Ezo

Tavaszi doppinghoroszkóp

Visszavonhatatlanul jön a tavasz. Bár még hűvösek az esték és csípősek a reggelek, egyre többet süt a nap, és egyre többet csiripelnek a madarak. Mindenki erőt szeretne meríteni, mert a tél során kiürültek az energiaraktárak. Mindenki kicsit másképp lehet hatékony ebben. Hogy hogyan, abban segít az asztrológia.

Tüzes jegyek

A tüzes jegyeknek egyértelműen a fizikai aktivitás adja a legtöbb energiát. Ők úgy működnek, mint egy generátor: minél többet mozognak, annál több lesz az erejük. Emiatt szóba jöhet a sport, a túrázás, a kertészkedés vagy bármilyen fizikai munka. Sportok közül nekik való a tenisz, a lovaglás, a lövészet, az íjászat, a küzdősportok; mindenképpen izgalmasnak, változatosnak kell lennie, mert a tűz jegyűek nem a türelemről híresek. A versenyszellem dominál bennük: összemérni másokkal az erejüket, az ügyességüket. Étkezésükbe vezessenek be intenzív ízeket! Bátran fűszerezzenek! Vigyázzanak a gyomrukra, de próbálgassák ezeket: gyömbér, curry, fokhagyma, chili, oregáno, szegfűszeg, szegfűbors stb.! Törekedjenek arra, hogy szoba-hőmérsékletű vagy még melegebb legyen az étel, amit megesznek. És ha salátát esznek, akkor legalább egy alapanyag legyen hőkezelve! Például legyen a nyers zöldségek között főtt tojás vagy grillezett csirkemell!

Tavaszváró horoszkópKOSOK: A Kosoknak alap, hogy ne kelljen semmit hosszan előkészíteni, se a sportot, se az ételt, se a teát. Ők a legspontánabbak, ezért csak olyasmibe vágjanak bele, amit gyorsan el lehet kezdeni! Érdemes még a szaunát is beépíteniük a tavaszi regenerációjukba. Fontos, hogy nem kell sokáig izzadniuk. Sőt kísérletezzék ki, hogy mennyi idő esik jól, mert ez egyénileg eltérő lehet!

Tavaszváró horoszkópOROSZLÁNOK: Az Oroszlánok csak színvonalas, minőségi dolgokkal tudják elképzelni a tavaszi erőforrást is. A salátát a legjobb alapanyagokból keverjék össze! Sportolni trendi, jó minőségű ruhában menjenek, csak így várhatnak eredményt. Kísérletezhetnek színterápiával, meditatív tánccal. Természetesen ezek „befektetéssel” járnak, de meglátják, milliószorosan megéri.

Tavaszváró horoszkópNYILASOK: A Nyilasoknak szükségük van elvekre ahhoz, hogy belelkesedjenek. Hinniük kell abban, amit csinálnak. Például ilyen a húsvét előtti böjt, a tavaszi méregtelenítés stb. Jótékony rájuk nézve, ha valami vallási és/vagy szakrális témához tudják kapcsolni azt, amiből erőt akarnak meríteni. Kipróbálhatják a dobolást, a lézerakupunktúrát vagy a tajcsit. Ezek mind különleges színt visznek az életükbe.

Föld-jegyek

A Föld-jegyek nem hisznek a vallási, elvont dolgokban. Mivel józanul közelítik meg az életet, szeretik, ha észérvekkel, tudományosan megmagyarázzák nekik, hogy mi mire jó és miért. Jól teszik, ha utánajárnak minden „csodaszernek”, már csak azért is, mert máskülönben elmarad a várva várt hatás. Nekik fontos az is, hogy mennyibe kerül a tavaszi erőforrás. Ha drágának találják, akkor ne is vágjanak bele, mert az egészet megkeseríti a tudat, hogy erre milyen hatalmas összeget kellett kiadniuk! Náluk a táplálkozás mindennek az alapja. Szóval a tavaszi megújulást kezdjék azzal, hogy átgondolják, mit esznek, és hogyan lehetne ezt egészségesebbé tenniük! Jót tesz nekik mindenféle gyökérzöldség: répafélék, burgonya, zeller stb., gyümölcsök közül az alma. Ez utóbbi minden létező módon segíti az emésztésük normalizálását: gyümölcslé, kompót, sütemény stb. formájában, de az igazi a nyers gyümölcs. Ha jót akarnak, akkor naponta egyenek meg egy almát!

Tavaszváró horoszkópBIKÁK: A Bikák számára elengedhetetlen, hogy az, amit megesznek, ne csak egészséges, hanem finom és szép is legyen. Ez utóbbi szó szerint a siker kulcsa. Ne sajnálják az időt arra, hogy elrendezzék vagy feldíszítsék az ételt a tányéron. Mindenféle diéta is csak ilyen esetben hatékony náluk. A díszítés is legyen egészséges: petrezselyemzöld, retekrózsa, kivicsillag stb.!

Tavaszváró horoszkópSZÜZEK: A Szüzek precizitása nem ismer határokat. Számukra nem teher kalóriákat számolgatni, vagy utánajárni/olvasni az étel összetevőinek. Ragaszkodjanak a bioalapanyagokhoz, emellett nevezzenek be egy talpmasszázsra! Persze ebből nem elég egy alkalom. De ha van kedvük, meg is tanulhatják az önmasszázst, a do-int. Ezzel hihetetlen belső energiákat mozgósíthatnak és gyógyíthatják magukat.

Tavaszváró horoszkópBAKOK: A Bakok született aszkéták. Számukra a böjt nem is erőpróba, hanem a normális rutin része. Igazuk van, ha a tavaszi megújulást böjttel kezdik. De tudniuk kell, hogy a böjtre fel kell készülni: a bevezető napok számának a böjti napok számával és a levezető napok számával is meg kell egyeznie. Semmit, így ezt se vigyék túlzásba! Próbálják ki, sőt tanulják meg a féldrágakövek, ásványok hatását!

Levegőjegyek

A levegőjegyek természetüknél fogva mindent könnyebben vesznek, mint pl. a víz- vagy földjegyek. Számukra az elmélet sokat nyom a latban. Szivacs módjára minden információt „felszívnak”. Gyorsan belekezdenek bármilyen diétába, terápiába, de a kitartás már nem az erősségük. Emiatt ne válasszanak olyan módszert, amit hetekig kell végezni. Egy három- vagy ötnapos kúra bőven elég. És az is fontos, hogy ez változatos legyen. Máskülönben leesik az érdeklődési energiájuk, és azonnal kiszállnak. Így viszont tuti nem lesz meg az, amiért belevágtak. Mindezeken túl a legegyszerűbb és leghatékonyabb számukra a friss levegő. Sokszor, rendszeresen, a nap minden szakában szellőztessenek! Menjenek sétálni, kirándulni, túrázni! Szellőztessék ki a tüdejüket és a fejüket! Még jobb, ha megtanulnak valamilyen légzőgyakorlatot. De ezt csak tiszta levegőjű helyen végezzék, például erdőben, vagy fektessenek be egy légterápiás gépbe, ami a szobába is hegyi levegőt varázsol!

Tavaszváró horoszkópIKREK: Az Ikrek-szülöttek szellőként könnyedek és kicsit felszínesek. Nem szeretnek semmit túl komolyan venni. Ez a fiatalságuk kulcsa, és a kíváncsiság, a nyitottság, a tanulékonyság. A tavaszi megújulás része lehet, ha valami újba kezdenek: tanulhatnak, olvashatnak, sportolhatnak – ezeket párhuzamosan. De jó hatással van rájuk a zene, a tánc, a mantrák, és egy új társaság, ahol érdekes emberek jönnek össze.

Tavaszváró horoszkópMÉRLEGEK: A Mérlegek finom lelkűek, és ki vannak éhezve a nívós kulturális élményekre. A jó idő közeledtével egy szabadtéri koncert náluk felér egy totális felfrissüléssel. Mivel rajonganak a természetért és a szépségért, a virágok a gyengéik. Benevezhetnek egy ikebana-tanfolyamra, ahol finom, lassú mozdulatokkal, meditatív állapotban rendezhetik a virágokat. De a Bach-virágterápia is testhezálló számukra.

Tavaszváró horoszkópVÍZÖNTŐK: A Vízöntők szeretnek mindent másképp csinálni, mint a többiek. Számukra a szokatlanság a vonzó, és épp emiatt a hatékony. Ha azt hallják, hogy valamit így meg így szokás végezni, akkor ők tuti, hogy pont ellentétesen fogják tenni. Okosabb, ha speciális, testre szabott módszert találnak ki. Ez lehet orgonterápia, euritmia, természetjárás, de nem a kijelölt turistautakon, stb.

Vízjegyek

A víz jegyűek mindent emocionálisan, érzésekkel közelítenek meg. Jó, ha hallgatnak a megérzéseikre. Hiába indokolható egy kúra észérvekkel, ha nem éreznek vonzódást iránta. Szeretniük kell azt, amit választanak; ez a siker kulcsa esetükben. Nem baj, ha valami szentimentálisnak, érzelgősnek hangzik. Nem számít mások véleménye, csak az, hogy képesek-e lelkileg beleengedni magukat az adott módszerbe. Azt sem szabad szégyellniük, ha a könnyeik kicsordulnak a meghatottságtól. A könny, a sírás remek jelzőrendszer náluk: hogy az aktuális folyamat elég intenzív. Egyébként azok, akik tudnak, szoktak sírni, hatalmas „köveket” görgetnek le a szívükről, és biztosan megússzák pl. a szívinfarktust, az agyvérzést, a cukorbetegséget, a magas vérnyomást stb. A tavaszi kúra része lehet zenehallgatás, séta a természetben vagy levélírás. Ez utóbbi szólhat élő vagy már halott szeretteiknek, de akár angyaloknak is, mivel a víz jegyűek hajlamosak hinni bennük. Így kérhetik segítségüket, áldásukat.

Tavaszváró horoszkópRÁKOK: A Rák-szülöttek nem szeretnek semmit egyedül csinálni. Akkor lesz hatékony bármilyen tavaszi, erőt adó módszer, ha be tudják vonni a párjukat és/vagy a családjukat. A dolognak mindenképpen legyen része egy teakúra. Járjanak utána, kérjenek szakértői segítséget, mert csak ebben az esetben lesz eredménye. Emellett mindenféle vizes terápia hatásos: fürdő, lábáztatás, borogatás stb.

Tavaszváró horoszkópSKORPIÓK: A Skorpiók bátran belevethetik magukat valami drasztikusabb kúrába. Ebbe nemcsak a test önkéntes sanyargatása tartozik bele, mint például a léböjt, hanem a lélek megtisztítása is. Például hipnózissal, transzlégzéssel, pszichodrámával. Ezekhez képzett szakemberekre van szükség. A szellem megújulása lehet például, ha nem néznek tévét, nem interneteznek pár napig. Meglátják, milyen jótékony hatású.

Tavaszváró horoszkópHALAK: A Halak-szülötteknek az ősbizalmi részük a legérzékenyebb. Ha ez rendben van, akkor a test is tökéletesen működik. Tehát ez az egészség alfája náluk. Az ősbizalmat gyógyíthatják, illetve tesztelhetik pl. úszás közben, vagy vízi újjászületési tanfolyamon. A meditáció minden létező módja testhez álló nekik. Vehetnek ilyen könyvet, CD-t vagy befizethetnek egy tanfolyamra is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top