Aktuális

Mitõl leszünk nyáron még szebbek?

<?kep(1,left)?>A nyár az az évszak, amikor úgy érezzük, miénk a világ. Sokat vagyunk a szabadban, feltöltjük magunkat napfénnyel, lengébben öltözünk, többet mutatunk a testünkbõl. Tanácsaink, ötleteink abban segíthetnek, hogy még jobban érezzük magunkat a bõrünkben.

Három tipp a tökéletes alapozáshoz

1. Nyáron az arcbőrünk színe akkor is sötétebbé válik, ha nem fekszünk ki napozni, ezért a megszokott alapozónkat cseréljük egy vagy két árnyalattal sötétebbre!

2. A melegben ne csak a ruháinkon, az alapozónkon is könnyítsünk! A legtöbb bőrre ilyenkor általában elegendő a hidratáló alapozó, a színezett hidratálókrém vagy a stift. Megpróbálhatjuk a bronzosító krémeket, púdereket is, amelyek bársonyos fedést adnak a bőrnek, és az önbarnítókkal ellentétben minden este lemoshatók.

3. Ebben az időszakban azok se használjanak túl vastag fedésű alapozókat, akiknek esetleg pattanásos, hajszáleres az arcbőrük! Simítsák át halvány színű önbarnítóval, s a szépséghibákat megfelelő árnyalatú korrektorral fedjék!

Tudta?

4. A napozószereknek védő bevonatot kell képezniük a bőrön ahhoz, hogy tökéletesen hatásosak legyenek, hogy ellenálljanak a napsugarak káros hullámainak. Ezért felkenés után a napolajokat és -krémeket hagyjuk teljesen felszívódni, mielőtt vízbe mennénk!

Próbálja ki!

5. Ragyogóbbá és élettel telibbé tehetjük az arcbőrt, ha az év más szakában használt krémes arctisztítót frissebb, könnyebb, folyékony tisztítóra cseréljük.

Mi kerüljön a sminktáskába?

Semmi értelme annak, hogy a nyaralásra az összes kozmetikumot magunkkal vigyük, hiszen a zömét úgysem fogjuk használni. Lássuk, mi legyen feltétlenül velünk!

6. Áttetsző porpúder vagy púderes hatású alapozó, amellyel a naptól kissé kipirult orrunkat fedni tudjuk az esti programokra.

7. Színezett hidratáló, amellyel az arcbőr színének egyenetlenségeit tüntethetjük el.

8. Többfunkciós ceruza, amelyet a szemhéj, a száj és az orcák színezésére is használhatunk.

9. Olyan UV-szűrőt is tartalmazó rúzs, amelyet akár a vízpartra indulva is felkenhetünk.

10. Bronzosító púder, amelyet használhatunk arcpírként, szemhéjpúderként és még a dekoltázst is csillogóvá tehetjük vele.

11. Olyan kétárnyalatú szemhéjfesték, amelyikről biztosan tudjuk, hogy nem csomósodik.

12. Vízálló szempillaspirál, hogy akkor is használhassuk, ha a vízpartra vagy az uszodába megyünk.

13. Kifejezetten az arcra használatos napozókrém, amelyet akkor is kenjünk fel, ha kirándulni vagy hosszabb városnéző útra megyünk!

S.O.S

14. A fogkrém vagy a frissen facsart citromlé gyors segítségként egyaránt alkalmas arra, hogy mielőbb leszárítsa a pattanást. Kenjük be, és hagyjuk megszáradni, de ne menjünk vele napra!

Micsoda hát!

A mélyen kivágott, vékonypántos nyári ruhákban fedetlenné válik a hátunk, ne feledkezzünk meg az ápolásáról! Igaz, ehhez segítséget is kell kérnünk.

15. A hát bőrének rendszeres átradírozása vagy átdörzsölése lufaszivaccsal nem csak a pattanásokra hat jótékonyan, hiszen az elhalt hámsejtek eltávolításával egyenletesebben tudunk lebarnulni.

16. A pattanásos arcbőrre javasolt pakolásokat nyugodtan használhatjuk a hátunkra is, különösen az iszap- és kéntartalmúak hatékonyak.

17. Az arcunkhoz hasonlóan, a háton lévő szépséghibákat is elfedhetjük korrektorral.

Göndörödő fürtök

18. Két héttel a nyaralás előtt daueroltassuk a hajunkat, így könnyebben tudunk majd vele bánni!

19. Ha nem akarjuk, hogy göndör hajunk szénaboglyához hasonlítson, akkor ne használjunk hozzá hajkefét, csak széles fogú fésűt.

20. A szabadságról visszatérve minél előbb menjünk fodrászhoz, és vágassuk le a napfénytől kiszáradt, töredezett hajvégeket! A hajunkra ráfér egy kiadós pakolás is.

21. A göndör hajat sose dörzsöljük túl erősen a törölközővel, mert ettől a szálak ezerfelé fognak állni. Inkább ütögetve itassuk le róla a felesleges vizet, és hagyjuk magától megszáradni! Ha erre nincs időnk, mert sietünk, a hajszárítóra mindenképpen tegyük rá a göndör hajhoz való “tányért”!

STOP a fénylő bőrnek!

Ebben az évszakban az arcbőr a megszokottnál zsírosabbá válhat, ezért csökkentett zsírtartalmú arckrémeket válasszunk. A zsíros bőrűek különösen figyeljenek oda az arcápolásra!

22. A pórusok mélytisztítására hetente egyszer kenjenek fel iszap- vagy agyagtartalmú maszkot!

23. Használjanak olajmentes, a faggyútermelést szabályozó hidratálót!

24. A felesleges faggyút ásványi anyagokat és pórusösszehúzó összetevőket tartalmazó tonikkal távolítsuk el a bőrfelszínről!

25. Napközben a zavaró csillogást itatósként működő kozmetikai lapokkal távolíthatjuk el anélkül, hogy újra kellene sminkelnünk.

26. Az uszoda vízének klórtartalmától zöldessé válhat a hajunk. Kaphatók különféle hajsprayk, amelyek nemcsak a nap szárító hatásától védenek, hanem fürdés közben megakadályozzák a kémiai anyagok felszívódását is. Ugyanezt érhetjük el, ha a zuhany alatt benedvesítjük a hajunkat, mielőtt úszni mennénk.

27. Magunk is könnyen elkészíthetjük a bőrünkhöz legmegfelelőbb árnyalatú színezett hidratálót. Ehhez nem kell mást tenni, mint a folyékony alapozóból néhány cseppet a hidratálókrémbe tenni.

28. A szemünket nagyobbá és ragyogóbbá tehetjük, ha a barnával vagy feketével átfestett szempillák végét aranyszínű spirállal húzzuk át.

29. Bár nagy divat, lehetőleg ne viseljünk hosszú ideig se műszálas ruhát, se műanyag cipőt. Ezek ugyanis nem engedik lélegezni a bőrt, és izzadunk tőlük. Az ettől kialakult bőrbetegségekkel pedig mehetünk az orvoshoz.

30. A nyaralás alatt inkább olyan hajbalzsamot használjunk, amelyiket nem kell kimosni, így az erős napfényben jobban védi a hajat a kiszáradástól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top