Aktuális

Vigyázz, kész, böjt!

A böjt a legtermészetesebb módja az emberi test méregtelenítésének. Ilyenkor a szervezet megszabadul a káros anyagoktól, miközben közérzetünk javul, erõnlétünk nõ, sõt, segítségével megszabadulhatunk néhány fölösleges kilótól is.





Ősi öngyógyítás

– A böjtölés az élet természetes vele járója – mondja dr. Flórián Sándor, belgyógyász szakorvos, akupunktőr. – Minden élőlénynek, beleértve az embert is, szüksége van méregtelenítésre, s a böjt az egyik legősibb és leghatékonyabb öngyógyítási technika. Az állatok, ha megsérülnek vagy megbetegednek, ösztönösen koplalni kezdenek, de igaz ez a beteg és lázas emberre is. Hiszen a toxikus anyagok kiürítése segíti az immunrendszer regenerálódását, és újra aktiválja azt. Akik rendszeresen böjtölnek, azok sokkal ellenállóbakká válnak a fertőző betegségekkel szemben, allergiás panaszaink megszűnhetnek. S annak ellenére, hogy a böjt idején táplálékot szinte egyáltalán nem veszünk magunkhoz, teljesítőképességünk mégsem csökken, sőt, inkább növekszik. Emellett e kúra segítségével esélyünk van azokat a betegségeket megelőzni, amelyek vezető halálokok, például a magasvérnyomás-betegséget, cukorbaj, daganatos betegségeket, zsíranyagcsere-problémákat.

Elég arra gondolnunk, hogy egy nagyvárosban élő ember szervezetén körülbelül ötven kilogramm szennyezőanyag halad át élete során, amelynek fele le is rakodik a belső szerveiben (máj, vese, csontok, ízületek stb.). De ennek jó részétől megszabadulhatunk, ha évente kétszer egy hétig böjtölünk. Sőt, ilyenkor nemcsak a testünkben lerakódott salakanyagokat távolíthatjuk el, hanem a káros, terhelő gondolatok, elszenvedett lelki traumák feldolgozását is segítjük. Így nem véletlen, hogy a böjtöt minden világvallás javasolja híveinek, nálunk a húsvét előtt tartott a legismertebb.


Nem éhezünk!





– A böjt nem azonos az éhezéssel! Aki éhezik, az nem böjtöl helyesen – állítja szakértőnk. – A léböjtkúra során nem eszünk szilárd ételt, csak teákat, zöldségleveket, gyümölcsleveket, ásványvizet fogyasztunk. Ilyenkor tartalékainkat használjuk föl, és fölösleges anyagainkat ürítjük ki. Mindenki, aki egészségesnek és jó teherbírásúnak érzi magát, az képes erre az önfegyelemre és lemondásra. Bárhol böjtölhetünk, ahol jól, otthonosan és nyugalomban érezzük magunkat. Egyre többen választják a speciális böjttáborokat is, ahol csoportosan, teljes kikapcsolódás mellett méregtelenítenek. Ha valaki ezt nem engedheti meg magának, akkor lehetőség szerint kezdje el a kúrát családjával vagy partnerével!

A tavaszi időszak a legideálisabb a méregtelenítésre, de tél kivételével bármely évszakban böjtölhetünk. A legcélszerűbb a szabadságunk idejére tervezni a kúrát. Ha erre nincs mód, próbáljuk meg a léböjt kezdetét hétvégére időzíteni! Az első napokban fontos a teljes nyugalom, a kötetlenség és a pihenés.
Vigyázz, kész, böjt – II. rész>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top