Aktuális

Vadonatúj orvosi és kozmetikai eljárások

A szépségipar fejlődése megállíthatatlan, és néha igazán elképesztő dolgokat produkál. A legkülönlegesebb fiatalító, egészségmegőrző újdonságok között az elszántabb és az óvatosabb szépülni vágyók is találhatnak kedvükre valót.

Különleges hatóanyag

Vadonatúj orvosi és kozmetikai eljárásokA laboratóriumokban egyre-másra kísérletezik ki a mesterséges szupermo­lekulákat a még hatékonyabb bőrfi­atalítás érdekében, ám közben egyre erősebb a „vissza a természethez” trend is. Mind népszerűbbek a természetes alapanyagokat tartalmazó natúr- és biokozmetikumok, amelyek között újdonsá­gok is megjelennek. Már nálunk is kap­ható a spanyol Armonia cég csiganyálka-alapú kozmetikai termékcsaládja. A Helix aspersa (pettyes éticsiga) nevű faj vála­dékát régóta használják sebgyógyításra a természetgyógyászatban. Bőségesen tartalmaz vitaminokat, regenerálódást segítő anyagokat, enyhe hámlasztó hatású savakat, ásványokat, nyomelemeket, erő­teljesen hidratáló mucopoliszacharidokat és olyan enzimeket, amelyek gátolják a bőr feszességét adó kollagén lebontását. A termékcsalád arckrémből, ránctalanító-foltcsökkentő szérumból, testápolóból és kézkrémből áll.Használata csökkenti a ráncok mélysé­gét és hosszát, elhalványít­ja a pigmentfoltokat.

Különlegessége: A kozmetikumok nem tartalmaznak parabént (tartósító anyagot), tesz­telésük során nem alkal­maznak állatkísérleteket, és a cégközleménye sze­rint a nyálka összegyűjté­se során a csigáknak nem esik bántódásuk.

Gyógyító-szépítő fény

Az aknés, heges bőr ellen bizony nem könnyű felvenni a harcot. Egy magyar biofizikus, dr. Fenyő Márta találmánya azonban jó eséllyel segíthet a különféle bőrproblémák orvoslásában, például mű­téti hegek eltüntetésében, de sikeresen alkalmazható krónikus ínhüvelygyul­ladás, ízületi gyulladás, gerincfájdal­mak, reumatikus panaszok esetén is. A Sensolite polarizáltfény-terápiás or­vostechnikai eszköz különleges fényt bocsát ki, amely olyan mélyen hatol a bőrbe, hogy a vékony hajszálereken keresztül azonnal eléri a véráramot, és a hatására megnövekedett oxigénfelvevő képességű sejtek nagyon gyorsan eljut­nak a test minden pontjába. Így olyan szervek is jelentősen több oxigénhez jutnak, amelyek egyébként fénnyel nem lennének elérhetők.
A készülék az egész testet képes kezelni, fokozza az immunsejtek aktivitását, így beindítja a szervezet öngyógyító folya­matait. A szépítésen, gyógyításon kívül az állóképesség növelésére, közérzetjaví­tásra és immunerősítésre is alkalmas.

Különlegessége: Különösen ajánlott ez a terápia a jár­ványos időszakban az influenza elke­rülésére, vizsgaidőszakban a koncent­rálóképesség javítására, illetve migrén megszüntetésére is használható.

Fogfehérítés a Kozmetikában

A hatóanyagok bőrbe juttatásának egyik úttörő módja a fotoporációs eljárás. A ke­zelés során egy hatóanyagokban gazdag gélmaszk kerül az arcra, és a speciális hullámhosszúságú fény aktiválja a ben­ne lévő molekulákat. A módszer fogfe­hérítésre is alkalmas, vagyis mostantól a gyógyszerszagú fogorvosi szobán kívül hangulatos-illatos kozmetikai szalonban is szert tehetünk vakítóan fehér fogsorra – mindössze háromszor húsz perc alatt.
A fogakra karbamid-peroxidot tartal­mazó zselét tesznek, majd a készülék a szájra kék, az arc többi részére piros fényt sugároz. A kék fény reakcióba lép a zselé hatóanyagaival, hatására a fog­zománcot elszínező szennyeződések láthatatlanná válnak. Mindez húsz percig tart, és öblítést követően még kétszer ismétlik. A módszer egészsé­ges, fogkőmentes fogsoron alkalmazha­tó, tömés nem akadály, kezeletlen szuvas fogak viszont annál inkább. Az eljárás a koronákra nem hat, azok színét nem változtatja meg. Az utána következő két órában enni-inni nem szabad, és még 48 óráig tilos az erősen színező ételek-italok, kávé, tea, kóla, vörösbor, paprikás ételek fogyasztása.

Különlegessége: Az arcra irányított vörös fény önmagában sejtregeneráló hatású, ám a fogfehérítés kombinálható arckezeléssel is. Mindössze a bőrtípusnak megfelelő maszkot kell felvinni a tisztítás után a bőrre, amely a vörös fény hatására még intenzívebben ápol és szépít.

Folytatás a Nők Lapja Évszakok téli számában!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top