Szépüljünk

Radírozz, hámlassz

Az arcápolás tízparancsolatában igen elõkelõ helyet foglal el a radírozz hetente egyszer vagy kétszer. Hogy miért? Hát mert ettõl szebb és egészségesebb lesz a bõröd.





A radírozás célja az arc felszínén lévő elhalt hámsejtek eltávolítása. Ezek a hámsejtek ugyanis fáradt, szürke réteget alkotnak a bőrön, ami egyrészt nem szép, másrészt nem tesz jót. Az elhalt sejtek akadályozzák a bőr levegőhöz jutását, és a krémek hatóanyagainak felszívódását. Ráadásul zsíros vagy vegyes bőrtípusnál remek táptalajai a mitesszerek megtelésének, száraz bőrön pedig egy idő után fehéren kezdenek hámlani.





Bár a téli hideg, hőmérsékletingadozás és a fűtés miatti száraz levegő megviseli bőrünket, ilyenkor se hanyagoljuk el a megfelelő tisztítást, és vele együtt a radírozást! A hidratáló pakolás is jobban hat majd utána!

Arra azonban figyeljünk, hogy télen szárazabb, érzékenyebb bőrünk, lehet, hogy a megszokott heti két alkalom helyett egy is elég, de az sem csoda, ha a nyári, nagyobb szemcsés bőrradírt lágyabbra kell cserélnünk.

A téli sötétebb napok viszont igencsak kedveznek azoknak, akik bőrhibáikat, apróbb ráncaikat vagy pigmentfoltjaikat, hegeket mélyhámlasztással akarnának eltüntetni. Ez az eljárás ugyanis nagyon fényérzékennyé teszi a bőrt, tehát nyáron nem is igazán végezhető. Télen viszont semmi nem állja az eljárás útját, ami szerencsére ma már otthon is végezhető néhány termék segítségével. Ilyenkor se feledkezzünk meg azonban a fényvédelemről!






Radírok







• Avon Planet Spa fehér tea tisztító arcradír
– nagyon lágy, érzékeny bőrre is remek, kicsit nehezen leöblíthető

A fehér tea nagyon drága és különleges teafajta, amely kizárólag Kína egyetlen tartományában nő.
Az arcradír gyengéden választja le az elhalt hámsejteket, feszessé és egészségtől sugárzóvá varázsolja az arcbőrt.

Ára: 75 ml, 1699 Ft







• Lancaster Flash Smoothing Scrub – hihetetlen finom illattal. Lágy textúra, könnyen leöblíthető. A természetes vonal

A napérlelt gyümölcsök erejével, citrom, narancs, grapefruit tartalma élénkít. Sárgabarack szemcséi gyengéden radíroznak, frissítenek, egyenletessé, tisztává teszik a bőrfelszínt. Segíti a sejtek megújulását, energizál.

Ára: 6500 Ft






• Kenzo Flocons Toniques Exfoliants Élénkítő bőrradír pelyhek
– teljesen megdöbbentő: egy bőrradír, amely por állagú. Ennek külön előnye, hogy te magad szabályozhatod a radírozó hatását. Egyébként úgyis elbódulsz az illatától!


• A radírozó mikro-szemcsék megtisztítják az arcbőrt a szennyeződésektől, élénkítik és simává varázsolják a bőrt.
• gyengéden radíroz, tisztítja és egyenletessé teszi a bőrt
• Még érzékeny bőrűek is nyugodtan használhatják.

Ára 7550 Ft, 30 gr-os flakon






• Rosa Graf: Arc Peeling Zselé – A szépség a tiszta arcbőrnél kezdődik

Az elhalt hámsejtek eltávolítása, azaz a mélytisztítás a bőr alapvető szükséglete ahhoz, hogy mindig ragyogóan üde, egészséges és tiszta legyen. Amennyiben ezt elmulasztjuk, bőrünk szürke és fakó tónusú lesz, illetve pattanások alakulhatnak ki az elzáródott pórusok miatt.






• Guinot: Biológiai hámlasztás
– szárazon dörzsöld le. Egy olyan radír, ahol nem a szemcsék a nyerők!

Biológiai összetevőinek köszönhetően ez a hámlasztó termék elősegíti az elhalt hámsejtekből álló bőrfelület természetes úton történő hámlasztását. Már kétperces használata alatt gyengéd, mégis hatékony hatást fejt ki, ragyogó, tiszta bőrt hagyva maga után.

Ára: 7900 Ft






Hámlasztók








• Anew Clinical mikrohámlasztó bőrradír
Otthoni mikrohámlasztáshoz készült bőrradír. Mikrokristályai fájdalommentesen és szuperhatékonyan távolítják el az elhalt bőrréteget.
Használatával a tág, faggyútól eltömődött pórusok megtisztulnak, szűkebbé válnak. Hatására a bőr megújul, rugalmassá, simává, tisztává válik, az arc megfiatalodik. A ráncok kisimulnak, mélységük csökken.

75 ml, 3599 Ft






• L’Oréal Refinish Mikrodermabráziós Szett


A Mikrodermabrázió különleges technológiája az aluminium-oxid kristályokra épül, melyek kisebbek, ellenállóbbak és változatosabb formájúak, mint a hagyományos bőrradír részecskék, így leradírozzák és egyben megújítják az arcbőr felszínét, kisimítják egyenetlenségeit.

A kezelés két lépésből áll:
1. lépés: Mikro-Dermabráziós bőrfelszínmegújító hámlasztó
2. lépés: Optimalizáló hidratáló utókezelő arckrém 15-ös védőfaktorral

Az eredmény azonnal látható: a ráncok kisimulnak, a bőr puha, selymes tapintású lesz!


Ajánlott fogy. ár: 4799 Ft





• Estée Lauder: Idealist Micro-D – igazi forró élmény, a termálvíz erejével
Méregtelenítő hatású termál mélymasszázs.
A mikro-hámlasztás otthoni verziója egy lépésben tisztítja ki a pórusokat és strukturálja újra a bőrt, eközben pedig méregtelenít. A kisebb ráncokat és az elhalt hámsejteket elfelejtheted! Minden bőrítpusra alkalmazható.


Ára: 11600 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top