Aktuális

Emilio drasztikus lépésre szánta el magát

A súlyfelesleg nemcsak hiúsági kérdés: az egészséget is veszélyeztetheti. Emilio számtalan sikertelen fogyókúra után úgy döntött, vállalja a műtétet. Orvosa szerint sajnos állapota olyan rossz, hogy az ő esetében már életmentő beavatkozásnak számít a gyomorgyűrű-beültetés.

Emilio mindig is nyíltan vállalta, hogy gyermekkora óta harcol a kilókkal. Bármilyen diétával próbálkozott azonban a népszerű énekes, tartós eredményt nem sikerült elérnie.

Emilio szinte minden divatos és kevésbé ismert módszert kipróbált, fogyókúrás rendszerek sorát tesztelte, igénybe vette dietetikus segítségét, kipróbált fogyasztógépet, és számtalan diétát is, az Atkins-módszertől kezdve az Update rendszerig. A Nagy Fogyás című műsor sztárvendégeként – Béres Alexandra csapatának tagjaként – egy hétig példamutatóan végezte a versenyzőknek kiadott feladatokat.

A rengeteg próbálkozás ellenére utoljára tíz évvel ezelőtt sikerült elérnie 80-90 kilós álomsúlyát. A népszerűséggel együtt ugyanis a kilók száma is gyarapodni kezdett. A rendszertelen életmódért nagy árat fizetett, az énekes a jojóeffektus tipikus áldozatává vált. Az eredmény mára ijesztő, hiszen a mérleg nyelve a zenész alacsony termete ellenére is 130 kiló fölé megy, ami már az egészségét is komolyan veszélyezteti.

– Légzészavaraim vannak, éjszaka horkolok, sőt fel-felhorkanok, ami bizony a hirtelen halál egyik előjele. Nem tudok könnyedén felmenni a lépcsőn, fáradékony vagyok, szívgyógyszereket kell szednem. És egyre több – és súlyosabb – lesz a baj. Meg akarok gyógyulni, hiszen egészségben akarom felnevelni a gyerekeimet. Ha kell, akkor kés alá fekszem, így a műtétnek köszönhetően ha akarnék, sem tudnék többet enni, és nincs mese, le fogok fogyni – mondta Emilio, aki azt is elismerte: annyira szeret enni és főzni, hogy évek óta mindig az evés győzedelmeskedik az akaratereje felett.

Reményei szerint azonban ennek mostantól vége. A különleges hangú énekes megfogadta: ha elkészül a legújabb lemeze, elmegy orvoshoz. A lemez heteken belül megjelenik, Emilio pedig betartotta fogadalmát. Orvosával mindent megbeszéltek, és közösen eldöntötték, hogy a legbiztosabb megoldás számára a gyomorgyűrű-beültetés lehet, amely ugyan hazánkban még nem elterjedt módszer, külföldön azonban rengeteg emberen segítettek már vele. Már a műtét időpontját is kitűzték, nincs tehát visszaút, Emilio március második felében kés alá fekszik, és most először biztos benne, hogy az eredmény látványos és végre tartós lesz. (NLC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top