Aktuális

Milyen a jó iskolatáska?

Hamarosan kezdődik az iskola. Itt az ideje megvenni az iskolatáskát. De milyet? Olcsót vagy drágát? Hátit vagy oldaltáskát? Segítünk dönteni!

Egy kisiskolásnak a tolltartó, a ceruzakészlet és az iskolatáska a legfontosabb. Hiszen a többiek szerint az a legmenőbb, akinek a legújabb meseszereplők vannak a felszerelésein. Azonban sokszor ezek a fajta hátizsákok a legdrágábbak és nem is biztos, hogy megfelelőek a hátnak.

Épp ezért a szülőknek nagyon meg kell gondolni, hogy milyet vegyenek. Mert az anyagiakon és egészségen túl az is szempont, hogy melyikben érzi jól magát a gyerkőc.

Oldaltáskát ne!

Rögtön az elején le kell szögezni, hogy bármennyire is divat az oldaltáska, gyerekeknek semmiképp se vegyünk! Egy lelkiismeretes kis nebuló még minden könyvet magával hord így a táskája nagyon nehéz. Ha ezt a pár kiló tudományt mindig csak az egyik oldalon cipeli, akkor könnyen gerincferdülése lehet, és idővel kialakul egy helytelen, féloldalas testtartás is.

Budmil
Budmil
Jansport
Jansport
Budmil
Budmil

Óvatosan a gurulós táskákkal!

Az utóbbi időben egyre gyakoribb húzható hátizsák kíméli a hátat, hiszen bármikor le lehet venni és csak húzni kell. Azonban kicsit úgy néz ki, mint a nagymamák gurulós táskája. Így ezzel jobb vigyázni, nehogy a többi gyerek kicikizze.

JanSport
JanSport
Budmil
Budmil

A legfontosabb szempontok hátizsák választáskor

A klasszikus hátizsák a legjobb választás. Ezekben egyenletesen oszlik el a súly így nem fog fájni a háta. Viszont ezeknél a táskáknál sem árt odafigyelni néhány dologra. Az igazán hátbarát táskáknak merev, vastag és puha a háttal érintkező része. Azoknál a fajtáknál, amiknél nincs kibélelve a hátrész, a könyvek nyomják a gyerekek hátát. Másik fontos szempont a pánt. Amelyik túl vékony az nagyon vágja a vállat, amikor meg van pakolva. Ez persze a vásárlásnál becsapós, mert akkor nem lehet észrevenni. Épp ezért ha az üzletben megengedik érdemes gyorsan belerakni egy-két dolgot, hogy kiderüljön kényelmes-e. Természetesen a zsebeket se feledjük! Sok apró rekesz, amibe el lehet rejteni mindenfélét, az minden gyerek kedvence!

Budmil
Budmil
Milyen a jó iskolatáska?
Topgal.hu

Várható árak

A nagyobb hipermarketekben többnyire nem márkás iskolatáskák vannak, így azok olcsóbbak, de ettől még nem rosszak! Azonban a nagyon olcsótól azért óvakodni kell mert legtöbbször a hátat egyáltalán nem védik. Persze ugyanez előfordulhat a márkás üzletek táskáinál is, ezért mindenképp mondani kell, hogy iskolatáskát keresünk és nem sima hátizsákot.

Az árak kb: 2000 ft és 25000 ft között mozognak

Azok a fránya anyagiak

A következő nehézség, ami már nem csak a szülő fejében zajlik, a táska mintája. Egy biztos, az óvodából épp csak elballagó apróság, a táskáján kedvenc rajzfilmhősét szeretné látni. Ilyenkor a szülő, hogy örömöt szerezzen neki, megveszi. Majd egy év múlva már új mesehős lesz a befutó vagy épp már komolyabbat szeretne. Ez bizony anyagilag elég megterhelő. Óvatos terelgetéssel vagy egy nagyobb testvér bevonásával mindenképp érdemes visszafogottabb darabot választani, ami nem fog kimenni a „suli divatból” pár évig.

Amikor már minden óhaj sóhaj teljesült, akkor következik az árcédula. Gyakorlottabb szülők már az ajánlgatás közben figyelnek erre, de a gyerekek receptorai valahogy mindig megtalálják a legdrágábbat. Ilyenkor következik a tanácstalan téblábolás, hogy megéri-e az árát.

Ilyenkor az imént említett szempontokat kell gyorsan átgondolni: kényelmes, nem vágja a vállát, a hát rész jól kiképzett, biztos tetszik neki? Egy biztos minden érv ellenére, ha a gyerkőc könnyes szemmel semmiképp se akarja azt, amit kiválasztottunk neki, akkor jobb elnapolni a vásárlást. Hiszen egy kisiskolásnak először az iskolatáska jelenti az iskolát, így fontos, hogy szeresse!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top