Aktuális

Nicsak, ki beszél ki?

Erdélyi Mónika tavaly tavasszal robbant be az RTL Klub csatornájára kibeszélõ-show-jával. Mára túl van százötven adáson, népszerûségi mutatója pedig meredekebben emelkedik, mint az M7-es autópálya Érdnél.





Nem furcsa az, hogy az emberek nyilvánosan felvállalják a legrázósabbb, legszemélyesebb dolgokat is?



– Nem furcsa. Szerintem a nézők már várták ezt a műsort. Az embereknek van egy csomó kisebb-nagyobb problémájuk, amit soha, senkivel nem tudnak megbeszélni. Aki tehát eljön, és ország-világ előtt megbeszéli velünk a gondjait, nem leszólni kell, hanem megbecsülni. A nézőktől is olyan visszajelzések jönnek, hogy végre valaki el merte mondani helyettük is az őket foglalkoztató problémákat.


A témaválasztás mennyire múlik rajtad is?


– Ez nem az én dolgom. A főszerkesztőnk találja ki a témákat, de bárki ajánlhat. Hál’ istennek nagyon fiatal gárda dolgozik velünk; borzasztó lelkes a csapat, és mindig friss ötletekkel állnak elő.


Volt olyan téma, amire azt mondtad, ez már necces? Hadd segítsek: nemrég például a szőrről láttam egy bő félórás Mónika-show-t.


– Igen. Ez volt a “Szőrös vagy nem szőrös?”, mármint, hogy a férfiak borotválják-e le a testüket, vagy ne… Szóval, igen, vannak pikáns témák, de egyre jobban elfogadják őket a nézők. Annak is nagy visszhangja volt, amikor például szilveszterkor a férfiak nemi szervének méretét taglaltuk. Az elején még nekem is volt néha ellenérzésem, de most már nincs. Ha én sem merek erről beszélni, akkor ki fog?


Mi az a téma, amit nem dolgoznál fel a műsorban?


– A politikai témákat kerüljük, ezen kívül azonban nem szabad olyan feladatnak lennie, amire azt mondom, nem csinálom meg. Mert ez azt jelenti: meghátrálok. Bármit megcsinálok, ami nem túl ízléstelen és nem sérti az embereket.


Tavaly karácsony előtt több lapban is támadták a műsort, mondván, hogy “bepalizzátok” a szereplőket, és csak a forgatáson derül ki, hogy azért hívtátok meg őket, hogy szembesítsétek a múltjának egy kínos emlékével vagy szereplőjével. Megviseltek téged ezek a cikkek?


Igazából úgy, ahogy a napilapok megírták, nem csapunk be senkit. Legfeljebb az fordulhat elő, hogy azt mondjuk a szereplőknek: meglepetés-vendég várja őket a stúdióban. Senkinek nem mondjuk azt, hogy jöjjön be és csodálatos meglepetés fogja érni, de ezek a találkozások általában kellemesek: számtalan eltűnt rokont hoztunk már össze és nem kevés tönkrementnek hitt párkapcsolatot hoztunk rendbe a showban. Egyébként pedig, ha ilyen helyzetet teremtünk, azt nem öncélúan tesszük, és nem azért, hogy ártsunk a delikvensnek, vagy éppen bántsuk őt. Azért csinálunk ilyet, mert az igazságot akarjuk kideríteni. Például: a “Megerőszakoltak” téma forgatásakor szerettük volna, ha az a férfi, aki sorozatban ilyesmit tett, tényleg szembesül azzal az áldozattal, akit ő esetleg egy egész életre megnyomorított lelkileg. Itt is megadtuk a lehetőség a férfinak, hogy ha nem akar, ne jöjjön be a forgatási helyszínre. Senkinek nem kötelező megszólalnia, ha számára ez kellemetlen. Még az utolsó pillanatban is kimehet. Viszont megvan rá a lehetősége, hogy megvédje magát. Hiszen honnan tudhatjuk biztosan, hogy a lány igazat mond?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top