Aktuális

A mese rólad is szól!

Hamupipõke-központú báli számunk természetesen a hét témája alkotóit is megihlette: beleásták magukat a mesébe, kiragadták a fõbb alkotóelemeket, és sajátos stílusban cikké kovácsolták õket. Mesésen színes lett!

A Hamupipőke című mese bájos báli jelenetei kitörölhetetlen emlékként élnek minden kislányban. Így nem csoda, hogy amikor arról beszélgettünk a szerkesztőségben, mire fűzzük fel báli számunkat, egyből ez a történet ugrott be sokunknak. Ezután már csak azt kellett kitalálnunk, miként jelenítsük meg a mese egyes stációit. Hogy minél színesebb legyen az összeállítás, hol pszichológust, hol irodalomtörténészt, megasztárt vagy esetleg kollégáinkat hívtuk segítségül – így végül azzal szembesültünk: a mese igenis él, ma is fontos problémákat feszeget, és bárkivel megtörténhet… Például?






Keleti Andrea
Zsidró Tamás, az ország egyik legismertebb, és rendszerint talán legvidámabb mesterfodrásza arról mesél, hogyan élte meg, amikor tizenévesen elvesztette a szüleit.
Sinkovics Andrea klinikai szakpszichológust arról kérdezzük, mit él át egy kislány, amikor az apja új asszonyt hoz a házhoz, és mit tehet ebben a helyzetben a mostoha.
A mi Hamupipőkénk, Rúzsa Magdi elárulja, mennyiben változott meg az élete, mióta ráillett az a bizony cipő, a siker.
Keleti Andreáról, a Szombat esti láz népszerű táncosáról kiderül, a királyfik is nála tanulnak keringőzni…
Két cinikus köntösbe bújt újságíró, Szegő András és Vig György pedig azon töri a fejét, létezik olyan, hogy boldogan élünk, míg meg nem halunk.

A mese további stációinak megelevenítéséről a február 7-én megjelenő Nők Lapjában olvashattok!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top