Aktuális

Kinek adjuk az Adó 1 százalékunkat?

Az adó 1% forintokból sokféle, közcélt szolgáló érték képződik-képződhet. A rohanó világunkban tíz adózóból hat nem rendelkezik a felajánlható 1%-al. Az egy százalék felajánlása nem kerül semmibe, de nagyon sokat segíthetne a civil szervezetek munkájában.

A következőkben olyan nonprofit szervezetekről írunk néhány sort, amelyek egész évben hasznos segítői a lakosság és környezetünk hétköznapjainak minőségivé alakításában, így méltán megérdemlik az 1%-os támogatást.

Egészségvédelem, gyermekvédelem, segítő tevékenység:
Adószám: MÁTRIX Alapítvány – 18472273-1-06.
A hátrányos helyzetű csoportokat támogató közhasznú szervezet. Ha kell élelmiszert oszt, eszközöket adományoz, nyári táborozókat támogat, faültetési programot vezet, ifjúsági klubokat üzemeltet. Célja segíteni a társadalom fenntartható fejlődését, a lakosság boldogulását, a környezetünk védelmét.
További tájékoztatás a www.matrix.zug.hu weboldalon.

Állatvédelem, környezetvédelem, természetvédelem:
Adószám: Orpheus Egyesület – 18464654-1-06.
Az állatvédő közhasznú szervezet fő tevékenységi köre az állatvédelmi szemléletformálás. Az egyesület országos sintértelep prevenciós programja révén, számos településen megszüntette az állatkínzó telepeket. Helyettük az állatvédelmet is fontosnak tartó ebrendészeti programokat működtet. Emellett oktatási, információs munkája is kimagasló.
További információk a www.zug.hu és a www.ebrendeszet.hu weboldalakon.

További hasznos segítség, információk az adó 1%-ban részesíthető szervezetekről:
www.adoegyszazalek.lap.hu – linkadatbázis,
www.ado.zug.hu – hasznos szervezetek,
www.adhat.hu – kampány az 1%-ért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top