30 spórolós tipp

Megosztás
 
Még több megosztás ▾
Nem árt, ha felvértezed magad néhány olyan trükkel, amellyel csökkentheted a kiadásaidat. Ezreseket spórolhatsz meg havonta, ha követed a tanácsainkat.
30 spórolós tipp 2009. 03. 28. Ez van! rovat 

30 sprórolós tipp 1. Szereted órákig áztatni magad a kádban? Jó, ha tudod, egy teli kádban vett fürdőnek háromszor magasabb
a víz- és energiafogyasztása, mint ha tusolnál.

2. Ne feledd: minél ritkábban jársz boltba, annál kevesebb alkalmad van a pénzköltésre. Havonta egyszer csapj egy nagybevásárlást! Előtte készíts listát, az üzletben pedig próbáld meg csak az azon szereplő árucikkeket megvenni!

3. Állítsd össze előre a heti menüt, és ennek tudatában indulj el vásárolni! Így biztosan nem fog semmilyen felesleges dolog a kosaradban landolni.

4. Ami első ránézésre olcsóbbnak tűnik, sokszor valójában drágább, ezért érdemes megnézned az áru kilós vagy darabárát is.

5. A csöpögő csapokhoz hívj szerelőt, ellenkező esetben tetemes vízmennyiség vész kárba.

6. Valóban szükséged van arra a bóvlira, amelyet ajándék gyanánt hozzácsomagoltak a kávéhoz, tusfürdőhöz, müzlihez stb.? Csak emiatt ne vásárold meg az adott terméket!

7. Sokan nem szeretik az üzletláncok saját márkás termékeit, mert azt gondolják, gyenge minőségűek. Holott ezek ugyanazok az árucikkek, amelyeket a jól ismert márkák csomagolása is rejt, csak éppen kevesebbe kerülnek.

8. Ne indulj el éhesen vásárolni, mert a korgó gyomor felesleges dolgok megvásárlására „biztat” majd!

9. Reggelizz otthon, mert az útközben vásárolt péksütemény, szendvics egy vagyonba kerül a saját készítésű elemórzsiához képest! A menzát is felejtsd el, inkább vigyél hazulról ebédet! Jóval olcsóbb, ráadásul tudod, miből készült…

10. Új ruhára vágysz? Próbáld megállni a költekezést a szezon végi kiárusítás előtt! Akkor többet ér
a pénzed.

11. Mielőtt megvennél valamit, tedd fel a következő kérdést magadnak: valóban szükségem van rá?

12. Ne csupán a  nagy értékű elektronikai, háztartási eszközök blokkját őrizd meg, hanem minden olyan áruét, amelyre jótállás van!

13. Nézz utána, hogy a bankszámládnak mennyi az éves költsége, és hasonlítsd össze más bankok ajánlataival! Ha találsz olcsóbbat, ne légy rest, válts pénzintézetet!

30 sprórolós tipp 14. Fogmosáshoz használj fogmosó poharat, vagy zárd el a csapot, amíg a fogaidat sikálod!

15. Akármilyen csábító, ne igényelj hitelkártyát! Ha már van, vágd ketté, és dobd a szemétbe!

16. Csak akkor vásárolj hitelre, ha nagyon muszáj! Olvasd el a szerződés apró betűs részét is, mert az „ördög” ott rejtőzik!

17. Biztosan a legolcsóbb szolgáltatónál fizettél elő az internetre, a kábeltévére? És biztosan szükséged van a legnagyobb sávszélességre,
a legtöbb csatornát tartalmazó kábeltévés csomagra?

18. Főzz nagy adagokat olyan ételekből, amelyek fagyaszthatók, majd ha elkészültek, kiporciózva tedd el a mélyhűtőbe! Így energiát és időt is spórolhatsz meg magadnak.

19. Ahol lehet, fizess bankkártyával, ennek használata ugyanis ingyenes! Ha lakóhelyeden kevés elfogadóhely van, egyszerre nagyobb összeget vegyél fel az automatából, így spórolhatsz a tranzakciós díjon!

20. A mosogatógép használata akkor térül meg, ha összegyűjtöd a mosatlant. Két tányérért semmiképpen ne kapcsold be!

21. Mosásnál érdemes a mosógép teljes kapacitását kihasználnod: rakd tele a gépet, hiszen kevesebb ruhával is ugyanannyi energiát és vizet használ! Ha kevés ruhát szeretnél mosni, válaszd a „féltöltet” funkciót.

22. Egy telefon bőven elég; miért fizetsz a vezetékes telefonért, ha van mobilod is?

23. Ha a takarításhoz mosható mikroszálas kendőt használsz, megspórolod a drága tisztítószerek és
a papírtörlő árát is. Arról nem beszélve, hogy óvod a környezetet is.

24. A tartós háztartási cikkeket (pl. mosópor, öblítő) nagy tételben szerezd be! A romlandó élelmiszerekből viszont annyit vegyél, amennyit biztosan megeszel!

30 sprórolós tipp 25. Cseréld le az összes izzót energiatakarékosra! Bár drágábbak, mint a hagyományosak, kevesebbet fogyasztanak, és hosszabb az élettartamuk.

26. Mindig kapcsold le magad után a villanyt!

27. Ne hagyd készenléti állapotban a számítógépet, a tévét, a hifitornyot! Használj kapcsolós elosztót, így egy mozdulattal áramtalaníthatsz több készüléket!

28. Miután feltöltöltötted a telefonodat, húzd ki a töltőt a konnektorból! A töltőn hagyott telefon ugyanis csak az áram 5 százalékát használja,
a maradék 95 százalékkal gyakorlatilag az adaptert melegíti.

29. Bármilyen háztartási gépet veszel, ügyelj arra, hogy a kisebb energiaosztályút válaszd! Rövid időn belül behozza az árát.

30. A hűtőt és a fagyasztót a lehető leghűvösebb helyre tedd, semmiképpen se a tűzhely vagy a fűtőtest közelébe!

 

Pénz.lap.hu »
Energiatakaréskosság.lap.hu »

Ajánlott oldalak: Hitelkártya, Nagykereskedő, Garancia, Hitel
Kapcsolódó hozzászólások
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

czege 2009-03-29 09:59

szerintem már a második is gáz... Max. úgy tudom elképzelni, hogy ketten fürdünk a férjemmel EGYSZERRE, de akkor nem a fürdésen van a hangsúly :D

rétilepke 2009-03-29 09:57

Jaj, ez nekem is nagyon durvaaaaaaaa.... Szegény negyedik-ötödik, nem lehet túl guszta a víz, mire sorra kerülnek...

xRENÉx 2009-03-29 09:56

mármint az első mondatot....

xRENÉx 2009-03-29 09:55

1, a kád víz olcsóbb, hiszen legtöbben nem egy személyre számolják. Mi 5-e vagyunk, ha 5*zuhanyozunk.....inkább egy kád víz.2, a vásárlást nagycsaládosként, eddig is sok-sok éve havi nagybevásárlásra korlátoztuk. sőt vidéki lévén a tejet sem boltban veszem, hanem feleannyiért háznál. sőt tejfölt is kefírt is spórolunk rajta, hiszen le lehet fölözni, és az aludtejben semmi mű nincs.3, fogmosáshoz 40 éve úgy tanítottak: van poharad, fogkeféd.. nem tudom ki az aki folyóvíznél mos fogat, DE! Nem csak fogmosáskor, hanem BOROTválkozáskor is el lehet zárni a csapot.4, mosogató gépünk nem volt, nincs, és nem leszmár csak azért sem mert nincs hitelkártyánk, anélkül meg nem tudom összesporolni az árát.(meg nem is akarom)Ugyan ezért már évek óta, nincs 2 telefonunk, a legolcsóbb szolgáltatókat használjuk, a leg energia és víztakarékosabb mosógépünk van, 3 gyerek+2 felnőtthöz, nem kell gondolkodnom mivel rakjam tele. kb 20 éve van fagyasztónk, tele a kertben termett zöldséggel, az ólban hízott disznóval, és 3 kamaszodó fiúval, nem tudok többszörös kaját főzni. (bár ha gombócról vna szó, szoktam)Sok éve már nem drága csodaszerekkel takarítok, hanem ecettel ,citromlével...Egy ideje már minden égőnk energiatakarékos.Ja és a mosoport is legagább 6 kg-tól szerzem be.De szívesen vennék használható tanácsokat, amit tudnék alkalmazni. idézet: maszucsi (2) 2009-03-29 09:46:22 ezt nem értem.....

czege 2009-03-29 09:54

és egy kád vízben fürdötök le 5en????????????????????? :-o

 

 

csurimuri 2009-03-29 09:49

31.tipp

 

Ha nem szólsz hozzá az idióta cikkekhez, megspórolsz egy topiknyitást!

Torolt_felhasznalo_757314 2009-03-29 09:46

1, a kád víz olcsóbb, hiszen legtöbben nem egy személyre számolják. Mi 5-e vagyunk, ha 5*zuhanyozunk.....inkább egy kád víz.2, a vásárlást nagycsaládosként, eddig is sok-sok éve havi nagybevásárlásra korlátoztuk. sőt vidéki lévén a tejet sem boltban veszem, hanem feleannyiért háznál. sőt tejfölt is kefírt is spórolunk rajta, hiszen le lehet fölözni, és az aludtejben semmi mű nincs.3, fogmosáshoz 40 éve úgy tanítottak: van poharad, fogkeféd.. nem tudom ki az aki folyóvíznél mos fogat, DE! Nem csak fogmosáskor, hanem BOROTválkozáskor is el lehet zárni a csapot.4, mosogató gépünk nem volt, nincs, és nem leszmár csak azért sem mert nincs hitelkártyánk, anélkül meg nem tudom összesporolni az árát.(meg nem is akarom)Ugyan ezért már évek óta, nincs 2 telefonunk, a legolcsóbb szolgáltatókat használjuk, a leg energia és víztakarékosabb mosógépünk van, 3 gyerek+2 felnőtthöz, nem kell gondolkodnom mivel rakjam tele. kb 20 éve van fagyasztónk, tele a kertben termett zöldséggel, az ólban hízott disznóval, és 3 kamaszodó fiúval, nem tudok többszörös kaját főzni. (bár ha gombócról vna szó, szoktam)Sok éve már nem drága csodaszerekkel takarítok, hanem ecettel ,citromlével...Egy ideje már minden égőnk energiatakarékos.Ja és a mosoport is legagább 6 kg-tól szerzem be.De szívesen vennék használható tanácsokat, amit tudnék alkalmazni.

N?k Lapja Café 2009-03-29 09:46

Nem árt, ha felvértezed magad néhány olyan trükkel, amellyel csökkentheted a kiadásaidat. Ezreseket spórolhatsz meg havonta, ha követed a tanácsainkat.

Tovább a cikkre...

Címlapon

Legjobbak

Megtörtént a VV6 eddigi legdurvább balhéja - videó

Megtörtént a VV6 eddigi legdurvább balhéja

Elszabadultak az indulatok a villában.
Facebook lájkok száma
Levetkőzött Zámbó Krisztián

Levetkőzött Zámbó Krisztián

Nincs olyan, amit meg nem tesz szerelméért az egykori...
Facebook lájkok száma
A cirkuszba és egymásba is szerelmesek

Budapesten az extrém cirkusz!

Az extrém sportokat keveri a cirkusszal a Cirque...
Facebook lájkok száma

Ki tud többet Jézusról?

Jézus Krisztus talán a leghíresebb ember, aki valaha...
Facebook lájkok száma
Sztársportolóval kapták le Rubint Rékát

Sztársportolóval kapták le Rubint Rékát

A fitneszladynek idén is sikerült közel kerülnie a...
Facebook lájkok száma Hozzászólások száma1

Kevesebb lakáshitelt veszünk fel

Az előzmények tekintetében jó hírnek kell...
Facebook lájkok száma
Rolling Stonest is játszik a margitszigeti szökőkút

Mától újra zenél a margitszigeti szökőkút

Az újjáépített és kibővített formájában tavaly nyáron...
Facebook lájkok száma
Gruppenszexre csábították Sebestyén Balázst és nejét

Gruppenszexre csábították Sebestyén Balázsékat

Extrém szexkalandokra próbálta rábeszélni kollégája. A...
Facebook lájkok száma

Sosem látott fordulat a VV6-ban

Két villalakó is védettséget élvez.
Facebook lájkok száma

Szeles, esős húsvét vár ránk

A húsvéti hosszú hétvégén továbbra is változékony lesz...
Facebook lájkok száma

Legtöbbet megosztott cikkek

Így néznek ki a tetovált nyugdíjasok!

Így néznek ki a tetovált nyugdíjasok!

Nemcsak mi öregszünk, hanem a tetoválásaink is, velünk...
Facebook lájkok száma801 Hozzászólások száma17

Ahogyan Gabriel García Márquez a világot látta

Gabriel García Márquez bölcsességeiből válogattunk egy...
Facebook lájkok száma530
Züllött alak, vagy meg nem értett zseni? – Edgar Allan Poe

Züllött alak, vagy meg nem értett zseni? – Edgar Allan Poe

Szenvedélybetegségek, elfuserált szerelmek, botrányos...
Facebook lájkok száma50
Csináld magad: gombaülőke használt cserepekből

Csináld magad: gombaülőke használt cserepekből

A kerti törpék ideje már lejárt, de egy-egy színes...
Facebook lájkok száma47
Lenyűgöző reptéri fotó

Lenyűgöző reptéri fotó

8 órán keresztüli gépfelszállások egyetlen képen.
Facebook lájkok száma46
Csináld magad: tojásfestés körömlakkal

Csináld magad: tojásfestés körömlakkal

Üveggolyó-hatású tojásokat készíthetsz, mindössze 15...
Facebook lájkok száma38
Nem a te hibád, ha fogalmad sincs a nadrágméretedről

Nem a te hibád, ha fogalmad sincs a nadrágméretedről

Végigjártunk néhány próbafülkét. Kíváncsiak voltunk,...
Facebook lájkok száma37 Hozzászólások száma10
Fotó: elképesztően néz ki Angelina Jolie

Fotó: elképesztően néz ki Angelina Jolie

Vannak, akiknek kimondottan jót tettek az évek...
Facebook lájkok száma32

© 2014 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem