Aktuális

Csodavárók, kételkedõk, keresgélõk

Vannak a betonkemény materialisták, akik számára a horoszkóp szemfényvesztés. Mások egyszerûen nyughatatlanok és keresik az utat. Aztán vannak olyanok, akik nem csak szeretik, de eszik is a fényt. Bevezetés a transzcendens karakterológiai hiperkarmába.

Az emberek sok mindent nem értenek, és sok mindent remélnek: például hogy van egy felsőbb szellemi hatalom, amely őrködik felettük, hogy feladatuk van e világon, és hogy a lét talán nem ér véget a halállal. A sok nyitott kérdés “keresőkké” tesz bennünket.






Elveszett illúziók


– Azok közé a szkeptikusok közé tartozom, akik kételkednek, ám emellett mindent lehetségesnek tartanak – vallja Popper Péter közíró-pszichológus. – Az ezotéria eredetileg a vallás “titkos” részét jelentette, amelybe csak az erre érett embereket avatták be. Ezt az elnevezést kezdték később használni a szellemi világra vonatkozó, vagy a halál utáni, illetve az élet előtti dolgokkal foglalkozó tanokra.

Hraskó Gábor biológus szerint a felvilágosodás korában a tudomány felfutó ágba került: akkor úgy látszott, csak idő kérdése, hogy a létezés legfontosabb kérdései megérthetőek és megválaszolhatóak legyenek.

– Jó néhány évtizede már, hogy elveszett ez az illúzió – mondja. – Nem mintha a tudomány megbukott volna, sőt, a matematikában kiváló és eredményes módszerre talált. Viszont kiderült, a tudomány felfedezéseit egyszerű, sokak számára közérthető nyelven már nem lehet kommunikálni. Kétszáz évvel ezelőtt aki kémiával foglalkozott, az számon tartotta a fizika és a biológia legújabb felfedezéseit is, követte más tudományágak szakirodalmát is. Ma már az azonos szakterületen dolgozó kutatók is sokszor nehezen értik egymás tudományos problémáit. A laikusok pedig végképp elveszítették a fonalat. Nem veszítették el ugyanakkor az igényt, hogy megértsék a világot.

– Az egykori ideológiák és a tudomány mítosza helyén hatalmas űr tátong, amit sokan nem tudnak elviselni – magyarázza Popper Péter. – Ezért fordulnak az emberek többek közt a misztikum felé.









Hebők Olga: Megtapasztaltam, hogy a fényből is lehet energiát meríteni
Táplálékom a fény


Hebők Olga életvezetési tanácsadással foglalkozik. Azt mondja, belső hívásnak engedett, amikor keresni kezdte az útját.

– Szüleim Nazarénus hitük révén minden gyermeket Isten ajándékaként fogadtak, ezért tizenöt testvérnek örülhetek – meséli… – Bennünket is istenfélőnek neveltek, ami mély nyomokat hagyott bennem. De már nyolcéves koromtól sejtettem, hogy egyszer ki fogok próbálni tiltott dolgokat. Érettségi után felköltöztem a fővárosba, és elkezdtem önálló, kontroll nélküli életemet, amelyben áthágtam a bennem élő összes morális szabályt. Legbelül tudtam, hogy ez is csak útkeresésem egy állomása, de csak akkor léptem tovább, amikor visszatérő álmaim megjelentek. Ezekben meghaltam, de mégis éltem, néha kiléptem a koporsómból és közöltem a körülöttem álmélkodókkal, hogy élek. Ekkor mentem el egy tenyérelemzőhöz, aki a megszakadt életvonalamból halál közeli élményre következtetett öt éven belül. Tudtam, hogy választhatok és elkerülhetem a rám váró eseményeket, de ehhez keresnem kell “valamit”. Találkoztam egy spirituális tanítóval, aki elmondta, hogy a tudat korlátjainak ledöntésével lehetséges fénnyel táplálkozni. Azonnal éreztem, hogy megtaláltam, amit kerestem. A fényevésre való átállást huszonegy napos folyamat segíti elő. Ez alatt a külvilágtól elzártan csakis testem, lelkem és gondolataim megtisztításával foglalkozom. Az első héten sem ételt sem italt nem vettem magamhoz, a következő két hétben pedig csak folyadékon éltem. Végül felismertem: képes vagyok átlépni tudatilag és fizikailag is a halállal kapcsolatos belém nevelt hiedelmeket. Megszűntek a visszatérő álmaim, sokszorosára nőtt az életerőm, és mindez végtelen fejlődési folyamatot indított el bennem.


Csodavárók, kételkedők, keresgélők – II. rész

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top