Ezo

Kerülj közelebb önmagadhoz! – könyvajánló

Az ezotéria és a spiritualitás lényege, hogy jobban megismerd önmagad. Az önismerethez és az önfejlesztéshez rengeteg módszer lehet a segítségedre. Mutatunk néhány könyvet, amelyek különbözőképpen igyekeznek elvezetni saját magadhoz.

Eckhart Tolle – Dr. Wayne W. Dyer: Miért fontos, hogy rendkívüliek legyünk? (Bioenergetic Kiadó)

Kerülj közelebb önmagadhoz! – könyvajánló


Valahol a lelkünk mélyén mindnyájan szeretnénk rendkívüliek lenni és törekszünk is rá. De vajon miért fontos ez, és egyáltalán, mi is pontosan a rendkívüliség? Erről és ezzel együtt sok más lényeges kérdésről beszélget Eckhart Tolle és dr. Wayne W. Dyer. És hogy milyen két nagy nevű spirituális tanító beszélgetését olvasni egy könyvben? Unalmas és száraz, tele elvont dolgokkal? Nem! Végtelenül szórakoztató, és persze nem utolsósorban nagyon tanulságos. Rámutatnak, hogy miért vagyunk mindannyian rendkívüliek a magunk módján, és mi tesz minket valóban emberré. Csak akkor indulhatunk el az öntudatra ébredés útján, ha felismerjük magunkban saját rendkívüliségünket.

 

Patti Digh: Most élsz (Alexandra Kiadó)

Kerülj közelebb önmagadhoz! – könyvajánló

 

Biztosan mindenki hallotta már a szuper tanácsot: gondolkodj pozitívan! Mintha az olyan könnyű lenne! Persze, amikor csupa jó dolog történik, tényleg nem nagy kunszt, de amikor összecsapnak az ember felett a hullámok, valahogy az összes pozitív gondolatnak szárnya kél, pedig akkor lenne rájuk a legnagyobb szükség. A dolog lényege, hogy tudatos és tartalmas életet éljünk, így valóban meg lehet tanulni pozitívabban gondolkodni. Patti Dighet egy tragikus családi esemény arra késztette, hogy komolyan szembenézzen élet és halál kérdéseivel. A könyvében 37 inspiráló történeten keresztül világít rá arra, miként élhetünk úgy, hogy soha ne kelljen azt éreznünk, az életünk értelmetlen és hiábavaló volt. A könyv az elgondolkodtató történetek mellett gyakorlati feladatokat is tartalmaz, melyek valóban segítenek céljaink elérésében.

 

Salinger Richárd: Az élet megoldó képlete (Libri Kiadó)

Kerülj közelebb önmagadhoz! – könyvajánló

 

Valóban mindenki egy bizonyos feladattal érkezik a Földre, amit meg kell(ene) oldania? És mi van, ha nem sikerül, vagy ha az illető nem foglalkozik vele, mert túl bonyolultnak találja? És mi a helyzet Istennel, segít, irányít minket? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ az író a saját és egy a középkorban élő olasz fiú, Rino történetén keresztül. Az izgalmas regény hősei sok hasznos dologra jönnek rá, sőt megismernek egy képletet is, amit a születési dátumból lehet kiszámolni, és amellett, hogy sok mindent elárul a sorsról, segít is megoldani a problémákat. Mintha két könyvet tartanál a kezedben: egy izgalmas és humoros kalandregényt, és egy kézikönyvet az Omyno képlet használatéhoz. Egyaránt jó választás, ha keresed a választ az élet nagy kérdéseire, ha segítségre van szükséged a problémáid megoldásában, ha szeretnéd megismerni a sorsot és a számok jelentését, és akkor is, ha kikapcsolódásra vágysz. 

 

Charlie Morley: Éber álmodás (Bioenergetic Kiadó)

Kerülj közelebb önmagadhoz! – könyvajánló

 

Tudtad, hogy az életünk egyharmadát alvással töltjük? Ugye milyen jó lenne, ha ezt a több évtizednyi időt, a pihenésen és a feltöltődésen túl is a fejlődésünkre fordíthatnánk? Charlie Morley szerint ez lehetséges, ugyanis megtanulhatjuk irányítani az álmainkat, és ebben a tudatállapotban olyan dolgokra is képesek vagyunk, amelyeket ébren meg sem próbálnánk. Még jó, hiszen életveszélybe is kerülhetnénk, ha a hétköznapokban például megpróbálnánk repülni. Álmunkban viszont ez akár teljesen természetes is lehet. De nem csak ilyen típusú korlátokat léphetünk át, hanem szembenézhetünk a félelmeinkkel, felkészülhetünk az életünk fontos eseményeire, kérdéseket tehetünk fel és valóban közelebb kerülhetünk a válaszokhoz. Nem beszélve arról, hogy ha az álmainkban tudatosak vagyunk, ébren is azok leszünk. A szerző 8 fejezeten keresztül avat be minket az ébren álmodás gyakorlatába.

 

Joann Hampar: Asztrológia (Édesvíz Kiadó)

Kerülj közelebb önmagadhoz! – könyvajánló

 

Minden nap vagy legalább minden héten elolvasod a horoszkópodat, de nem vagy teljesen tisztában vele, hogy hogyan is épül fel ez az egész? Mindig is érdekelt, de túl bonyolultnak tartottad? Joann Hampar profi asztrológus segítségével lépésről lépésre fejtheted meg születési horoszkópod titkait. Mindent rendre elmagyaráz: a sarkalatos pontokat és aspektusokat csakúgy, mint a Napjegyeket és a horoszkópmintázatokat.  Alig hat fejezet elolvasása után alapfokon elemezni tudod majd a horoszkópodat, és miközben megismerkedsz az asztrológia nyelvével, közelebb kerülhetsz önmagadhoz és szeretteidhez. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top