Ezo

Reinkarnációs horoszkóp

Az indiai asztrológia a temperamentumra és az előző életekbe vetett hitre épül. Azt vallja, hogy minden embernek több előző élete volt, és a lélek az újjászületésekkel gyűjti a tapasztalatokat.

Reinkarnációs horoszkópAz indiai asztrológia a Védákban lefektetett filozófiai, társadalmi és kulturális hagyományokon alapul. India legrégebbi irodalmi emlékeinek legjelentősebb eltérése az európaihoz képest, hogy itt a Hold pozíciója minden más bolygóénál fontosabb szerepet kap. Amikor az indiai csillagvallásban arról beszélnek, hogy valaki milyen jegyben született, akkor a Hold jegyére gondolnak, nem a Napéra. Ennek megfelelően a hindu csillaghit egyik alapelve, hogy a bolygók hatásai a Holdon keresztül érkeznek a Földre. A Rahu és a Kétu pedig a Hold csomópontjai, elárulják a jelen karmikus feladatát, és utalnak az előző, valamint a következő életre is.

Az indiai csillagvallás a lélekvándorlás és a karma elvén alapszik, pontosabban azon, hogy az előző életek tetteinek, gondolatainak, vágyainak visszahatása van, ami nagyban meghatározza a jelenünket. Mivel szabad akarattal rendelkezünk, rajtunk múlik, hogy most hogyan élünk, de a döntéseinkkel nemcsak a mostani életünk alakulására van kilátásunk, hanem a következő inkarnációkra is.

Rahu-Kétu mítosz

Reinkarnációs horoszkópA Rahu-Kétu mítosz szerint nagy háború volt az istenek és a démonok között az Univerzum uralmáért, és Naga Vasuki, a föld alatti világ kígyó ura úgy döntött, hogy segítséget nyújt az isteneknek a halhatatlanság nektárjáért folytatott keresésben. Az istenek úgy vélték, hogy a démonok csak alantas célokból akarják megszerezni a nektárt, ezért úgy döntöttek, hogy kijátsszák a démonokat. Vasuki titokban ivott a halhatatlanság italából, de a Nap és a Hold rájött erre, így panaszt tettek Visnunál, a világ teremtőjénél. Visnu haragjában kettévágta Vasukit, aki – a halhatatlanság italának köszönhetően – életben, de két részben maradt. Vasuki két részéből keletkezett az égbolton a Rahu (fej), és a Kétu (test), ami figyelmeztetés az embernek: ahhoz, hogy a halhatatlanságot elérjük, le kell győzni az élet sötét oldalát, vagyis meg kell ismernünk a múltat, hogy megértsük a jelent, mert csak így alakíthatjuk a jövőt.

1. lépés: Keresd ki születési adataid alapján a Rahu és a Kétu helyzetét, amely sok mindent elárul a múltadról, a jelenedről, a jövődről »

 

 

 2. lépés: Válaszd ki a megfelelő jegyet!
 1. Rahu: Kos, Kétu: Mérleg »
 7. Rahu: Mérleg, Kétu: Kos »
 2. Rahu: Bika, Kétu: Skorpió »  8. Rahu: Skorpió, Kétu: Bika »
 3. Rahu: Ikrek, Kétu: Nyilas »  9. Rahu: Nyilas, Kétu: Ikrek »
 4. Rahu: Rák, Kétu: Bak »  10. Rahu: Bak, Kétu: Rák »
 5. Rahu: Oroszlán, Kétu: Vízöntő »  11. Rahu: Vízöntő, Kétu: Oroszlán » 
 6. Rahu: Szűz, Kétu: Halak »  12. Rahu: Halak, Kétu: Szűz »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top