Aktuális

Janza Kata: “Mi nem növeljük a dugót”

Lám, a kényelem és a szabadság viszonylagos fogalmak - kinek-kinek mást jelentenek. Van, akinek a több, van, akinek a kevesebb autózást.





– Szinetár Dóri kolléganőmmel Csillaghegyen közel lakunk egymáshoz, és amikor egyfelé visz az utunk – ez gyakran megesik, mivel együtt játszunk az Operett Színházban -, mindig egy autóval megyünk – mondja Janza Kata színésznő. – Sőt, Dóri színész férje és az én táncos párom szintén velünk tart, ha közös előadásban szerepelünk. Ez egyrészt olcsóbb, másrészt nem növeljük a dugót azzal, hogy több autóval közlekedünk. A párom, Laci gyakran utazik HÉV-vel. Volt, amikor a dugóban araszolva arra gondoltam: “Vajon miért nem használja a tömegközlekedést ez a sok ember?”. Akkor hirtelen eszembe jutott: “Tényleg, és én miért is nem megyek HÉV-vel?” Azóta, ha egyedül van dolgom a városban, gyakran választom a tömegközlekedést. Könnyen bejutok a centrumba, és megúszom a dugót. Csillaghegyen csakis kerékpárral közlekedem, nemcsak azért, hogy óvjam a környezetet, hanem mert a kerékpározás azt a szabadságot adja nekem, amelyre mindig is vágytam.






A hét témája a Nők Lapjában: A város az, ahol az autók élnek…?

Egykoron, akik színes életre és társaságra vágytak, elmentek a városba. Híre ment, hogy ott élni jó, ezért egyre többen költöztek be. Hamarosan eljött az idő, amikor a munka és a közlekedés fölemésztette minden erejüket. Ma már nem marad idejük arra, hogy egymás társaságát keressék – alig várják, hogy hazaérjenek. Autóval járnak, hogy időt spóroljanak, és ne kelljen egymást elviselniük. Az autók elfoglalják a teret, reggel és este bűzös kipárolgásuk megüli a várost. „A város az, ahol az autók élnek” – jellemezte tömören egy kislány a modern metropoliszt.

A témához kapcsolódó írások:

• Vezérigazgató dolce-vita robogóval»

• Két keréken gyorsabb»

• Kis pénzből nagy eredmény»

Az összeállítást készítették:

Mihalicz Csilla, Fejős Éva, Kégl Ágnes, Wlcsek Anna 



A témáról bővebbet a Nők Lapja október 12-én megjelenő 41-es számában olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top