Aktuális

Sminktrükkök

A múlt héten huszonkilenc tippet ajánlottunk olvasóinknak, hogy tavaszi megújulásuk még jobban sikerüljön. Bemutattuk, milyen is a tökéletes arcfestés, és megígértuk, hogy lépésrõl lépésre megismertetjük önökkel, hogyan készül a profi smink. Íme!





Szinte minden nő festi magát valamilyen szinten, és mégis, a beszélgetések alkalmával kiderül, hogy az egyik legfontosabb probléma, hogyan is sminkeljék ki magukat. Az ősszel indult Nők Lapja Iskolája megjelenésfejlesztő tanfolyamunkon is ez volt a jelentkezők egyik vesszőparipája, és szinte minden résztvevő annak örült a legjobban, hogy profi sminkesektől tanulhatta meg az arcfestés mikéntjét, az alapozástól a szem árnyékolásig.

Éppen ezért gondoltuk úgy, hogy néhány lépésben bemutatjuk, milyen fortélyokkal készíthetjük el tavaszi sminkünket, mely lehet rózsaszínben tobzódó, vagy éppen a világoszöld árnyalatait felvonultató.





Lépésről lépésre
 
1. Az alapozó egyezzen meg a bőr színével, és legyen áttetsző! Pöttyökben vigyük fel bőrre, majd oszlassuk el neves ujjal, illetve szivaccsal!

A szemöldököt keféljük formára, majd ceruzával vagy szemöldökporral színezzük!







2. A szemöldök alá tegyünk vanília vagy gyöngyház szemhéjport, ezektől friss és fiatalos lesz a tekintet.






3.
A szemzugokban finoman kenjük el a púdert!






4.
A spirált a pillák festésekor jobbra és balra is mozgassuk, ettől még hosszúbbak és sűrűbbek lesznek tekintetünket körülölelő “seprűink”.

 





5.
Nevessünk a tükörbe, így tudhatjuk meg, hová kerüljön a “friss hegyi levegő”. Minden domború részre – arccsont, áll, orr – tegyünk egy pici pirosítót! A száj kontúrjának rajzolását az ajak szélétől közép felé haladva végezzük!






6. Ha a rúzst ecsettel visszük fel, akkor takarékosabban és tökéletesebben dolgozhatunk.

Néha elegendő csak a szájfény, de ha határozottabb árnyalatú rúzst kenünk az ajkunkra, akkor is használjunk szájfényt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top