Ezo

5 hasznos tipp, hogy bölcsebbek legyünk

Nem csak bölcsebb, tudatosabb és pozitívabb is lehetsz, ha megszívleled a most következő tippeket.

 Neked mi jut eszedbe a bölcsességről? Egy bagoly? Netán egy szakállas, ókori filozófus arcképe? Ahhoz, hogy bölcsek legyünk, nem kell feltétlen több évtizedet megéltnek lennünk – néha a gyerekek is el tudnak képeszteni ösztönös bölcsességükkel. Bölcsen élni annyit tesz, hogy tudatosan, nyitottan és pozitívan éljük a mindennapokat – ezt pedig ki utasítaná vissza? Segítünk, hogyan indulhatsz el az efelé vezető, helyes úton.

5 hasznos tipp, hogy bölcsebbek legyünk

1. Vond kétségbe a hagyományokat!

Kétségbe vonni az évszázados hagyományokat egyenlő a tiszteletlenséggel – ha így gondolod, máris egy hagyomány rabja vagy. Ne dőlj be ideológiáknak és sztereotípiáknak csak azért, mert régóta jelen vannak a tudatunkban – csak a saját tapasztalataidra hagyatkozz, és ne feledd, minden éremnek két oldala van.

2. Szomjazd a tudást!

Mindenre tanulási lehetőségként tekints: munkára, iskolára, kapcsolatokra, utazásokra. Akárhová mész, akárkivel találkozol, tartsd nyitva a szemed, az elméd és a szíved is.

3. Alkalmazd az ismereteidet!

A tudás akkor válik csak bölcsességgé, ha a gyakorlatban is kipróbáltatott. Máskülönben gondolat marad, ami előbb-utóbb ellibben. Ezért az elsajátított ismereteket ne félj alkalmazni a gyakorlatban!

4. Tanulj a hibáidból!

A társadalom azt plántálja belénk, hogy hibázni rossz, bűnös dolog. Pedig csak az nem hibázik, aki nem próbálkozik. Az intelligens emberek rájöttek, hogy pont a hibáink tesznek minket bölcsebbé – abban az esetben persze, ha felismerjük őket.

5. Engedd el a múltat!

Tanulj a múltból, de ne ragaszkodj hozzá. Mindig előrefelé nézz, így nemcsak bölcsebb, de nyugodtabb és pozitívabb is leszel.

Forrás: The Mind’s Journal

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top