Aktuális

A konyhaasztaltól Las Vegasig – II. rész





“Tudtam, hogy legyőzzük a kórt!”

A Titanic betétdala, a My Heart Will Go On Celine legismertebb slágere lett, és csak kevesen tudják, hogy az eredeti felvétel valójában a “demopéldány”, ugyanis Dion elsőre, anélkül, hogy beénekelte volna magát, annyira tisztán és érzelmesen adta elő a dalt, hogy megtartották.

Úgy látszott, minden rendben van Celine körül. Vagy mégsem? A házaspár már vágyakozott saját gyermekre, de az énekesnőnek nem sikerült teherbe esnie. “Azt mondtam, semmi baj, hiszen egy időben úgyis csak egy dologra tudok testileg-lelkileg összpontosítani. Vagy gyerek, vagy éneklés, a kettő egyszerre nem megy. Gondoltam, még várhatunk kicsit.” Igen ám, de 1999-ben férje váratlanul megbetegedett, és azt sem lehetett tudni, megéri-e a következő évet.

“Dallasba repültünk koncertezni, és a gépen René mutatta, van egy duzzanat a nyakán. Kértem, forduljon orvoshoz. Megnézték, és azonnal szövettani vizsgálatra küldték. Kiderült: rosszindulatú a daganat. Másnap, pontosan a harmincegyedik születésnapomon megoperálták, aztán sugárkezelés és kemoterápia következett. Rettegtem, mi lesz vele, de sosem sírtam, mindvégig erősnek éreztem magam. Tudtam, hogy legyőzzük a kórt.”

Dion a kezelések befejeztével két évre lemondta a fellépéseit, és otthon maradt a férjével. Idejük egy részét floridai házukban, a többit Montrealban töltötték. Celine golfleckéket vett lábadozó férjétől, baráti és családi összejöveteleket szervezett. Később úgy emlékezett vissza erre az időszakra, hogy a műtét után csak pozitív dolgok történtek velük. Megváltozott az életük, s ők maguk is változtak: már nem terveztek előre, hanem a jelennek éltek. “Mindent sokkal intenzívebben éltünk át. Nem hittem, hogy még jobban tudjuk szeretni egymást a korábbinál, ám mégis ez történt. A betegség megerősítette a kapcsolatunkat.”


René-Charles, a lombikbébi

Mielőtt Angelilnél elvégezték volna az onkoterápiás kezeléseket, egy speciális intézetben lefagyasztottak az ivarsejtjeiből. Ez az előrelátás azt jelentette, hogy a pár nem adta fel a saját gyermekről dédelgetett álmait. Celine a színpadtól való visszavonulása idején lombikbébi-programban vett részt. “Ha nagyon vágysz gyerekre, ha hat éven át nem sikerül teherbe esned, akkor amikor lehetőséget kapsz arra, hogy lombikban megfogadjon a magzatod, nem riaszt el ettől semmi. Még az sem, hogy naponta kell injekcióznod magad, hogy folyton orvoshoz jársz, hogy állandóan vért vesznek tőled… Esténként beadtam magamnak az injekciót, egyenesen az izomba. Fájt, persze, hogy fájt, de ezt már a gyerekünkért tettem. És sikerrel jártunk! René-Charles 2001-ben, császármetszéssel született, mert a köldökzsinór duplán a nyaka köré tekeredett. Az apja vette először kézbe.” Celine egy interjúban bevallotta, hogy imád babázni, boldog, ha nincs más dolga, s egész nap René-Charles mellett lehet – mégis hiányozni kezdett neki az éneklés. Ezért tavaly új albummal (A New Day Has Come) jelentkezett, s most itt a legújabb, a One Heart. Emellett idén meglepte a nőket egy új, a nevével fémjelzett parfümmel, a kozmetikum összetevőit saját maga választotta ki, és estéről estére ezt az illatszert permetezi magára, mielőtt fellépne – Las Vegasban.


A repülő énekesnő

2000 januárjában Dion meghívta a családtagjait (több mint kétszáz embert!) a Las Vegas-i Ceasar’s Palace híres show-műsorára. Amint elkezdődött a látványos előadás, megszorította a férje kezét: “Én is ilyenre vágyom!”. A műsor után hátrament gratulálni a táncosoknak és a rendezőnek, Franco Dragone-nak, aki később megkereste őt, és fölkérte egy Las Vegas-i vendégszereplésre. Celine boldogan beleegyezett. Kifejezetten a számára építettek egy négyezer főt befogadó, amfiteátrumhoz hasonló színházat a szerencsejátékok fővárosában. Idén márciusban rendezték az első előadást. “A turnézás után már valami újra vágytam. Vegas kihívás számomra. Három évig most itt az otthonunk. Délutánig a családdal vagyok, négy órakor készülődni kezdek, fél kilenckor színpadra lépek. Együtt táncolok negyven profi táncossal, elképesztően színes, látványos az előadás, itt nemcsak az énekre kell figyelni, hanem a körítésre is. Este tízkor van vége, két perccel később már robogok haza a fiamhoz. Kérdezik, nem sok egy kicsit hatszáz fellépés három év alatt? De igen, sok, igen, fárasztó, mégis örülök, hogy elvállaltam, mert olyan jó naponta négyezer embernek énekelni!”
Azt mondják, tényleg fantasztikus a műsor, és a végén az énekesnő egyszerűen elrepül a színpadról. Ha Vegasba utaznak, ne hagyják ki a show-t, aztán keressenek meg, hogy elmeséljék, milyen volt élőben látni Celine-t! Azok se keseredjenek el, akik mostanában nem járnak arrafelé: Dion tervezi, hogy a közeljövőben lefilmezteti és DVD-n is megjelenteti műsorát.


Százezer dollár a zoknikban

Celine karrierje kezdetén elhalmozta magát szép holmikkal. Amikor már ezer pár cipővel büszkélkedhetett, férje építtetett neki egy különleges gardróbszobát, mennyezetig érő tükrökkel, XIV. Lajos- korabeli bútorokkal berendezve. A pár minden évben karácsonyi partit rendez a családtagoknak és a barátoknak. A parti alkalmanként egymillió dollárjába kerül az énekesnőnek. 1998 karácsonyán mind a tizenhárom testvére száz-százezer dollárt talált a zoknijában, Celine és René jóvoltából. Az énekesnő szüleit pedig Palm Beach-en hárommillió dollár értékű, spanyol stílusú nemesi kúriával lepték meg. Nem ez volt az első ház, amellyel Celine megajándékozta a szüleit: amikor betöltötte a tizennyolcadik életévét, szép lakást vett nekik, néhány évvel később pedig meglátott egy gyönyörű nyaralót, amelyet azonnal megvásárolt édesanyjáéknak. Az énekesnő jótékonykodik is, rendszeresen támogatja például a cisztás fibrózissal születettek alapítványát, mert az egyik unokahúga ebben a betegségben szenvedett, és néhány éve el is vesztették őt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top