Aktuális

Fazekasságot tanulnának a zalaszentiváni gyerekek

A gyerekek agyaggömböt gyúrnak Klári néninél. Az apró fazekasműhely ali pár lépésre van a zalaszentiváni általános iskolától.

– Olyan jó meleg van itt – sóhajt fel boldogan Renáta és Kira, miközben kitartóan gyúrják az agyaggömböt Klári néni fazekasműhelyében. Az apró, családias műhely alig néhány lépésre van a zalaszentiváni általános iskolától, és az egyik legkedveltebb szakkör helyszíne. Kuzsner Klára több éve fogadja a gyerekeket, havonta egyszer: amikor ott jártunk, épp gyertyatartókat készítettek az alsó tagozatosok.

 

Amire szükség lenne:

• Agyagra
• Kézműves eszközökre az agyagozáshoz

A gyerekcsoport kódja: 11

– A fazekas szakkör az egyik legfontosabb az iskolában, mert Klári egyetlen fillért sem kér érte a gyerekektől – méltatja a képzőművészt Kemenczei Erzsébet tanárnő. – Mindig utolsónak hirdetjük meg, hiszen akkora már a jobb anyagi helyzetű gyermekek mind beiratkoztak a különböző fizetős szakkörökbe, és így azok is eljutnak egy különfoglalkozásra, akiknek egyébként nem lenne erre pénzük.

Kuzsner Klárának természetes, hogy segít a rászoruló diákoknak – mind édesapja, mind édesanyja hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozott. Élmény nézni, hogy mennyire szeretik a gyerekek, és hogy milyen türelemmel segít nekik a gyertyatartók készítésében.

 

– Azért jelentkeztünk Az öröm a tiéd! pályázatra, mert ha nyerünk, Klári nemcsak havonta egyszer, de kéthetente fogadná a gyerekeket. Jelenleg azért van ilyen ritkán a szakkör, mert sokba kerülnek az alapanyagok! – meséli búcsúzóul Kemenczei Erzsébet.

Szavazni a gyermekcsoport kódjának megadásával lehet:

– SMS-ben a PALYAZAT szót és a gyermekcsoport kódját kell elküldeni a 06 91 331 442-es telefonszámra (pl. PALYAZAT 21) Az SMS bruttó díja 90 forint. Ügyfélszolgálati szám: 06-1/422-3490, Tele-For Kft.

– Telefonon a 06-1 371 3242 szám felhívásával és a gyermekcsoport kódjának beütésével lehet “tone üzemmódú telefonkészülékeken.

– Interneten a nlc.hu/unicefszavazas oldalon.

Az egész akció alatt a szavazók között egy félmillió forintos utazást sorsolunk ki. Sorsolás: 2008 április 18-án.

A játékban való részvétellel automatikusan hozzájárul adatainak továbbításához a magazin kiadója és tulajdonosának egyéb vállalkozásai felé.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top