Aktuális

Trónkövetelő toalettdizájnok

A hálószoba mellett még egy intim sarok van a lakásban, amelyet az említettel ellentétben meg kell mutatnunk a vendégeinknek. A mellékhelyiség sok mindent elárul rólunk. A formatervezők viszont azt szeretnék, ha különleges ötleteikkel inkább ők kerülnének a figyelem középpontjába.

Kifinomultaknak

Erre a névre hallgat a koreai származású, de Ausztráliában született Sung-Hoon Mun vécékagylója. A csésze szerintünk nem is sejtre, sokkal inkább tenyérbe simuló kavicsra emlékeztet. Egyik nagy előnye, hogy nem tartozik hozzá tartály, amely elcsúfítaná a falat. Egy ilyen vécéhez ugyanis gyönyörű mellékhelyiség illik.

Fotó: Sung-Hoon Mun
Fotó: Sung-Hoon Mun

 

Kényeseknek

Vannak, akik a súlyukra ügyelnek kényesen, mások a kényelmükre, és ez a mellékes ügyek intézésekor sem mellékes számukra. A formatervezőkön azonban nem könnyű kifogni! Haikun Deng svéd tervezőnő gondolt azokra a fogyókúrázókra, akik testük változását grammokban mérik, és mérleget épített a vécédeszkába. Valószínűleg az ellenkező nemből kerülnek ki többen, akik képesek egy regényt is kiolvasni trónolás közben. Nekik ajánljuk Min-Kyu An vécécsészére helyezhető, felfújható trónját, amely gondoskodik a királyi időtöltésről.

Min-Kyu An
Min-Kyu An

 

Haikun Deng
Haikun Deng

 

Praktikusaknak

A higiénia és a praktikum kedvelői nem csalódhatnak a dél-koreai Young Sang Eun tervében, aki milánói és londoni iskolákban fejlesztette tökélyre a formatervezés művészetét. Az általa tervezett vécé majdhogynem kacsalábakon forog. Egyik fele piszoárként, másik oldala normál vécéként funkcionál. Hogy kis helyen is elférjen, az ülőrész felhajtható, amelyet használat után gőz és UV-sugárzás fertőtlenít.

Young Sang Eun
Young Sang Eun

 

Young Sang Eun
Young Sang Eun

 

Családoknak

A friss szerelmesek legszívesebben minden idejüket együtt töltenék. Valószínűleg ebből a gondolatból indult ki Amigo Zhou is, akik páros toalettjével a pároknak próbált kedveskedni. Egy csipetnyi intimitás megőrzése miatt a szerelmesek egymásnak háttal ülve végezhetik a dolgukat. Ahogy bővül a család, és oszlik a rózsaszín köd, mindenki egyre inkább ragaszkodik a saját nyugalmához – és deszkájához. Jan Ctvrtnik fiatal cseh tervező megoldása: egymáson lévő, felcímkézett vécédeszkák. Mindenki üljön a sajátjára!

Amigo Zhou
Amigo Zhou

 

Jan Ctvrtnik
Jan Ctvrtnik

 

Türelmetleneknek…

…dzsungellakóknak, fesztiválozóknak, kisgyerekeseknek vagy éppen hasmenéssel küszködőknek is ajánlhatjuk a dobozvécét, amelynek három különböző változatára is rábukkantunk. Az elv ugyanaz: elfér a táskában, bárhol felállítható, eldobható és lebomlik.

Dang Jingwei
Dang Jingwei
Bigyóshop
Bigyóshop
Japan Trendshop
Japan Trendshop

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top