A szerelem illata

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A februári Valentin-napi, Bálint-napi ünneplés és ajándékozás lassan itthon is olyan természetessé és elfogadottá válik, mint a karácsonyi, születés- vagy névnapi meglepetések. És a szeretet ajándékban való kifejezéséhez legtöbben az illatokat választják.
Írta: | 2002. 02. 13. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Az illatok hatása az érzelmekre nem a XXI. század találmánya, már az ókorban is hasonló célt szolgáltak. Amikor Kleopátra először hívta meg Marcus Antoniust a palotájába, piros rózsaszirmokkal szórta tele a márványpadlót, két csepp mosusszal illatosította ébenfekete hajkoronáját és aranyedényben édes vaníliát füstölt. Az aromakompozíció a világ leghatalmasabb férfijából olyan erős hatást váltott ki, hogy ezután a nő már az orránál fogva vezethette.


Aromák és szenvedély
Kozmetológus-vegyészek szerint semmi sem fejezi ki jobban az érzelmeket, mint az illatok, hiszen az aromák erősen hatnak a lelkünkre. Míg látáskor, halláskor az agyunk racionális részét használjuk, addig szagláskor az illatmolekulák szűrés nélkül kerülnek az agy azon részébe, amely az emlékekért, az érzelmekért felelős. Minden egyes lélegzetvételkor tízmillió szaglósejt dolgozik és küldi tovább az illatot, mely az idegpályákon keresztül impulzusokat bocsát ki a hormon- és idegrendszerre. Ezért fordulhat elő, hogy sok embernél már a frissen őrölt kávé illatának hatására fokozódik a vérkeringés. A meleg, fűszeres, gyümölcsös, virágos illatok pedig felkorbácsolják a vágyakat.

Az istenek virága
Az új évezred illatait a szakemberek a szerelem elixírjeinek is nevezik, mert a különleges eljárással készült aromakompozíciók ellenállhatatlanná teszik viselőjét a másik nem számára, vagyis szexuális csáberőként hatnak. A „szerelmes illatok" style="margin: 10px;"
Olvass tovább

Hozzászólások