Ezo

A feng shui segít, hogyan alakítsd ki az ideális munkakörnyezetet

Olyan irodában dolgozol, ahol egymás mellett ültök a kollégákkal és nem találod a saját helyed? A feng shui segít, hogyan alakíts ki komfortos munkakörnyezetet kicsi, zsúfolt helyen is.

 Egyre több az olyan cég, aki egy nagy térbe pozicionálja az összes alkalmazottat. Az eredmény: hosszú asztalok, kevés személyes tér, zsúfoltság. Nem csoda, ha sokan futószalagon érzik magukat a munkahelyükön. A helyzet azonban nem reménytelen: a feng shuit segítségül hívva hoztunk pár tippet, hogyan alakíthatsz ki egy nagy irodában is privát, kényelmes munkakörnyezetet.

A Feng Shui segít, hogyan alakítsd ki az ideális munkakörnyezetet

1. Legyen rálátásod az ajtóra

Ha egész nap háttal ülsz a bejáratnak, az szorongást ébreszt. Pozicionáld magad az ajtóval szemben, vagy legalább oldalirányból rálátással a kijáratra.

2. Foglald le a helyed

Ha sok ember között ülsz, az lehet az érzésed, bármikor átrakhatnak máshová. A bizonytalanság érzése pedig nem vezet eredményes munkához: tedd a kabátod a szék támlájára, helyezz el egy diszkrét névtáblát az asztalon, vagyis hozd a körülötted lévők tudatára, hogy ez a te helyed.

3. Legyenek szép kilátásaid

Ha a többi asztalt, vagy egy falat kell nézned egész nap, az könnyen nyomasztóvá válhat. Szerezz be szép fotókat a tengerről, egy erdős tájról, vagy a kedvenc festményed másolatát és helyezd ezeket a szemed elé.

4. Teremts privát szférát

Egy idő után idegesítő lehet, hogy a hely, ahol napi 8 órát töltesz, nem ad semmi teret a magánéletednek. Hogy kicsit elszeparáld magad a többiektől, rakj sorba az asztalodon könyveket, vagy egy kisebb térelválasztós polcot. 

Forrás: HuffPost

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top