Aktuális

Gyógyulj lélekmasszázs-terápiával!

Nem csak a gyerekeket lehet rezgések által, ringatással, hintáztatással megnyugtatni. A lélekmasszőr ringató technikája hatására aktivizálódnak saját belső gyógyító energiáink, és újra nyugodtnak, harmonikusnak érezhetjük magunkat.

Schneider Ferenc
Schneider Ferenc

A ma emberét érő rengeteg stressz miatt testünk és lelkünk állandó feszültség alatt van, s ez az állapot egyre több betegséget okoz. Negatív gondolataink és érzéseink – a félelem, a harag, a bűntudat vagy a bánat – rezgései méreganyagot termelnek. Ausztrália őslakosai mindezt egy gyengéd, anyai ringatásra emlékeztető finom vibrálással gyógyítják.

A világban minden lüktet, az univerzum is ritmusra szűkül és tágul – magyarázza Schneider Ferenc, a bécsi Holistic Pulsing Intézet referencia terapeutája és trénere. – Az ausztrál őslakosok eredeti módszere a múlt század elején érkezett Európába, és két irányzata alakult ki. Az egyik a csontkovácsolás, a másik pedig egy finomabb eljárás, amelyet itthon lélekmasszázsnak nevezünk. Mindkét technika a ringató mozgásra épül, de az utóbbi sokkal lágyabb és gyengédebb.

A bioenergetikából ismert tény, hogy gyenge ingerekkel lehet a legintenzívebb élettani hatást elérni. Simogatással könnyebb gyógyítani, mint erős gyúrással. A lélekmasszázs technika az akupresszúrát, a kineziológiát és a reflexológiát ötvözi, de tartalmaz pszichoterápiás elemeket is.

Zárul a tudat, nyílik a tudattalan

A Holistic Pulsing módszer a testben áramló energiák blokkjainak feloldására, a szervezet természetes védekező- és öngyógyító erejének aktivizálására összpontosít – mondja a „lélekmasszőr”. – A ringató és vibráló mozgással az egész test gyengéd rezgésbe jön, ami a fejtetőtől a lábujjakig hat. A ritmussal, amely hasonló a szívveréshez, a sejtemlékezet aktivizálódik, így a sejtek visszatalálnak eredeti funkciójukhoz, és mozgásba hozzák saját belső gyógyító energiáikat. Ebben a módosult tudatállapotban zárul a tudat és kinyílik a tudattalan. A módszer előnye, szemben a kineziológiával vagy a pszichoterápiával, hogy utóbbiaknál a terapeuta irányítja az eseményeket, s ha nem jól ítél meg egy helyzetet, akkor esetleg feloldhat olyan blokkot is, amellyel akár ártani is lehet. A lélekmasszázzsal nem lehet ártani, mert itt nem a terapeuta irányít. Ő csak segít a páciensnek aktivizálni a saját öngyógyító folyamatait. A terapeuta ezzel a módszerrel nem tud olyan blokkot feloldani, amelynek fogadására a páciens még nincs felkészülve. Előfordul persze, hogy valaki sírva fakad, mert olyasmi bukkant elő a múltjából, amit úgymond meg kell emésztenie. Ha igényli, akkor átbeszéljük, de nagyon ritka, hogy valaki sokat rágódna egy felmerülő emléken.

Gyógyulj lélekmasszázs-terápiával!

 

Fedezd fel újra a biztonság érzését!

A terápia közben a páciensnek semmit sem kell tennie. Nem kell igyekeznie, hogy képes legyen ellazulni, sőt, az akarat csak az ellazulás ellen hat. A „lélekmasszőrök” nem gyógyítanak, nem diagnosztizálnak, inkább meghívják a testet saját harmóniája megtalálásához, ebben rejlik az ősi ausztrál módszer egyedisége. Ennek ellenére, vagy éppen ezért történhetnek a kezeléseken apró csodák. A stressz, a félelmek, az elfojtott lelki problémák energiablokkokat hoznak létre a testben. Tapasztalat, hogy ezek már néhány lélekmasszázs-kezeléssel elháríthatók. Lelki bajok, testi fájdalmak és a túlsúly is kezelhető a segítségével, de párkapcsolati, családi vagy munkahelyi problémákat is orvosolni tud azáltal, hogy a páciens ellazul. A módszer segítségével újra felfedezhető az ősi bizalom, a biztonság és szeretet érzése.

– A lélekmasszázs-terápia nem tudja és nem is akarja a hagyományos orvoslást helyettesíteni, de mint kiegészítő és támogató terápia, meglepő sikereket ér el a lelki eredetű, pszichoszomatikus panaszok kezelésében – mondja Schneider Ferenc. – A blokkok oldásával és az energiaáramlás fokozásával javul a szervek működése, keringése, erősödik az immunrendszer, öngyógyító képességünk pedig felerősödik.

Lilu: Néha úgy megválnék a hasamtól!Még több az e heti Nők Lapjából:

Lilu: Néha úgy megválnék a hasamtól! »
D. Tóth Kriszta: Egy gyerek – két nyelven (1) »
Tamással, sülve-főve: Üvegbe zártuk a nyarat »
Michael Jackson titokzatos halála »
Tompos Kátya Piaf-dalokat énekelt Párizsban »
A fuzárium-ügy folytatódik – fertőzött liszt a polcokon »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top