Aktuális

Boldogabb vagyok, mint valaha!

Egy szigorú, kontyos ügyvédnõre, Balogh Nórára számítok, aki tíz hónappal ezelõtt nyomtalanul eltûnt a Barátok közt címû tévésorozatból. Ehelyett bependerül a cukrászdába egy fiúsra nyírt hajú, derûs, fiatal lány. Tortát rendel, és megállás nélkül Pannáról, az õ gyönyörû kisbabájáról mesél. A boldog anya: Varga Izabella.




Telitalálat ez a rövid haj. Meg se kérdezem, hova lett a gyönyörű hajkoronád.

– Pedig elárulnám. Amint befejeződött a forgatás, levágattam. A terhesség alatt nem akartam festetni a hajamat. Szerettem volna, ha nyáron a nap kiszőkíti, mint azelőtt… Meg praktikusabb is volt a rövid frizura a babázáshoz. Tudtam, hogy most olyan időszak következik, amikor elsősorban nem magamra fogok figyelni.

Mikor festetted be először feketére?

– Tíz éve, Zalaegerszegen. Először kopaszra vágattam egy extravagáns szerep kedvéért – a tündérkirálynőt játszottam a Zalaszentivánéji álom című darabban –, és amikor nőni kezdett, feketére festettem. Már előtte, a gimnáziumban is színeztem a hajamat hennával. Festeni nem engedték, de a henna az más. Tényleg más volt: minden lány rézvörös fejjel pompázott. Nekem volt egyedül csodás mahagóniszínű hajkoronám, mert vegyész nagynéném beavatott a titokba: a hennaporba két kanál kávét kell keverni, attól sötétebbé válik.







A Barátok közt sorozatban Szőke Zoltánnal
Diótorta habos kávéval – nem mondom! Édesszájú vagy?

– Csak mióta megszületett Panna. A kórházban egy falat se ment le a torkomon, és mogyorós csokit tömtem magamba, hogy legyen tejem. Ezt a luxust hébe-hóba azóta is megengedem magamnak.

Azt hittem, a színésznők nem szeretnek szoptatni, mert félnek, hogy megsínyli a mellük.

– Nekem ez eszembe sem jutott. A világ legtermészetesebb dolga, hogy az ember szoptatja a gyerekét, hiszen itt dől el minden. Az, hogy ellenálló lesz-e a betegségekkel szemben, derűs lesz-e vagy sírós. Meg aztán nincs annál jobb érzés, mint amikor Panna reggelenként úgy ébreszt, hogy püföli az arcomat, és kéri a tejecskét.







Izabella férje, Lendvai Zoltán és a kis Panna
Ezek szerint köztetek alszik?

– Biztosan arra gondolsz, hogyan fogom visszaszoktatni a kiságyba. Majd ez is megoldódik, ha eljön az ideje. A terhesség alatt folyton az internet babafórumán cseteltem, hogy választ kapjak a mamáktól a tengernyi kérdésemre. De ahogy Panna nőtt, rájöttem, hogy a megoldásokat ő maga sugallja, és ettől hihetetlen nyugalom áradt szét bennem.

Nem lehet könnyű egy féléves kisbabát hurcolni magaddal a Barátok közt forgatására!

– A mi életünk idestova négy éve teljesen összefonódott Balogh Nóráéval. Számítottam rá, hogy amikor a forgatókönyv megköveteli, vissza kell térnem a sorozatba. A stúdió mellett berendeztek nekünk egy babaszobát, ahol a jelenetek között nyugodtan együtt lehetek Pannával. Szerencsére nagyon jól fogadja, hogy Barátok közt babázom. Annyira rám hangolódott, hogy sírás nélkül elfogadja, ha el kell mennem. Szoptatás közben olykor nyomot hagy az arcomon a párna, ilyenkor újra sminkelnek, annyi az egész.

Szerencsére a férjed, Lendvai Zoltán színházi rendező, lelkes apa, és pesztrálja Pannát helyetted.

– Jó dolguk van. Elsétálgatnak a folyosókon, pihennek a nyugágyban, várják a mamát. A párom egyelőre türelmes, igaz, még nem kellett lemondania semmiről. Már túl van két rendezésen Veszprémben és Nyíregyházán. Ebben az évadban nincs több kötelezettsége.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top