Aktuális

Az olimpia vonzásában – Gucci bicikli, Prada póló

Az olimpiára nemcsak a sportolók készülnek, hanem a nagyobb sportszergyártók, sőt a neves tervezők is. Összeállításunkban az ő munkáik szerepelnek.

Az olimpiai játékok idején még a leghaszontalanabb holmikat is eladhatóvá lehet tenni az ötkarikás logóval. Vannak azonban olyan termékek, amelyekre akár pénzt is áldozhatunk, de a figyelmünkre mindenképp érdemesek.

A Polo Ralph Lauren öltözteti az Egyesült Államok olimpiai és paralimpiai csapatát is. A 2008-as olimpiai kollekció darabjai az 1920-as és 30-as évek sportruházatának vonalvezetését és részleteit idézik. A különböző darabok megrendelhetők az interneten, bár magyar trikolórral nem készítenek belőlük.

Ralph Lauren
Ralph Lauren
Ralph Lauren
Ralph Lauren

 

www.ralphlauren.com

A Prada olimpiai kollekciójában a mackók váltak főmotívummá. A bocsok különféle sportokat űznek a nejlontáskákon, pénztárcákon, kulcstartókon és pólókon. Sajnos, a kollekció darabjai csak fényképeken jutnak el hozzánk, mert kizárólag Olaszországban, Japánban és a Távol-Keleten lehet őket megvásárolni.

Prada
Prada
Prada
Prada

 

Prada
Prada

 

 

Az olimpia nemcsak a sportolók, hanem a sportszergyártók egyik legnagyobb megmérettetése is. Ilyenkor a sportolóknak szánt kollekciók kiemelt szerepet kapnak, de az egyszerű sport(cipő)kedvelőkre is gondolnak. A Nike hófehér magas szárújának cipőfűzőjét az olimpiai ötkarika színein bújtathatod át.

Nike
Nike

www.nike.com

A Puma a jamaicai olimpiai csapat hivatalos öltöztetője. A cég a londoni St. Martins Főiskola hallgatóit kérte fel, hogy nyújtsanak be pályaműveket a 2008-as nyári játékok jegyében. Így született a formás, érem alakú táska vagy a sportosan szexi ruha is.

Puma
Puma
Puma
Puma

www.puma.com

A Guccinak nem kell semmiféle ürügy ahhoz, hogy piacra dobjon egy aranyérmes kollekciót. A pekingi olimpia ihlette „8-8-2008” elnevezésű minikollekció 8 darabból – köztük utazótáskából, sportcipőből és kerékpárból – áll. A modellek alapszíne a vörös, amely a boldogságra és az ünneplésre enged asszociálni. Ezeknek az érzelmeknek sok közük van az olimpiai játékokhoz, nem mellesleg a vörös kifejezetten trendszínnek számít 2008-ban.

 

www.gucci.com

Az Omega az olimpiai játékok hivatalos órája, így kifejezetten az eseményre fejlesztették ki legújabb terméküket. A cég piacra dobta a világ első olyan karóráját, amelynek számlapján öt különböző mutató található. A limitált szériában megtalálható a finomabb, nőies változat is.

Omega
Omega

www.omegawatches.com

A Lenovo, a világ egyik leginnovatívabb számítógépgyártója a pekingi nyári olimpiai játékok hivatalos támogatójaként nem csak az olimpiai fáklyát tervezte. Az „Ígéret felhője” motívumot 300 pályamű közül választották ki. A felhőminta szorosan kapcsolódik a kínai kultúrához, és gyakran szerepel kínai építészeti munkákon, rajzokon, festményeken, bútorokon és mondákban. A gyártó, felbuzdulva a minta sikerén, laptopot és pendrive-ot is piacra dobott az említett – és valóban gyönyörű – motívummal.

Lenovo
Lenovo

 

Lenovo
Lenovo

 


Olimpia.lap.hu »
Design.lap.hu »
Sport.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top