni tudni kell... és ők tudnak.
Facebook lájkok száma177 Hozzászólások száma3
Szívszaggató videó: élete legnehezebb döntése várt a kismamára

Szívszaggató videó: egy kismama legnehezebb döntése

Könnyfakasztó történet egy erős nőről.
Facebook lájkok száma136
Kampánydal lett Radics Gigi slágeréből – videó

Kampánydal lett Radics Gigi slágeréből – videó

Radics Gigi Vadonatúj érzés című sikere a Meglepetés...
Facebook lájkok száma122

© 2014 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem