Az anális szex ártalmas az egészségre? - Soma Mamagésa válaszol (18+)

Megosztás
 
Még több megosztás ▾
A párom szereti és igényli az anális szexet. Én viszont aggódom amiatt, hogy az anális szex egészségügyileg ártalmas lehet (a székletmegtartás miatt). Erről sehol nem írnak, én pedig egy kis élvezetért nem okoznék gondot magamnak.
Írta: 2009. 07. 30. Ez van! rovat 

Kedves Soma!

Van egy dolog, amely nem hagy nyugodni egy ideje (azóta, amióta párommal kipróbáltuk az anális szexet).

Régebben azt gondoltam, hogy mindennek megvan a rendeltetése, így a hüvelynek és a végbélnyílásnak is. Ebből adódóan meg sem fordult a fejemben, hogy én valaha is anális szexet folytatok valakivel. Interneten, különböző fórumokon nézegettem, próbáltam utánaolvasni, de csak annyit találtam, hogy nagyon fontos a higiénia, és ha jólesik, tegyük nyugodtan. A kérdésemre azonban nem találtam választ, így hozzád fordulnék.

Az anális szex ártalmas az egészségre? - Soma Mamagésa válaszol (+18)


Aggodalmam, hogy az anális szex egészségügyileg ártalmas lehet-e (a székletmegtartás miatt)? Erről sehol nem írnak, én pedig egy kis élvezetért nem okoznék gondot magamnak. A párom azonban szereti a dolgot, igénye van rá. Én is élvezem, bár máshogy, mint a hüvelyi közösülést. Enélkül is ellennék, de nincs ellenemre. Tehát a kérdésem: tudomásod szerint van egészségügyileg káros hatása? Vagy esetleg tornával, edzéssel lehet-e az izmokat olyan állapotban tartani, hogy ne legyen negatív utóhatása? Mennyi a normális mennyiség, amely nem káros?

Előre is köszönöm a válaszod!

Egy lány

Tipp: Somának a következő e-mail címre írhattok: soma@nlcafe.hu


Kedves aggódó és élvezkedő leányzó!

Az anális szex ártalmas az egészségre? - Soma Mamagésa válaszol (+18)Erről a témáról jó néhányszor beszélgettem a barátnőimmel és a meleg barátaimmal, és egyöntetűen arra a véleményre jutottunk, hogy ez nagyon szexi és kéjes örömforrás tud lenni, a következő szabályokat betartva:

Úgy szoktam mondani (viccesnek hat, pedig így van): „Tágul a tudatod, tágul az ánusz.” Ez azt üzeni, hogy mint minden dolog, ez is az agyban dől el. Ha elzárkózik ettől valaki, és rábeszélésre mégis megengedi, szinte kizárt, hogy élvezze. Nos, ezen te már túl vagy, csupán az aggodalmaidat kell eloszlatni, és az arany közepet megtalálni. Merthogy – mint mindenben – ez az anális szexben is különösen fontos.

A behatolás fő székhelye a hüvely, az ánusz ebből a szempontból az ínyenckedés színhelye. Ha egy kapcsolatban hosszú távon erre tevődik át a hangsúly, az túlzás. Márpedig minden túlzásnak ára van. (A keletiek a mohóságot a főbűnök egyikének tartják.) Az anális behatolásnál nagyon fontos a fokozatosság és az előkészítés, ez az ánusz és a pénisz beolajozását jelenti. Ha tudattal (azaz nyitottsággal), kenőanyaggal és fokozatossággal csinálja az ember, ráadásul csak addig, amíg jólesik, akkor nem kell aggodalmaskodni. Egészségügyileg viszont van még egy fontos szabály: az ánusz után, a hüvelybe hatolás előtt ajánlott megmosni a hímvesszőt, vagy óvszert használni. Ezáltal különféle bakteriális fertőzésektől óvhatja meg magát az ember.

Médiamunkáim során ezzel kapcsolatban megkérdeztem pornószínésznőket: hogyan készülnek tudatosan a munkára, ha tudják, hogy a másnapi forgatáson ez a feladatuk. Volt, aki azt válaszolta, hogy odafigyel a táplálkozására, kevesebbet eszik, nem vacsorázik. Volt, aki azt mondta, hogy aznap reggel beöntést csinál magának, vagy a lecsavart zuhanyrózsa segítségével tisztítja a végbél utolsó szakaszát. Ők professzionálisak ebben, és nyilván nemcsak a vizualitás, de az egészségügyi szempontok is fontosak számukra.

Az anális szex ártalmas az egészségre? - Soma Mamagésa válaszol (+18)Úgy gondolom, hogy éppúgy, mint a hüvelynél, itt is fontos a „passzent” törvénye, bár a kisebb méret itt inkább optimális, mint a nagy. (Hogy kinek mi a kicsi és a nagy, ez nyilván egyéni.) Hiába mondják, hogy a méret nem számít, igenis vannak azok a végletek, amikor nagyon is számít. Ezért sem gondolom, hogy a szűzen férjhez menés minden esetben jó lehet. Jó néhány olyan történetről tudok, amikor a méret (akármely irányban is) válóok volt. Nem véletlen, hogy a Káma-szútra külön fejezetben tárgyalja a „passzent” törvényét (ez saját kifejezés), tehát hogy az egérke és az elefánt szexuális összhangja eleve kizárt.

Ha ti ezt a kedveseddel kölcsönösen élvezitek, megteszitek a megfelelő előkészületeket és óvintézkedéseket, figyeltek egymásra és a mértékre, úgy gondolom, nem kell aggodalmaskodni. A hüvelyi izmok tornáztatásával (magad is érezheted, amikor összehúzod vagy elengeded) automatikusan az ánusz izmai is mozognak. Ez éppúgy pozitív hatást fejt ki, mint bármely más izom ideális mértékben való tornáztatása.

A minőségi szex megélése éppúgy fejleszthető, mint bármi más. Ha figyelsz befelé, és szereted magad, pontosan tudni fogod, mi neked a jó.

Sok-sok örömöt és éberséget!

Soma Mamagésa

 

Ajánlott oldalak: Szexhumor, Szexualitás, Szex TV, Szexvideó
Kapcsolódó hozzászólások
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Torolt_felhasznalo_772164 2009-07-30 15:06

 

Azért ez ennél bonyolultabb. Ha valaki nagyon szereti és nem gondol a jövővel, csinálja.

 

Nekem viszont fontosabb a saját egészségem, mint az aktuális partnerem szexuális élvezete.Azért írtam aktuálist, mert sem a kapcsolatok, sem a házasságok jó része nem tart örökké, de te ott maradsz szétcseszett zárógyűrűvel.

 

 

A legjobb, amikor egy középkorú hapsi itt panaszkodott, hogy undorodik már szexuálisan a feleségétől, sz*rszagú, mert nem zár jól lent, közben pedig ő cseszte szét a neje lukát!

 

Azért azt nem hiszem, hogy 1 évben 1X-2X olyen nagy gond lenne, de ugye senki nem tudhatja, hogy sz ős szervezete épp hogy reagál a dologra.Engem mindenesetre meggyőzött a doktornő, ő aztán nap mint nap végbeleket nézeget!

Szisza85 2009-07-30 15:03

Látod, viszont vannak akik elképzelik és ez nekik jó :) Ugye milyen érdekes hogy nem vagyunk egyformák és nem ugyanazon dolgokat szeretünk? :)

 

Te nem szereted, más meg igen. Nálad nem áll fent későbbi széklettartási probléma veszélye, másnál esetleg igen. Ennyi :)

 

Szerintem nem kellene senkit se elítélni a szexuális szokásai miatt, attól hogy más mit csinál, nekünk még nem kötelező. Ennyi :)

titania11 2009-07-30 15:00

"Tágul a tudat, tágul az anus!"

Micsoda szólá-közmondás! Valszeg az iakolákban is tanítani fgoják pár év múlva, ahogy a liberális oktatáspolitikát ismerem!

titania11 2009-07-30 14:58

Elképzelni sem tudom, egyesek hogy lehetnek ilyen feellőtlenek, hogy végbélen át közösülnek. Ugyan mi a jó abban? Csak megfelelni egy férj perverz kívánságainak? Az a férj nem szereti a feleségét, aki ilyet kíván tőle. Egyáltalán nem biztos, hogy a férj él majd akkor, amikor az asszonyt emiatt pelenkázni kell majd.

Nem is tudom, tényleg kiakadok ilyenkor. Gusztustalan dolgokért feláldozzák sokan az egészségüket!

Torolt_felhasznalo_770932 2009-07-30 14:52

Tehát hogyha valamelyik férfi ismerösöm késöbb liberót visel,az valószinüsithetöleg meleg volt...pfujjjjjjj

Torolt_felhasznalo_770932 2009-07-30 14:49

wehehehehehe, még szerencse hogy rühellem az anális szexet!  Férjemnek sem hagytam csak egyszer.Böven elég volt az is. 

Torolt_felhasznalo_772164 2009-07-30 14:47

Ami azt illeti, én a témában jobban hiszek dr. Csatár Éva sebész-proktológus-gasztroenterológusnak, mint Soma naccsecsesasszonynak!:D;)

 

http://www.videoklinika.hu/vi deo/az_analis_szex_szeklettartasi_problemat_okozhat_

N?k Lapja Café 2009-07-30 14:38

A párom szereti és igényli az anális szexet. Én viszont aggódom amiatt, hogy az anális szex egészségügyileg ártalmas lehet (a székletmegtartás miatt). Erről sehol nem írnak, én pedig egy kis élvezetért nem okoznék gondot magamnak.

Tovább a cikkre...

Címlapon

Legjobbak

18+: Testi mesék – Közös gyönyör

Az orális beteljesülés a Férfit és a Nőt egyaránt...
Facebook lájkok száma
Veszélyeztette gyerekét Jessica Simpson vőlegénye

Durván játszik lányukkal Jessica vőlegénye

Komoly veszélyforrásnak tette ki lányát Jessica...
Facebook lájkok száma
Szexi ruhában domborít Kylie Minogue

Szexi ruhában domborít Kylie Minogue

Kylie Minogue ismét bebizonyította, hogy hiába telnek...
Facebook lájkok száma
Nézd meg Lady Gagát retus nélkül! - képek

Nézd meg Lady Gagát retus nélkül!

Bizony az ő szeme alatt is ott figyelnek a karikák.
Facebook lájkok száma
Madaras valóságshow indult

Madaras valóságshow indult

A cinkék és társai mit sem tudnak arról, hogy nézők...
Facebook lájkok száma
Ő Tom Cruise új barátnője

Ő Tom Cruise új barátnője

Tom Cruise-nak végre sikerült megtalálnia Katie Holmes...
Facebook lájkok száma
Marcipános-csokis kalács húsvétra

Marcipános-csokis kalács húsvétra

Hogy ne csak a megszokott kalács kerüljön húsvétkor az...
Facebook lájkok száma

Képességfejlesztő játéko

Így válassz a gyermekednek hasznos, okos és...
Facebook lájkok száma

Apa lett olimpiai bajnok vízilabdázónk, Varga Dániel

Kisfiút szült Varga Dániel felesége, Varga-Dobár Éva.
Facebook lájkok száma

Magyar éttermek nyomában: így lesz a száraztésztából spenót

Mi történik, ha lop az alkalmazott? Inkább...
Facebook lájkok száma

Legtöbbet megosztott cikkek

Elképesztő uzsonnákat készít az apuka – fotók!

Elképesztő uzsonnákat készít az apuka

Nap mint nap kreatív módon szervírozott...
Facebook lájkok száma637
Így néz ki a nő, aki naponta 50 banánt eszik

Így néz ki a nő, aki naponta 50 banánt eszik

„Banán Lady”-nek is hívják, hiszen csak ezen a...
Facebook lájkok száma366 Hozzászólások száma12
Megmentették az elárvult testvérpár lakását

Megmentették az elárvult testvérpár lakását

Már a végrehajtókat várták
Facebook lájkok száma109 Hozzászólások száma9
Cuki videó: így örülnek a kisbabák hazaérkező apjuknak

Cuki videó: így örülnek a kisbabák hazaérkező apjuknak

Egyik-másik csöppség szinte extázisba esik.
Facebook lájkok száma78
Szívderítő fotók: cukiságok a kertben

Szívderítő fotók: cukiságok a kertben

Mi lehet szebb egy virágzó, tavaszi kertnél? Ugyanez...
Facebook lájkok száma54
Hetven centis ágyon alszik Európa legidősebb kamionsofőrnője

70 centis ágyon alszik Európa legidősebb kamionsofőrnője

Kuthy Zsuzsa 62 éves, két évvel ezelőtt döntött úgy,...
Facebook lájkok száma41
20 kreatív fekhely házi kedvenceknek

20 kreatív fekhely házi kedvenceknek

Ha házi kedvencek lennénk, biztos, hogy addig rágnánk...
Facebook lájkok száma40
Ilyen lehet a vasutasok új egyenruhája – képek

Ilyen lehet a vasutasok új egyenruhája – képek

100 önkéntes jegyvizsgáló, pénztáros és forgalmi...
Facebook lájkok száma29 Hozzászólások száma7

© 2014 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem