Aktuális

Vajszlóra hívnák egy napra a sztárokat

Mi tagadás, Vajszló nem a világ közepe. De még csak Magyarországé sem - lent van a déli határszélen.

Amire szükség lenne:

– Segítségre a falunap megszervezéséhez

A gyerekcsoport kódja: 14

Attól még miért ne lehetne legalább egy napra a világ közepe? – gondolt egy nagyot egy kislány, Józsa Rita fölvetésére. Rita a vajszlói kultúrházban délutánonként összefogja azokat a gyerekeket, akik tartalmasabban vagy egyszerűen társaságban szeretnék eltölteni az időt, illetve akik nem akarnak, nem tudnak hazamenni. És biztatta őket, kívánjanak valami nagyot, amiről szinte csak álmodni mernek.

– Megdöbbentem, amikor ilyeneket mondtak: menjünk el Pécsre, és együnk egy pizzát! Végül Ábris Alexa találta azt ki, hogy hívjunk meg néhány igazi sztárt, akik hozzánk egyébként sosem jönnének el.

Alexa nem egy boldog kislány. (Tiltakozik, amikor fényképezni akarjuk: „Ne, mert én tényleg nagyon csúnya vagyok!”) De attól boldog lenne, ha a testvére szíve vágya teljesülne, és eljönne Vajszlóra Gera Zoltán, az egyik angol csapathoz leigazolt magyar futballsztár.

 

Ötletétől aztán a többiek is vérszemet kaptak. Repkednek a levegőben a sztárok nevei: Karsai Zitával táncolnának a lányok, Torres Danival, Rúzsa Magdival, Oláh Ibolyával énekelnének, Fenyő Iván, Talmácsi Gábor közelében feszítenének a fiúk…

A gyerekek kitakarítanák a falut, úgy várnák a vendégeket. Ajándékokat készítenének a vendégeknek, palacsintával, dinnyével, mézes pálinkával kínálnák őket. Nagy összefogás lenne, mint legutóbb, az esélyegyenlőség napján, amikor először egymásnak estek azon, ki kövér, ki cigány, de aztán megbeszélték szépen, kinek milyen fogyatéka, hátránya van, amitől még szerethető. Egymás szavába vágva teszik a felajánlásokat. Rita büszkén erősíti meg őket:

– Hiszen kapni majdnem olyan jó, mint adni, ugye, gyerekek?

– Azért kapni egy kicsit jobb! – ragyog föl az egyik gyerek arca. És a többiek buzgón helyeselnek.

Szavazni a gyermekcsoport kódjának megadásával lehet:

– SMS-ben a PALYAZAT szót és a gyermekcsoport kódját kell elküldeni a 06 91 331 442-es telefonszámra (pl. PALYAZAT 21) Az SMS bruttó díja 90 forint. Ügyfélszolgálati szám: 06-1/422-3490, Tele-For Kft.

– Telefonon a 06-1 371 3242 szám felhívásával és a gyermekcsoport kódjának beütésével lehet “tone üzemmódú telefonkészülékeken.

– Interneten a nlc.hu/unicefszavazas oldalon.

Az egész akció alatt a szavazók között egy félmillió forintos utazást sorsolunk ki. Sorsolás: 2008 április 18-án.

A játékban való részvétellel automatikusan hozzájárul adatainak továbbításához a magazin kiadója és tulajdonosának egyéb vállalkozásai felé.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top