Aktuális

Nem volt még hüvelyi orgazmusom. Valamit rosszul csinálok? – Soma Mamagésa válaszol

Párommal nagyon egy hullámhosszon vagyunk a szex területén is, szeretünk kipróbálni mindent. A hiba ott van, hogy csak csiklóorgazmusra vagyok képes, hüvelyire nem. Nem tudom, hogy hol lehet a hiba, valamit rosszul csinálunk?

Kedves Soma!

Készülj velünk a karácsonyra! Rendhagyó adventi NLCafe Klub a Millenárison Somával!  Bővebb információért katt ide! »

A következő problémával fordulok hozzád: 28 éves asszony vagyok, 17 éves korom óta élek rendszeres nemi életet. Nem sok férfi volt az életemben, azok a kapcsolatok is évekig tartottak, most már férjnél vagyok.

Mindig is fontosnak tartottam, hogy csak olyan emberrel kerüljek szexuális kapcsolatba, akit ismerek, szeretek, aki mellett feloldódhatok, és teljes intenzitással, gátlások nélkül tudjuk együtt élvezni a szexet. Ez most is így van. Férjemmel nagyon egy hullámhosszon vagyunk a szex területén is, szeretünk kipróbálni mindent, ami mindkettőnk számára elfogadható (a nagy extremitásokat, aberrált dolgokat hagyjuk csak ki).

Hogy hol a probléma? Egyedül csiklóorgazmusra vagyok képes, hüvelyire nem. Nem tudom, hogy hol lehet a hiba, már serdülőkorom óta minden alkalommal van orgazmusom (a legtöbb esetben orális úton), de a hüvelyi orgazmust egyszerűen nem ismerem, nem éltem meg soha. Esetleg lenne olyan ötleted, hogy lehetne gyakorolni, próbálkozni? Valamit rosszul csinálunk?

Mindig azzal vigasztalom magam, hogy a nők igen jelentős részének soha nincs orgazmusa, de azért nagy öröm lenne, ha egyszer a hüvelyi úton is átélhetném.

Köszönöm előre is a tanácsodat, úgy gondolom, ha van valami csodarecept, te biztosan ismered.

Üdvözlettel:

Remény

Tipp: Somának a következő e-mail címre írhattok: soma@nlcafe.hu

Kedves Remény!

Én is 17 évesen vesztettem el a szüzességemet. Sok fiúval voltam, amíg megismertem a férjemet 24 éves koromban. Vele éltem át először vaginális orgazmust, úgy, hogy arról én eleve lemondtam. Ennek okát már egyszer le is írtam, de a kedvedért röviden most még egyszer.

1966-ban születtem, így a szexszel való megismerkedésem időszaka a rendszerváltás előtti világ prüdériájában történt. A szüleid tudnának mesélni arról, hogy a mostani szexuális szabadság és információgazdagság mennyivel másabb, mint akkor volt. A szocializmus két fő szexológusa Veres Pali bácsi és Lux Elvira néni volt. Mindketten azt hirdették, hirdetik, hogy vaginális orgazmus márpedig nincs.
16 éves voltam, amikor a hajdúnánási könyvtárban megjelent Pali bácsi, és fantasztikus kommunikációs tehetségével arról tartott előadást, hogy „lányok, asszonyok, maszturbáljanak, tanulják meg a klitorális orgazmust, ugyanis a hüvelyben nincs, mivel ott nincsenek érzőidegek”. Én akkor hallottam először nyilvánosan beszélni valakit a szexről (rendes szocialista állampolgár ilyet nem tett), és annyira lenyűgözött ez a felszabadultság, nyitottság, lazaság, belső szabadság, hogy kételkedés nélkül elhittem a szimpatikus öregúrnak, amit mondott.

Derült égből villámcsapásként ért az érzet, amikor is határozottan egy csúcsorgazmust éltem meg, vaginálisan. Röhejes, de a gyönyör átélése után nem sokkal beugrott: de hiszen Pali bácsi átvert, tévedett! Ezt később az M1 egy élő adásában el is mondtam neki, de még akkor is ragaszkodott az álláspontjához, hiába mondtam, hogy nekem márpedig van vaginám. (Arra a kijelentésemre, hogy igenis létezik vaginális orgazmus, tavaly Lux Elvira néni is csak annyit mondott: „Látom, nem olvas ilyen irányú külföldi szakirodalmat!”)

No de azonkívül, hogy jópofa, mi lehet ebben a sztoriban az érdekes? Ez nem más, mint a paradox intenció egy kiváló élő példája! Hogy mi is ez? A paradox intenció egy pszichológiai kifejezés, amely egy olyan módszert takar, amelyben az elérni kívánt eredmény ellentétét kapja feladatként a kliens. Tehát ha – mondjuk – az a baja, hogy szégyelli, hogy izzadékony, az a feladata, hogy koncentráljon arra, hogy még többet izzadjon. A te esetedben ez úgy szólna, hogy ügyelj arra, nehogy élvezd a coitust! Ne is akard élvezni! Én ezt tettem. Úgy álltam hozzá, hogy nincs hüvelyi orgazmus, úgyhogy nem is várom. No de mivel te már hallomásból tudod, hogy létezik, neked egy paradox intenciós megközelítésen keresztül nem elég lemondanod róla, hanem határozottan arra kell törekedned, hogy még véletlenül se legyen. Ez lehet számodra egy kísérlet. Ennyit megér. Próbáld meg, milyen, ha megfordítod a törekvéseid irányát: nem akarsz elélvezni! Ugyanis az ösztönös dolgokban igen nagy teher vagy blokkoló tényező lehet az akarás. Persze a nem akarás is akarás, de mégis adhat egy felszabadulást, hogy nem elvárása a jó szexnek a vaginális orgazmus. Nekem – legalábbis így utólag elemezve már úgy tűnik – segített Pali bácsi csacsisága. Meg persze Gyurikám szerelme.

Egyszerűen csak élvezd továbbra is a jelent, lehetőleg elvárások nélkül! Ugyanis az egyik a másikat kizárja. Vagy a jelenben vagyunk, vagy az elvárásainkban élünk. Ha mégis stresszelsz mindezek miatt, akkor viszont ajánlom, hogy keress föl egy kineziológust, és oldasd magad! Ki tudja, milyen blokkokat hordozol magadban, akár generációkon keresztül. (Két generációval ezelőtt, nagyanyáink korában egy tisztességes keresztény asszony nem is élvezhetett!)

Élvezd és ünnepeld, hogy nő vagy! Kényeztesd magad, gondolj bele és éld át, hogy milyen csodálatos befogadónak lenni, barlangnak, titoknak, gyöngykagylókürtnek. Számomra a klitorális orgazmus egy kifelé áradás, a vaginális viszont egy befelé utat vájó gyönyör. És ezt nem úgy értem, hogy az egyik kívül van, a másik meg belül, hanem hogy az egyik mintha egy tölcséren kifelé szóródna szét, a másik pedig mintha a test belsejében lenne szétküldve a sejteknek. Ez persze csak egy élmény a sok közül, az enyém. Érdemes lenne ez ügyben több asszonytársadat is megkérdezni, ők hogyan élik meg.

Úgy gondolom, ahhoz, hogy minél több nő igazán élvezhesse a szexet, és egész lényét át tudja adni ennek a gyönyörnek, globálisan még nagyon sokat kell tisztulnunk a generációs stresszektől. Fel kell dolgoznunk anyáink, nagyanyáink sérüléseit, azokat az asszonyi sorsokat, amelyekben annyi elfojtottság, megaláztatás, gyakran önmaga feladásán keresztüli szolgálat volt. Rajtunk múlik, hogy mennyire tudunk a jelenben lenni. (Ajánlok neked egy könyvet, Eckhart Tolle: A most hatalma.)

Sok-sok örömöt nőiségedben, és köszönöm a köszönetedet!

Soma Mamagésa

Ha inkább személyesen beszélnéd meg problémáidat Somával (és vállalod, hogy a beszélgetésről készült anyag – amelyben személyed természetesen titokban marad – bekerül a Nők Lapja magazinba), akkor erre a címre írj: somaval@nlcafe.hu
Bővebb információért kattints ide! »


Orgazmus.lap.hu »

Házasság.lap.hu »
Kineziológia.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top