Aktuális

Manökenek egymás közt

Filmekben jól mutat, de a valóságban ritkán fordul elõ, hogy nõk egy elismerõ férfipillantásért vagy a munkahelyi elõmenetel érdekében készek egymásról leszedni a sminket (és a keresztvizet).

Valójában az elnőiesedett közösségek remekül működnek. A kooperálást megkönnyíti, hogy a nők sokkal közvetlenebbek egymással, és – különösen, ahogy múlnak az éveik, s egyre többször érezték meg a sorsközösséget – szeretik egymásnak vetni a hátukat. Vagy legalábbis egy összenézés, egy pár perces tapasztalatcsere erejéig biztosítani egymást: tudom, hogy te is…

Meglepetésünkre kiderült, végső soron igaz ez azokra a szakmákra is, amelyekben igazán vérre menő kérdés: kinek van szebb melle, hosszabb combja.

Szépség, egység, kétség…

– Engem csak egyszer próbáltak laza mozdulattal lelökni a kifutóról – cáfolja a szép nők állandó rivalizálásáról keringő történeteket Schmidt Bea, a hetvenes-nyolcvanas évek sztármanökenje, aki jelenleg nemzetközi divatcégek bemutatóit szervezi  Magyarországon. – Természetesen a modellek világában is van rivalizálás – mondja –, de legalább olyan erős a szolidaritás is. Engem arra neveltek a szüleim, hogy soha ne legyek irigy, mert az megkeseríti az ember életét. Talán ezért alakult ki bennem erős önbizalom, ami segített abban, hogy senkire ne kelljen riválisként tekintenem. Egyszerűen csak azt gondoltam, hogy én leszek a legjobb… Persze, nem arról van szó, hogy némely kolléganőm ne nyúlt volna „piszkos” eszközökhöz egy menő munka megszerzéséért. Például kétszer is kimaradtam egy komoly külföldi bemutatóból, és tudtam, hogy az a két lány, aki helyettem utazott, mindent megtett azért, hogy így legyen. Ezeket a munkákat megcsinálhatták, de utána be is fejeződött a karrierjük. Azok között, akik állandóan együtt dolgoztak, nem eshetett meg ilyesmi. Az újaknak viszont gyakran kellett „finom” lelki terrorral szembenézniük. Például el lehet képzelni, mennyi önbizalma maradt a makulátlan bőrű, gyönyörű fiatal lánynak, amikor élete első kifutós szereplése előtt két perccel az egyik

nagy „öreg” kegyetlen nemtörődömséggel – amire csak egy nő képes –, odavetette a kérdést: „Mondd, te nem jársz kozmetikushoz…?” Most már sokkal több modell van, feltűnnek-eltűnnek, de kialakult egy „kemény mag”, akik évek óta együtt dolgoznak. Egymásnak is szereznek munkát, és nagyon összetartanak. A modellversenyek ugyan meg tudják bolondítani a lányokat, de hát ez melyik versenyre nem igaz?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top