Az anális szex ártalmas az egészségre? - Soma Mamagésa válaszol (18+)

A párom szereti és igényli az anális szexet. Én viszont aggódom amiatt, hogy az anális szex egészségügyileg ártalmas lehet (a székletmegtartás miatt). Erről sehol nem írnak, én pedig egy kis élvezetért nem okoznék gondot magamnak.

Kedves Soma!

Van egy dolog, amely nem hagy nyugodni egy ideje (azóta, amióta párommal kipróbáltuk az anális szexet).

Régebben azt gondoltam, hogy mindennek megvan a rendeltetése, így a hüvelynek és a végbélnyílásnak is. Ebből adódóan meg sem fordult a fejemben, hogy én valaha is anális szexet folytatok valakivel. Interneten, különböző fórumokon nézegettem, próbáltam utánaolvasni, de csak annyit találtam, hogy nagyon fontos a higiénia, és ha jólesik, tegyük nyugodtan. A kérdésemre azonban nem találtam választ, így hozzád fordulnék.

Az anális szex ártalmas az egészségre? - Soma Mamagésa válaszol (+18)


Aggodalmam, hogy az anális szex egészségügyileg ártalmas lehet-e (a székletmegtartás miatt)? Erről sehol nem írnak, én pedig egy kis élvezetért nem okoznék gondot magamnak. A párom azonban szereti a dolgot, igénye van rá. Én is élvezem, bár máshogy, mint a hüvelyi közösülést. Enélkül is ellennék, de nincs ellenemre. Tehát a kérdésem: tudomásod szerint van egészségügyileg káros hatása? Vagy esetleg tornával, edzéssel lehet-e az izmokat olyan állapotban tartani, hogy ne legyen negatív utóhatása? Mennyi a normális mennyiség, amely nem káros?

Előre is köszönöm a válaszod!

Egy lány

Tipp: Somának a következő e-mail címre írhattok: soma@nlcafe.hu


Kedves aggódó és élvezkedő leányzó!

Az anális szex ártalmas az egészségre? - Soma Mamagésa válaszol (+18)Erről a témáról jó néhányszor beszélgettem a barátnőimmel és a meleg barátaimmal, és egyöntetűen arra a véleményre jutottunk, hogy ez nagyon szexi és kéjes örömforrás tud lenni, a következő szabályokat betartva:

Úgy szoktam mondani (viccesnek hat, pedig így van): „Tágul a tudatod, tágul az ánusz.” Ez azt üzeni, hogy mint minden dolog, ez is az agyban dől el. Ha elzárkózik ettől valaki, és rábeszélésre mégis megengedi, szinte kizárt, hogy élvezze. Nos, ezen te már túl vagy, csupán az aggodalmaidat kell eloszlatni, és az arany közepet megtalálni. Merthogy – mint mindenben – ez az anális szexben is különösen fontos.

A behatolás fő székhelye a hüvely, az ánusz ebből a szempontból az ínyenckedés színhelye. Ha egy kapcsolatban hosszú távon erre tevődik át a hangsúly, az túlzás. Márpedig minden túlzásnak ára van. (A keletiek a mohóságot a főbűnök egyikének tartják.) Az anális behatolásnál nagyon fontos a fokozatosság és az előkészítés, ez az ánusz és a pénisz beolajozását jelenti. Ha tudattal (azaz nyitottsággal), kenőanyaggal és fokozatossággal csinálja az ember, ráadásul csak addig, amíg jólesik, akkor nem kell aggodalmaskodni. Egészségügyileg viszont van még egy fontos szabály: az ánusz után, a hüvelybe hatolás előtt ajánlott megmosni a hímvesszőt, vagy óvszert használni. Ezáltal különféle bakteriális fertőzésektől óvhatja meg magát az ember.

Médiamunkáim során ezzel kapcsolatban megkérdeztem pornószínésznőket: hogyan készülnek tudatosan a munkára, ha tudják, hogy a másnapi forgatáson ez a feladatuk. Volt, aki azt válaszolta, hogy odafigyel a táplálkozására, kevesebbet eszik, nem vacsorázik. Volt, aki azt mondta, hogy aznap reggel beöntést csinál magának, vagy a lecsavart zuhanyrózsa segítségével tisztítja a végbél utolsó szakaszát. Ők professzionálisak ebben, és nyilván nemcsak a vizualitás, de az egészségügyi szempontok is fontosak számukra.

Az anális szex ártalmas az egészségre? - Soma Mamagésa válaszol (+18)Úgy gondolom, hogy éppúgy, mint a hüvelynél, itt is fontos a „passzent” törvénye, bár a kisebb méret itt inkább optimális, mint a nagy. (Hogy kinek mi a kicsi és a nagy, ez nyilván egyéni.) Hiába mondják, hogy a méret nem számít, igenis vannak azok a végletek, amikor nagyon is számít. Ezért sem gondolom, hogy a szűzen férjhez menés minden esetben jó lehet. Jó néhány olyan történetről tudok, amikor a méret (akármely irányban is) válóok volt. Nem véletlen, hogy a Káma-szútra külön fejezetben tárgyalja a „passzent” törvényét (ez saját kifejezés), tehát hogy az egérke és az elefánt szexuális összhangja eleve kizárt.

Ha ti ezt a kedveseddel kölcsönösen élvezitek, megteszitek a megfelelő előkészületeket és óvintézkedéseket, figyeltek egymásra és a mértékre, úgy gondolom, nem kell aggodalmaskodni. A hüvelyi izmok tornáztatásával (magad is érezheted, amikor összehúzod vagy elengeded) automatikusan az ánusz izmai is mozognak. Ez éppúgy pozitív hatást fejt ki, mint bármely más izom ideális mértékben való tornáztatása.

A minőségi szex megélése éppúgy fejleszthető, mint bármi más. Ha figyelsz befelé, és szereted magad, pontosan tudni fogod, mi neked a jó.

Sok-sok örömöt és éberséget!

Soma Mamagésa

 

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Torolt_felhasznalo_772164 2009-07-30 15:06

 

Azért ez ennél bonyolultabb. Ha valaki nagyon szereti és nem gondol a jövővel, csinálja.

 

Nekem viszont fontosabb a saját egészségem, mint az aktuális partnerem szexuális élvezete.Azért írtam aktuálist, mert sem a kapcsolatok, sem a házasságok jó része nem tart örökké, de te ott maradsz szétcseszett zárógyűrűvel.

 

 

A legjobb, amikor egy középkorú hapsi itt panaszkodott, hogy undorodik már szexuálisan a feleségétől, sz*rszagú, mert nem zár jól lent, közben pedig ő cseszte szét a neje lukát!

 

Azért azt nem hiszem, hogy 1 évben 1X-2X olyen nagy gond lenne, de ugye senki nem tudhatja, hogy sz ős szervezete épp hogy reagál a dologra.Engem mindenesetre meggyőzött a doktornő, ő aztán nap mint nap végbeleket nézeget!

Szisza85 2009-07-30 15:03

Látod, viszont vannak akik elképzelik és ez nekik jó :) Ugye milyen érdekes hogy nem vagyunk egyformák és nem ugyanazon dolgokat szeretünk? :)

 

Te nem szereted, más meg igen. Nálad nem áll fent későbbi széklettartási probléma veszélye, másnál esetleg igen. Ennyi :)

 

Szerintem nem kellene senkit se elítélni a szexuális szokásai miatt, attól hogy más mit csinál, nekünk még nem kötelező. Ennyi :)

titania11 2009-07-30 15:00

"Tágul a tudat, tágul az anus!"

Micsoda szólá-közmondás! Valszeg az iakolákban is tanítani fgoják pár év múlva, ahogy a liberális oktatáspolitikát ismerem!

titania11 2009-07-30 14:58

Elképzelni sem tudom, egyesek hogy lehetnek ilyen feellőtlenek, hogy végbélen át közösülnek. Ugyan mi a jó abban? Csak megfelelni egy férj perverz kívánságainak? Az a férj nem szereti a feleségét, aki ilyet kíván tőle. Egyáltalán nem biztos, hogy a férj él majd akkor, amikor az asszonyt emiatt pelenkázni kell majd.

Nem is tudom, tényleg kiakadok ilyenkor. Gusztustalan dolgokért feláldozzák sokan az egészségüket!

Torolt_felhasznalo_770932 2009-07-30 14:52

Tehát hogyha valamelyik férfi ismerösöm késöbb liberót visel,az valószinüsithetöleg meleg volt...pfujjjjjjj

Torolt_felhasznalo_770932 2009-07-30 14:49

wehehehehehe, még szerencse hogy rühellem az anális szexet!  Férjemnek sem hagytam csak egyszer.Böven elég volt az is. 

Torolt_felhasznalo_772164 2009-07-30 14:47

Ami azt illeti, én a témában jobban hiszek dr. Csatár Éva sebész-proktológus-gasztroenterológusnak, mint Soma naccsecsesasszonynak!:D;)

 

http://www.videoklinika.hu/vi deo/az_analis_szex_szeklettartasi_problemat_okozhat_

N?k Lapja Café 2009-07-30 14:38

A párom szereti és igényli az anális szexet. Én viszont aggódom amiatt, hogy az anális szex egészségügyileg ártalmas lehet (a székletmegtartás miatt). Erről sehol nem írnak, én pedig egy kis élvezetért nem okoznék gondot magamnak.

Tovább a cikkre...

Kalkulálja ki Kötelezőjét!
14 biztosítóból válasszon Önnek megfelelőt! Gyors, egyszerű online kötés

További információk>>>