Aktuális

Julie & Julia receptjei

Október egyik legnagyobb mozisikere a Julie & Julia, avagy két nő egy recept című film volt, ha eddig még nem láttátok, feltétlenül nézzétek meg. Már csak azért is, mert Tamás ezen a héten olyan finomságokat készített, amelyek ebben a filmben szerepelnek.

Julie & Julia receptjeiHa szeretnétek olyan ügyes fakanálforgatók lenni, mint Julia Child volt anno (akit Meryl Streep személyesít meg a filmben), de úgy gondoljátok, egy komplikáltabb recept elkészítésébe nincs elég bátorságotok belekezdeni, vegyetek példát Julie-ról, merítsetek erőt Tamás receptjeiből, és hajrá!

Biztos vagyok benne, hogy sikerélményetek lesz. Az ugyanis nem lehet véletlen, hogy két különböző korban élő, két nagyon is eltérő habitusú nő is a főzésben találta meg saját kifejezési formáját.

Az alábbi receptek nem egyszerűen összedobható 30 perces vacsoraötletek, viszont olyan energiákat szabadíthatnak fel bennetek, ha megpróbálkoztok elkészítésükkel, amelyeken a későbbiekben magatok is el fogtok csodálkozni. De az semmi, hogy ti elcsodálkoznak. Életetek párja, akivel együtt fogyasztjátok el az alkotást, nemcsak csodálkozik majd, de csodálni is fog titeket!

Boeuf Bourgignon

Hozzávalók: 80 dkg marha gömbölyű felsál, 3 szál sárgarépa, 2 szál gyökér, 30 dkg nyers gyöngyhagyma vagy apró szemű hagyma, fél fej fokhagyma, 3 babérlevél, 5 szál kakukkfű, 10 szem feketebors, tengeri só, 1 üveg cabernet sauvignon, 1 liter marha- vagy szárnyasalaplé, 1 dl olívaolaj, liszt

A húst 3×3 cm-es kockára vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és vastagabb karikákra vágjuk. A fokhagymagerezdeket és a fűszereket tüllzacskóba tesszük és összekötözzük. A marhahúst lisztbe forgatjuk, és forró olívaolajon megpirítjuk. Beletesszük egy vastag falú lábasba a zöldségekkel és az egész hagymákkal együtt. Közepébe tesszük a fűszerzacskót. Feltesszük a tűzre, felöntjük a borral, a húslevessel, megsózzuk és felforraljuk. Fedővel lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőben 2, 2 és fél óra alatt készre sütjük. Időnként belenézhetünk és óvatosan megrázogathatjuk. Sütőből kivéve kivesszük a fűszerzacskót belőle és fedő alatt még negyed órát pihentetjük.

Julie & Julia receptjei


A Nők Lapja 45. számában három további parádés Julia Child-receptet
(Gombás csirkemell, Articsóka vajjal) találhattok!

Tilla és felesége, Kriszta: Ki ismeri jobban a másikat?További cikkek az e heti Nők Lapjából:

Tilla és felesége, Kriszta: Ki ismeri jobban a másikat? »
Vészhelyzet, irány a kórház! »
Új időszámítás kezdődik, a sorsbolygó jegyet vált »
Miért (nem) kell gyerek? »
Palya Bea: Nem tudtam sokáig egy férfi mellett megmaradni »
Láthatatlan társadalom: Mindenképpen át akarok jutni a falakon! »


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top