Aktuális

A bõr nyári ereje

Nyáron a bõr nagyobb igénybevételnek van kitéve, mert a hõség és a légkondicionáló váltakozása miatt gyorsan kiszárad és öregszik. Ezért gondos ápolásra van szüksége, hogy kármentesen vészeljük át a korán öregítõ évszakot.

Folyékony testpúder

Bármilyen meleg van, ne blicceljük el a testápolók használatát, mert a bőr pillanatok alatt ráncossá válhat. A nehéz testápoló tejeket, krémeket cseréljük fel folyékony testpúderekre, ezek alatt nem izzad a bőr. A készítmények különlegessége, hogy felvitelkor még folyékony állagúak, de amint beszívódnak, dezodoráló, púderes fátyollal vonják be a testünket.

Extra tipp: Akinek erőteljesen izzad a combhajlata, és pattanások jelennek meg ezen a területen, az a nyári hónapokban kerülje a kádfürdőt. Reggel vigyen fel folyékony testpúdert, napközben legyen a táskájában kis flakon hidratáló testpermet, amellyel pillanatok alatt felfrissítheti ezt a bőrfelületet is.






Energizáló szérumok

Sokan azt hiszik, hogy a regeneráló szérumokat csak ősszel vagy télen ajánlott használni. Ez tévedés, hiszen az átlátszó, könnyű termékek olyan nagy koncentrációban tartalmazzák a regeneráló anyagokat, amelyek egyszerre védelmezik a bőrt az ártalmaktól, és javítják ki a károsodásokat. Nagy előnyük, hogy nem tartalmaznak olajat, így nem tömítik el a pórusokat.

Extra tipp: A bőr öregedését gátló szérumokat reggel és este, a megtisztított arcbőrre és a nyak területére simító mozdulatokkal vigyük fel. Majd várjunk három percet, csak ez után jöhet a szemránckrém, s utána a szokásos nappali vagy éjszakai krémünk. 



Frissítő répa

A pakolások a legrégebbi kényeztetőink. Ahogy a bőrre simulnak, úgy fokozzák a szövetek vérellátását, felszámolják a szépséghibákat s közben még hidratálnak is. A pakolások szépítő hatása még látványosabb lesz, ha a felvitel előtt leradírozzuk a bőrünket. Utána ecsettel oszlassuk el a pakolást az arc minden pontján.






Extra tipp:

• Száraz, öregedő bőrre: frissen reszelt sárgarépát keverjünk el annyi tejszínnel, hogy jól kenhető legyen. Vigyük fel a bőrre, de öt perc után mossuk le, mert a répa ezután már könnyen foltossá teheti az arcot.

• Zsíros, mitesszeres, olajosan fénylő bőrre: egy tojásfehérjét verjünk habbá, adjuk hozzá fél citrom levét. A habot kenjük az arcunkra, majd tíz perc múlva mossuk le.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top