Aktuális

A nagybajomi gyerekek kerámia-manufaktúrába mennének

Mi a megoldás, ha az egyhetes kirándulás mindenkinek feledhetetlen élmény volna, de csak húszan mehetnek rá?

Amire szükség lenne:

– Segítségre az utazáshoz, útiköltséghez, szálláshoz
– Fejlesztő játékokra

A gyerekcsoport kódja: 15

Keresni kell a száztizenhárom speciális nevelési igényű, sok-sok törődést és élményt megérdemlő gyerek közt ennyit, aki valamivel kitűnik a többi közül. Ki a sporteredményeivel, ki a szorgalmával, ki a kézügyességével, ki az énektudásával tud bekerülni a boldog nagybajomi csapatba, akik kirándulhatnak Sárospatakra, kézműves- és mozgásfejlesztő táborba. A kézművességet a kerámia-manufaktúrában gyakorolhatnák, a mozgásfejlesztésre a sportversenyek, kirándulások adnának alkalmat.

– A tavalyi kirándulás óta látjuk, mennyire sokat jelentenek a gyerekeknek ezek a kirándulások – mondja az egyik pedagógus. – Velünk is sokkal jobb a kapcsolatuk azóta: odabújnak hozzánk, érezhetően több bizalommal vannak irántunk.

 

A gyerekek nagy többsége normál iskolai osztályba nem integrálható. Tizenhat környékbeli településről járnak be ide, ahol tizenkét fős speciális osztályokban foglalkoznak velük. Hatalmas várakozással, komoly arccal ülnek közöttünk, és büszkén sorolják, mi mindent tettek ők azért, hogy mehessenek.

Egy teljes nap az út innen vonattal Sárospatakig. Tavaly már megjárták, és azóta is emlegetik az ottani élményeiket. A kerámia-manufaktúra szomszédságában levő testvériskolával szoros kapcsolatot ápolnak. A vágyak és a szálak már megvannak, csak el kellene odáig jutni. Busszal jóval rövidebb ideig tartana, de buszbérlésre nem futja. Csak ha nyernek.

Szavazni a gyermekcsoport kódjának megadásával lehet:

– SMS-ben a PALYAZAT szót és a gyermekcsoport kódját kell elküldeni a 06 91 331 442-es telefonszámra (pl. PALYAZAT 21) Az SMS bruttó díja 90 forint. Ügyfélszolgálati szám: 06-1/422-3490, Tele-For Kft.

– Telefonon a 06-1 371 3242 szám felhívásával és a gyermekcsoport kódjának beütésével lehet “tone üzemmódú telefonkészülékeken.

– Interneten a nlc.hu/unicefszavazas oldalon.

Az egész akció alatt a szavazók között egy félmillió forintos utazást sorsolunk ki. Sorsolás: 2008 április 18-án.

A játékban való részvétellel automatikusan hozzájárul adatainak továbbításához a magazin kiadója és tulajdonosának egyéb vállalkozásai felé.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top