Aktuális

Ez nem szerenád!

Az önkormányzatok a kormány hathatós közreműködésével az elmúlt másfél évben egymás után záratták be az alternatív zenének és létformának helyet adó intézményeket.


Demonstráció az underground kultúráért – Bakács Tiborral, Nagy Feróval, Novák Péterrel

Március 6., csütörtök, 16:00, Kultiplex melletti park

Megszűnt az Almássy Téri Szabadidőközpont, elüldözték a West-Balkánt az öbölből, megszűnik a Benczúr Klub, a múlt héten pedig a IX. kerületi önkormányzat erőszakkal elfoglalta a Kultiplexet is. A húsz évvel ezelőtti „tiltás, tűrés, támogatás” jellemezte kultúrpolitika sem támadott nagyobb erővel az undergroundnak helyet adó intézmények ellen.

A Kultiplex működésének ellehetetlenítése az utolsó csepp a pohárban. Zenészek, szimpatizánsok és rajongók az épület melletti parkban, csütörtökön demonstrációt tartanak.

Budapesten alig találni már olyan helyet, ahova a nagy lemezcégek által reklámozott zenék nem jutnak el, és amely az undergroundnak helyet ad. Az önkormányzatok könnyű szívvel zárják be az olyan helyeket, amelyek más hangulatot árasztanak, mint a közízlés, és persze ha az ingatlant pénzzé tehetik.

Fotó: wikipedia
Fotó: Wikipédia

Akik nem éreznék magukat jól egy uniformizált világban, nem tudnak mást tenni, nincs hova menniük, ezért ma koncertekkel és felszólalásokkal bizonyítják, hogy az undergroundot nem lehet elásni.

További információ:

http://dozerfesztival.blog.hu

Gyere és hallgasd meg, mit mond Bakács Tibor Settenkedő, Bárdos Deák Ági, Nagy Feró, Novák Péter, Vécsi Tibor!

16:00 órától folyamatosan zene, amelyről a következők gondoskodnak:

Dublőrz Live Act, Anima Sound System DJ Set, 101-es Klub Depeche Mode DJ Set, Love Alliance Sound System, PASO Sound System, Negative Art Metal DJ Set, Tesco Disco Indie DJ Set, Wacuumairs feat. Bobakrome, Akkezdet Phiai, Korai’s Banditos (DJ Tibiota és DJ Ritmo).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top