Aktuális

Hujber Ferenc: Más lettem mióta spiritualitással foglalkozom

Hujbi körül mindig izzott a levegő. Ellentmondásos személyisége egyaránt gerjesztett felfűtött imádatot, gyanakvást, irigységet és rosszindulatot.

Érdekel az ezotéria? Nézz körül a Nők Lapja Ezotéria oldalán! KATT IDE!

Szinte semmit sem változott. Tekintetében most is ott bujkálnak azok a delejes kis szikrák – talán mágus lehetett előző életében. Jóllehet már nem ugyanaz a szemüveges, elvarázsolt kamasz, mint a Valami Amerika első részében. Kicsit férfiasabb lett és ettől még sokkal vonzóbb. Ami szokatlan benne, a nyugalma, a belső békéje. Említette, hogy spiritualitással foglalkozik, és nem kapja fel a vizet, amikor naivan rákérdezek:

– Szeánszokra is szoktál járni, ahol asztal táncoltatnak, és szellemeket idéznek?

– A spiritizmust és a spiritualitást gyakran összekeverik. Valaki elolvas egy könyvet és a következő nap már ő is ír egyet arról, hogy megvilágosodott, spirituális életet él.

– Jó, de te hogyan élsz?

– Tudatosan. Folyamatosan figyelem magam: mit csinálok jól, vagy rosszul és miért. Arról a sok rosszról, amit elkövettem, később kiderült, hogy mindnek volt valami értelme. Én így értelmezem a spiritualitást: visszamegyek a probléma gyökeréig, megkeresem a miértjét. Ha ezt már tudom, megszüntethetem a problémát is.

– Mi volt a legnagyobb problémád, amit sikerült „gyógykezelned?”

– Például a párkapcsolatot. Sokáig nagykanállal faltam az életet, a nőket, ha valaki mellett kezdtem jól érezni magam, azonnal szakítottam és leléptem. Aztán elkezdtem keresgélni visszafelé a miértet. Miért vagyok ilyen önző? Miért nem hagyom, hogy boldog lehessek valaki mellett? Így jutottam el a gyerekkoromig. Már akkor eldöntöttem, ha engem nem szeret senki, az iskolában nincsenek barátaim és sikerélményeim, teszek róla, hogyha akarnának, akkor se tudjanak szeretni. Színész is azért lettem, mert nem szerettekHosszú, évtizedes önmegfigyelés eredménye, amíg eljutottam odáig, most 34 évesen, hogy sikerült feldolgoznom a gyerekkoromat.

– Szerintem, az emberek összes lelki nyavalyája abból fakad, hogy megbocsátás helyett, folyamatosan büntetik magukat, és persze másokat is.

– Így van. Én sokáig nem tudtam élvezni a masszást, mert sem a testem, sem tudatom nem fogadta el, hogy ezt megérdemlem. Azzal is magamat büntettem, hogy nem akartam ajándékot kapni, csak adni. Mivel gyerekkoromban nem kaptam meg azt, amit kértem. Úgy viselkedtem, mint egy mártír, és ebbe a szerepkörbe sokan beleesnek.

Hujber Ferenc: Más lettem mióta spiritualitással foglalkozom– És a gyerek? Felborította az életedet?

– Dehogy. Két és félhónapos fiú, Noelnek hívják, még meg sem született, amikor Cynthiával kiküldtük az éterbe: mi ezzel a gyerekkel, aki hozzánk érkezik, igenis jóban leszünk. Soha nem értettem azokat a szülőket, akik arról panaszkodtak, hogy a „gyerekem gyárilag ellenem van nevelve.” Ilyen nincs. A gyerekek azért jönnek, hogy segítsenek rajtunk, és bármilyen furcsán hangzik, tanulhatunk tőlük. Ha jobban odafigyelünk rájuk.

– A spirituális világnézeti változásodnak van valami köze ahhoz, hogy Angliában éltél, ahol még mindig erős a kelta szellemhit?

– Nem Angliában voltam, hanem Londonban. Nagy különbség. Angliában valóban erős a kelta szellemhit, de Londont nem lehet angol mércével mérni. Elözönlötték a bevándorlók, úgy járt, mint New York. Mindenki hazug álmokat kerget, hazug életet él. Ezzel együtt sok mindent lehet szeretni Londonban, mert színes, és szórakoztatók, de ott elég csak egy kicsit élni, dolgozni és utána hazajönni.

– Szakmailag hogyan kamatoztatod a spirituális szemléletedet?

– Egyelőre nem, ugyanis megszűntem létezni, mint színész. Most filmeztem a Valami Amerika 2.-ben és ezzel kész. Négy, vagy öt éve nem voltam színpadon. Szeretem a színházat, hiányzik is, de előbb-utóbb úgyis visszakerülök, ezt tudom. Ki kell várni, amíg valamelyik rendezőnek eszébe jut, hogy erre a szerepre jó lenne ez a fiú, keressük meg.

– Addig mit csinálsz?

– Szinkronizálok. Mint minden színész, akinek éppen nincs munkája. Meg otthon vagyok a babámmal, óriási élmény. Szerencsére elég jól összeszedtük magunkat anyagilag az elmúlt években, nem fogunk egyhamar padlóra kerülni. Nekem már nem a karrier a legfontosabb. Szerencsére a lehetőségeim is megengedik, hogy kivárhatok, és nem kell elvállalnom bármit, ami jön.

– Attól sem kell félned, hogy kiöregszel a legjobb szerepekből…

– Nekem ez most az aranykor. Innét kezdve, hatvanéves koromig csak jó szerepeket kaphatok és remélem meg is találnak. Akárhogyan is alakuljanak a dolgaim, a gyerekem nem fog éhezni, ebben biztos vagyok.

Tutanhamon titkaiA legfrissebb szám tartalmából:

• Pénzhoroszkóp – Megoldódnak anyagi gondjaid?
• Hétköznapi segítőink: az angyalok!
• Szilveszteri bűbájok
• Tutanhamon rejtélye – Vajon tényleg létezik?
• Karmikus történetek

Itt tudsz előfizetni, KATT IDE!»

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top