Aktuális

…És elindult a c@feház!

<b>Július 10-tõl csak regisztrált olvasóinknak elérhetõk a fórumok - légy a vendégünk Te is!</b>

Azért ne ijedj meg, nem lesz különösebben fájdalmas… 🙂

Erre a lépésre több okból szántuk rá magunkat. Az egyik a c@fe védelme. Reméljük, egyetértesz velünk, hogy nálunk nagyon jó a hangulat. Mindenki segítőkész, jóindulattal és kedvesen fordul a másikhoz, értelmesen és intelligensen fejti ki a véleményét – s ettől lesz ez a site ilyen nívós és izgalmas (ezt külön köszönjük Nektek!). Szeretnénk, ha mindez így is maradna, s ezért – a békét védendő – vezetjük be a regisztrációt. Másrészt szeretnénk ezt a klassz kis közösséget még jobban összekovácsolni: ezért született meg a felhasználók klubja, a c@feház – a mi virtuális kávéházunk, ahol a világ minden pontjáról együtt lehetünk.

Hogy mi is ez?

A fórumokon számtalan közös érdeklődésű és sorsú ember talált már egymásra – szeretnénk ezt minden eszközzel segíteni: a c@feház erre szolgál. Elkészítheted (mindenfajta programozási ismeret nélkül!) saját bemutatkozó oldaladat, amit – akár egy névjegyet – tudsz majd az nlc@féban barangolva használni. Tehát: ha mondjuk a chaten összefutsz egy kedves idegennel, a c@feházban rákereshetsz bemutatkozó oldalára, s máris kiderül, hogy mi érdekli, hány éves, vagy mi a családi állapota…

Bemutatkozó oldalad segítségével persze téged is megtalálhatnak azok a c@fésok, akiknek te voltál szimpatikus, sőt, levelezőrendszer nélkül, a site segítségével küldhetnek majd neked üzeneteket! És ha még többet akarsz magadból megmutatni, elkészítheted saját fotóalbumodat – persze akár titkosíthatod is, hogy csak azok lássák, akiknek te megengeded. A fórumokon és chaten beszélgetőknek így arca is lesz, tehát mindig tudni fogod, kivel kerültél össze!

A bemutatkozó oldal arra is jó lesz, hogy mindazok, akiknek hasonlók a problémáik (pl. külföldön élnek, magánéleti problémákkal küzdenek vagy éppen pánikbetegek stb.) egyszerűbben egymásra találjanak és megoszthassák tapasztalataikat. Élő találkozókra, közös programok szervezésére is lehetőség nyílik majd így.

Tehát ezért van szükség a regisztrációra. Az eddigi gyakorlattól eltérően – július 1-jétől – a chatet és a fórumot is csak regisztrált olvasók vehetik igénybe. Igyekeztünk leegyszerűsíteni ezt a procedúrát, így minimális mennyiségű adat megadásával válhattok az nlc@fe klubtagjává. A regisztrációt külön izgalmassá teszi, hogy a végén választhatsz egy “hasonszoruekbol” álló csoportot, akikhez tartozhatsz, és a hovatartozásodat egy kis jel mutatja majd a felhasználói neved mellett, bárhol jársz a site-on.

Ahhoz, hogy kedvet csináljunk neked bemutatkozó oldalad elkészítéséhez mi, a szerkesztőség tagjai is elkészítettük saját oldalunkat. Úgy “találhatsz ránk”, hogy a c@féház „Bemutatkozó oldal” elnevezésű dobozában (jobb oldalt, a keretben) a listából kiválasztasz egy-egy nevet. Természetesen mi is becenevet használunk majd – ezeket megtalálod itt, a cikk alján.

Ha majd sok olvasónak lesz bemutatkozó oldala, és Te konkrétan egyvalakit keresel, egyszerűen be is írhatod az illető becenevét. A legördülő listában csak azok szerepelnek ugyanis, akik nem védik jelszóval az oldalukat, így ha olyasvalakire kerestél, akinek jelszava van, attól is könnyedén “belépési engedélyt kérhetsz” az üzenetküldés segítségével – de erről kicsit később…

Tehát ha böngészel a bemutatkozó oldalak között, és már alig várod, hogy elkészíthesd a sajátodat, akkor az „Adatmódosítás” dobozban megtalálod a szükséges linket. Töltsd ki az adatlapot, tölts fel fotót magadról, és ha nem szeretnéd nyilvánossá tenni, védd le egy jelszóval! Az elkészült oldaladat megnézheted, és ha valamit mégis másképp szeretnél, bármikor módosíthatod is.

Bemutatkozó oldaladra fotókat is feltölthetsz, ezekhez írhatsz címet, rövid megjegyzéseket is, így a többiek még jobban megismerhetnek. A fotóalbum készítésének linkje szintén az „Adatmódosítás” dobozban van.

Valamennyi bemutatkozó oldal tetején megtalálod az üzenetírás lehetőségét, de ettől függetlenül is írhatsz és kaphatsz üzenetet minden regisztrált olvasónak és olvasótól. A fejlécben (középen fent, a kereső alatti sávban) találsz egy kis borítékot, ami pirosan villog, ha üzenetet kaptál valakitől – ezt bárhol jársz az nlc@féban, mindig látni fogod, ha beléptél már. Ha fehér színű a boríték, akkor nincs üzeneted – viszont Te írhatsz úgy, hogy rákattintasz a borítékra, és beírod annak a becenevét, akinek az üzenetet küldeni szeretnéd.

A célunk az, hogy összehozzuk a c@fésokat – ezt a remek társaságot -, és megszervezzük az nlc@fe virtuális, sot, “háromdimenziós” olvasóinak közösségét, s így ez valóban a mi helyünk legyen!

Nagy-nagy izgalommal várjuk, mit szólsz mindehhez – ha kérdésed van, bátran tedd fel, ha zűr támad vagy elakadsz valahol, segítünk!

Jó szórakozást, kellemes böngészést kívánunk az nlc@fe oldalain!



Szakály Andrea (andrea)

főszerkesztő

Ditié Henriett (Szaturnusz)

vezető szerkesztő

Balya Krisztina (Esthajnal)

tartalomfejlesztés

Patkó Ágnes (agi)

tartalomfejlesztés

Karancsi Ildikó (Ildikó)

PR és programszervezés

Sas Orsolya (olier)

kép- és webszerkesztő

Szakály Zsolt (elnar)

design és webszerkesztés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top