Ezo

Igazából szerelem – májusi szerelmi előrejelzés

Sorozatunkban, az "Igazából szerelem"-ben Sarkadi Kriszta a szerelem kártyáiból jósol: minden hónap első napján kihúzza azokat a kártyákat, amelyek adott hónapban a legnagyobb segítségünkre lehetnek abban, hogy harmonikus kapcsolatban, szerelemben éljünk. Májusi szerelmi előrejelzésünk következik.

Az ismert amerikai párkapcsolati szakértő és spirituális tanító, Chuck Spezzano, The Love Pack elnevezésű gyógyító kártyáit hívtam segítségül, hogy megtudjam, milyen energiák támogatják májusban a szerelmes, szeretetteljes kapcsolatok kialakulását, ha még egyedül vagy, illetve elmélyülését, ha már melletted a társad.

Ami akadályozhat: elvárások
Ami a megoldást hozza: önértékelés
Ami megszületik: randevú

Igazából szerelem – májusi szerelmi előrejelzés

1. lap: elvárások

A kép, amit a kártyán látsz, különlegesen jól megragadja, mit is jelent, amikor elvárásokkal bombázzuk a kedvesünket. Az, hogy a rajzon melyik szerepet épp ki játssza el, valójában mindegy, hiszen férfiként és nőként is gyakran esünk abba a csapdába, hogy elvárásainkkal gúzsba kötjük a másikat, önmagunkat, sőt a kapcsolatunkat is. Tegyük fel, most egy férfi az, aki az elvárásokat megfogalmazza, úgy, ahogy a képen.

Amikor elvárásokat támasztunk valakivel szemben, az pont úgy zajlik le, ahogy a kártyán látod, vagyis valahogy így:
“Itt ez a meredek, égbe nyúló lépcső, gyerünk, mászd meg! Ha felértél a tetejére, majd akkor szeretni foglak. Fenn vagy? Remek. Lássuk, feljutsz-e a kötéllétrán az oszlopra is. Ez még

kell

ahhoz, hogy igazán szeretni tudjalak. Hű, de ügyes vagy! Ez már valami! Fantasztikus vagy! Nem minden nő képes ám erre! Jó, akkor most ülj bele a székbe. Szeretnék felnézni rád, és csodálni téged. Ez csak akkor megy nekem, ha ott ülsz, azon a trónszéken. Ez az. Most jó. Most pont olyan vagy, amilyennek elképzeltelek. Ne mozdulj, mert akkor már nem leszel olyan. Hadd gyönyörködjek benned!”

Kicsivel később:
“Hogy miért megyek el? Azért, mert veled dögunalom az élet. Mást se csinálsz, mint üldögélsz a trónszékeden, egy szalmaszálat sem teszel keresztbe, és azt akarod, hogy minden változatlan maradjon. Ezt én meguntam. Már nem olyan vagy, mint amikor megismertelek. Teljesen megváltoztál. Én nem akarok így élni.”

Ez tehát az elvárások legfőbb csapdája: amikor a párunk tényleg, minden erejét beleadva megfelel az elvárásainknak, és olyanná válik, amilyennek látni szeretnénk, akkor megjelenik az unalom. A kedvesünk vonzerejét ugyanis éppen az adta, hogy annyira eltér mindattól, amit eddig megismertünk, és megszoktunk. Ám az a részünk, amelyik fél az ismeretlentől, arra törekszik, hogy átalakítsa, és ez által nekünk még inkább tetszővé alakítsa őt.

De van itt még két másik tényező is: a partnerünk megváltoztatására tett kísérleteinket sokszor átszínezik azok az elvárások is, amelyek régi mintáinkra épülnek arról, hogy milyennek “kell” lennie egy férfinak, egy nőnek, egy “normális” párkapcsolatnak. Elvárásaink vannak azzal is, hogy mi a feladata egy nőnek, és mi a feladata egy férfinak egy kapcsolatban. Pedig erre vonatkozóan nincsenek általános érvényű szabályok. Csak az működhet hosszú távon is jól, amit mi ketten –  akik a kapcsolatot létrehoztuk és fenntartjuk – együtt kitalálunk, és kettőnkre nézve érvényesnek tartunk.

A másik tényező pedig a mindannyiunkban ott rejlő irányítási vágy. Kimondva vagy kimondatlanul, szeretnénk előre meghatározni a dolgok kimenetelét és elérni, hogy mindig mindenki úgy működjön, ahogy az szerintünk a legjobb. Van, aki ezt hangosan, szavakkal teszi, és van, aki úgy, hogy az áldozat szerepéből szomorúan kitekintve, a tetteivel kényszeríti a környezetét.

Pedig, ha igazán belegondolsz, senki sem vágyik arra, hogy irányítsák, és senki sem vágyik arra, hogy elvárásoknak kelljen megfelelnie. Mindannyian azt szeretnénk, hogy úgy fogadjanak el és szeressenek minket, ahogyan vagyunk.

Májusban tehát arra lesz lehetőséged, hogy megfigyeld, milyen elvárásokat támasztasz másokkal szemben, és hogyan, milyen eszközökkel akarod irányítani őket. Alkalmad lesz felfigyelni arra is, vajon benned van-e olyan rész, aki úgy véli, csak akkor szerethető, ha megfelel mások elvárásainak.

2. lap: önértékelés

Milyen érdekes, hogy ezen a képen is egy oszlop tetején áll a főszereplőnk, ám a motivációja már egészen más. Nem azért ment oda, mert valaki erre utasította, hanem azért, mert tisztában van vele: a saját életében ő a főhős, ezért bátran elfoglalhatja az őt megillető, kiemelkedő helyet.  A szívét a magasba emeli, hogy mindenki jól láthassa.
  • Amikor az önértékelésünk egészségesen magas, akkor nem félünk megmutatni magunkat a világnak. Nem félünk attól, hogy önmagunkat adjuk; hogy átérezzük, és kimutassuk az érzéseinket.
  • Amikor nagyra értékeljük magunkat, akkor nem érezzük azt, hogy bárki elvárásainak meg kellene felelnünk. Tudjuk, hogy épp úgy vagyunk jók és szerethetők, ahogy vagyunk.
  • Amikor nagyra becsüljük magunkat, akkor nem gondoljuk azt, hogy bárkit is irányítanunk kellene; hogy bárki iránt elvárásokat kellene támasztanunk, mert tudjuk, hogy ők is pont úgy jók és szerethetők, ahogy vannak.
Ezért májusban arra lesz lehetőséged, hogy önértékelésed növelésével elengedd azokat az elvárásokat, amelyek eddig akadályoztak abban, hogy megtapasztald azt a párkapcsolati boldogságot, amelyre szíved mélyéről vágysz. Májusi megerősítésed ehhez lehet például ez:
“Értékes vagyok. Fontos vagyok. Szeretem magam, és a világ is szeret engem.”

3. lap: randevú

Ó, mennyire csodás az első randevú izgalma! Te is így vagy vele? Azt vettem észre, mindegy hány éves vagyok, az első randevú varázsa nem csökken. Sőt, sok esetben a másodiké, a harmadiké, a sokadiké sem …

Ennél jobb lap nem is érkezhetett volna májusra, a szerelem hónapjára! Ez a kártya arra biztat minket, hogy bátran vessük bele magunkat az ismeretlenbe, és kezdjünk el randevúzni. Persze a randevú sokféle lehet.

  • Igen randevúzhatsz valakivel, akit csak most ismertél meg, és átérezheted az új kaland izgalmát.
  • Randevúzhatsz a már melletted lévő kedvessel is úgy, hogy új helyeken, új élményeket éltek át együtt.
  • És randevúzhatsz önmagaddal, ugyanazzal a figyelemmel véve körbe magadat, mint amit egy újonnan megismert embernek adnál.
Épp ezek a randevúk nyújtanak majd remek alkalmat arra, hogy megfigyeld, hogy állsz az elvárásokkal és az önértékeléssel.
  • Minél kevesebb elvárással érkezel egy randevúra, annál jobban fogsz szórakozni.
  • Minél inkább tudod, hogy bármi történjék, te csodálatos és szeretni való vagy, annál nagyobb vonzerőt gyakorolsz a másikra.
  • És minél inkább tudatosítod magadban, hogy a partnered is csodálatos; szeretni való lény – függetlenül attól, hogy mi lesz a randevú végkimenetele –, ő annál jobban fogja érezni magát a társaságodban.
Napsütéses, virágillatú, szerelmes májust kívánok neked!

Sarkadi Kriszta

Párkapcsolati Gyorsszervíz: Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő
“Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló, belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, én végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top