Aktuális

Lesz-e világvége 2012. december 21-én?

2010-hez közeledve úgy éreztük, nem mindegy, eljön-e a maják által megjósolt világvége két év múlva, vagy érdemes esetleg ennél jóval hosszabb távra is terveznünk, ezért nyomozni kezdtünk az apokalipszis után.

Lehet, hogy olvasóink közül néhányan komolytalannak tartják a kérdésfelvetést. Őket szeretnénk megnyugtatni: nem véletlenül kerül ez az oknyomozó riport a szilveszteri lapszámba. Mert mi igenis véresen komolyan vesszük a témát, legalább annyira komolyan, mint amennyire az újévi malacok túlélési rátáját elemző háttéranyagot (helyhiány miatt nem került be a lapba), valamint a pezsgősdugó-pukkanással meghajtott autóról szóló írást (ezt esetleg később még megjelentethetjük az Autó és stílus magazinban). Mindenesetre jobb azt a témafelvetés után gyorsan tisztáznunk, hogy a NASA, az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Légügyi és Űrhajózási Hivatala is behatóan vizsgálta a kérdést. Legalábbis kiadták a hivatalos állásfoglalásukat – de ne szaladjunk ennyire előre!

Lesz-e világvége 2012. december 21-én?

Az utca ember szerint: TALÁN! Házi jövőkutatási statisztika forralt borral

Vörösmarty tér, az egyik utolsó adventi vasárnap, hat óra. Forralt borral a kezemben sétálok, és megpróbálom nyilatkozatra bírni a hömpölygő tömeget: ők vajon hisznek-e a 2012-es világvégében. Talán nem kérdezek elég erélyesen, talán a forralt bor teszi, talán a téma, de senki nem vállalja a nyilatkozatot. – Ugyan ki merné felelőssége teljes tudatában kijelenteni, hogy nem jön el a világvége? Hova lenne a szavahihetőség, ha egy tűzvihar mégis elpusztítja a Földet? – Tehát nincs mese, elkezdek statisztikát készíteni. Az általam megkérdezett 100 személy (62 nő, 36 férfi és 2 Mikulás) mindössze 5 százaléka érezte úgy (négyen a forralt bor, egyvalaki az előző napi szakítása hatására), hogy reális esély van a földi élet belátható időn belüli megszűnésére. (Szerelmi bánatban szenvedő tesztalanyom szerint már csak percek lehetnek hátra…) 34 százalék gondolta úgy, hogy valamilyen spirituális változás előtt állunk. (Lehet, hogy ők Izing Klára olvasói, mert lapunk asztrológusa is hasonló következtetésre jut keretes írásában. Ami megnyugtató, hogy Klári már a 2013-as bolygóállásokat is megnézte, ebből pedig arra következtethetünk, hogy nem lesz világvége. Miért pont egy asztrológus dolgozna előre feleslegesen?!) A megkérdezettek 61 százaléka szerint mindez csak pánikkeltés.

 

Az összeesküvés-elméletek hívei szerint: BIZTOSAN! Világvége-variációk

Tételezzük fel, hogy valóban eljön az apokalipszis két év múlva. Mire számítsunk? Mire készüljenek fel e sárteke utolsó lakói? Nos, a világvége-variációk igazán széles skáláját kínálják a pusztulásnak. A közös elem minden elméletben ugyanaz: a maják naptára 2012. december 21-én véget ér. (A konyhafalamon lévő Nők Lapja Konyha-naptár 2009. december 31-én ér véget. Tehát, ha a kedves Olvasó újév napján, vagy már 2010-ben olvassa ezt a cikket, jogosan gondolja úgy, hogy a „maja naptár vége” érvnek bizony soványka.)

Hogy pontosan mi is történik ezen a jeles világvégi napon? Egy elmélet szerint addigra a sarki jég felolvad, és vízözön pusztítja el az élet nagy részét. Ez, talán a túl sok valóságalapja miatt (a globális felmelegedés következtében valóban olvad a sarki jég, és nő a tengerek vízszintje) a legkevésbé népszerű katasztrófaelmélet. Ezzel szemben a tűzvihar már jóval több rajongót mondhat magáénak, mint ahogy a Föld mágneses pólusainak felcserélődése is (kérem, iránytűt már ne vegyünk, nem érdemes!). A legnépszerűbb elmélet mindenesetre a Niburuval, az eddig ismeretlen tizedik bolygóval magyarázza a világvégét. Állítólag ez a miénknél majdnem harmincszor nagyobb bolygó 3600 évente jár erre, hogy katasztrófákat hozzon a Földre. A Niburu legközelebb 2012-ben ér ide. Most jött el az idő, hogy visszatérjünk a NASA novemberben kiadott közleményéhez. Ebben minden kétséget kizáróan, tényekkel alátámasztva bejelentik, hogy a Niburu nem létezik. Nem fog összeütközni a Földdel, és nem lesz világvége sem.

 

A majakutató szerint: VALAMI LESZ! Csillagászati jelenségek, új korszak, régi naptár

Dr. Romhányi Attila
Dr. Romhányi Attila

– Ahhoz hogy megtudjuk, mi lesz 2012. december 21-én, egy kicsit meg kell ismerkednünk a maja naptárral – kezdi dr. Romhányi Attila nyugalmazott belgyógyász orvos, amatőr majakutató, a Maja mozaik című könyv szerzője. – A maja naptárt a Drezdai Kódexből ismerjük. Ebben egy kettős spirál látható, maja hieroglifákkal és pont-vonal írással. A kisebbik, piros spirál által jelzett időszak 788. augusztus 4-én ért véget, míg a hosszabb spirál 2012. december 21-ig jelzi az időt. Adódik a kérdés, mi történt 788-ban? Nos, hold- és napfogyatkozás is volt abban az évben, de nem volt világvége – nyugtat meg bennünket a majakutató, aki azt mondja, a pont-vonal írásos részek megfejtésével igencsak sok időt töltött, s elkészítette a Drezdai Kódex magyarázatokkal, csillagászati számításokkal kiegészített értelmezését is. A kézirat kiadásra és mecénásokra vár egy kiadónál. – Ha megjelenne a magyar nyelvű magyarázatokkal ellátott kódex, talán kevesebb tévhit lenne a 2012-es dátummal kapcsolatban. Az biztos, hogy történni fog valami abban az évben. Talán felcserélődnek a mágneses pólusok, talán lesznek katasztrófák, nem tudjuk. Annyi biztos, hogy Dél-Amerika egén, ahol a maják leszármazottai a mai napig élnek, igen érdekes csillagászati jelenségeknek lehetünk majd tanúi a ciklus lezárultakor. Lesz holdfogyatkozás, napfogyatkozás, a Vénusz bolygó is eltűnik a horizont alatt, egy darabig nem lesz látható, azaz a maják megfogalmazása szerint „meghal”. December 22-én a Nap látszólag a Tejútrendszer egy fekete pontjáról, „a fekte kútból” fog felkelni. És megint csak a maják birodalma fölött a Mars, a Nap, a Vénusz, a Merkúr és a Jupiter látszólag egy vonalba kerül. Ez páratlan csillagászati jelenség. Azonban mindenkit megnyugtatok, több jel utal arra, hogy a maják sem gondolták úgy, hogy vége lesz a világnak. Egyrészt ők körkörös ciklusokban gondolkodtak, úgy vélték, hogy a világnak a ciklus ugyanazon napján kell elpusztulnia, amelyiken létrejött. A világ teremtésének napját is kiszámolták, és így tudjuk, hogy ez a nap nem ugyanazt a helyet foglalta el a ciklusban, mint a 2012. december 21-e. Ráadásul a Drezdai Kódex más oldalain 3000 utáni dátumokat is találunk. Aki pedig misztikusabb indokra vágyik, annak elmondom, hogy Pakal maja császár megígérte híveinek, hogy 4772 után visszatér a Földre a népéhez – tehát a világnak léteznie kell 2012. december 21. után is.

 

Az asztrológus szerint: NEM! „2013-ban újra fontossá válik a család”

Izing Klára asztrológus
Izing Klára asztrológus

A 2012-es mágikus dátum, illetve már jó néhány évvel ezelőtt az lett, és sokan remek üzletet csináltak belőle – mint erről már annyiszor írtunk a Nők Lapja Ezotéria rovatában. Az ebben az időben létrejövő csillagállások alapján nem mondható, hogy a világnak vége lesz. Ugyan különleges konstellációk jönnek létre, de ez után is lesz élet a Földön. Egyes ezoterikus nézetek szerint a Vénusz szimbolikus halála következik be 2012-ben. A maják időszámításában a legutóbbi korszak a Vénusz születésével kezdődött, és a korszak legutolsó napja, 2012. december 22-e, amely a Vénusz szimbolikus halálát jelenti. Azaz az emberek az előttünk álló két évben még inkább elanyagiasodnak és erőszakosabbá válnak – hiszen az asztrológiában a Vénusz a pénz szimbóluma, a majáknál pedig az erőszakot jelentette –, és 2012-ben e „Fogyassz! Költekezz!”-világ vége érkezik el.

De hogyan? Az emberek gondolkodása minden valószínűség szerint megváltozik, és a spiritualitás fontosabbá válik. Példa erre egy 2013. júniusi jelentős bolygóállás, amely arra utal, hogy az egész emberiséget a segítőkészség hatja át, újra fontossá válik a család, több gyermek születik. Rugalmasabbak leszünk, mint máskor, és tudjuk fogadni azokat a változásokat, amelyek körülöttünk zajlanak, hiszen ezek a mi érdekeinket szolgálják. Ekkor sokan rájönnek, hogy milyen mély belső erővel rendelkeznek, és úgy pillantanak magukba, mintha kristálygömbbe tekintenének.

Izing Klára asztrológus

 

Emese a reklámból: Kitiltották a középsikolából!Még több az e heti Nők Lapjából:

Emese a reklámból: Kitiltották a középiskolából! »
Receptek szilveszteri vendéglátóknak »
Hétköznapi szexbalesetek »
Néző vagyok, ments ki innen! »
Pszichológusok a neten – A virtuális személyiségünket gyógyítják? » 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top