Ezo

Müller Péter: Legyenek a nők királynék helyett királynők

A női öntudatra ébredés idejét éljük, ez pedig új élethelyzetekkel, megoldandó feladatokkal szembesíthet minket. A korábbi férficentrikus világ tanításain túllépve a nők előtt új lehetőségek állnak. Vajon mit választunk? Meg merjük élni nőiségünket, vállalva önmagunkat? Müller Péter Halhatatlan szerelem címmel megírt egy olyan történetet, amelyben mindnyájan magunkra ismerhetünk.

“Félre van nevelve az embervilág, és most történik meg az a hallatlan nagy fordulat, hogy kezdik a nők megtalálni a saját belső valóságukat, ráébrednek arra, hogy nem úgy van, ahogy azt évezredeken keresztül a világ tanította: hogy a tudás, az ész a férfinál van” mondja Müller Péter. Ahányszor csak tehetem, elmegyek, hogy Müller Pétert személyesen is meghallgassam; a találkozás során olyan információkat is közvetít, ami túlmutat a szavakon, csak érezni lehet őket.

Müller Péter: Legyenek a nők királynék helyett királynők

Számtalan kiváló nő formálta őt azzá a férfivé, akivé vált: a nagymamája, az édesanyja, a felesége, de még Tolnay Klári is. Az ő történetében bemutatja, min megy keresztül egy női lélek, aki önmagára akar ébredni, aki tudatosodik. Manapság ugyanis egyre több nőben ébred fel az igény, hogy a benne lakó isteni lelket meglelje. Ez ma már nemcsak férfidolog. Nemcsak akkor van értelme a nő életének, ha jó férje van, vagy gyermekeket szül, hanem akkor is, ha megtalálja saját magát:

“Nem arra nevelték évszázadokon keresztül a nőket, hogy találják meg magukat, hogy legyenek királynék helyett királynők. Elzárták azt a lehetőséget előlük, hogy önmagukra ébredjenek, és azt mondták, az ő életük értelme az, ha találnak maguk mellé valakit” – magyarázza Müller Péter. Most azonban a változás idejét éljük, és akkor is, ha például a nő férjhez megy és gyerekei lesznek, roppant fontos, hogy önmaga maradjon az anyaságban. Hiszen ha ez nem történik meg, nem fogja tudni elengedni a gyermekét sem.

“Ha nőként az életem értelme a gyermekemben van, akkor én nem találtam meg a saját középpontomat. Nagyon szerethetem, de mi van akkor, ha elvesztem, vagy ha felnő? Akkor értelmetlen az életem.”

Határtalan lehetőségek kibontakozását éljük, amelyek azonban nem mindig jelentenek könnyű élethelyzeteket. Elgondolkoztál-e már azon, hogy vajon miért szembesülünk újra és újra hasonló érzésekkel, kérdésekkel és nehézségekkel? Az okok legtöbbször mélyen rejtőznek, a felszín alatt. De vajon milyen mélyre kell másznunk életünk kútjában, hogy felfedezzük a kincset, amit mindig is kerestünk?

Mi a te feladatod?

Tolnay Klári lelkének legfőbb feladata az volt, hogy feloldja azt a csalódást, boldogtalanságot, amelyet még előző élete során élt meg, és tanuljon meg játszani. Legyen könnyedebb, hagyja abba az önmagára mért büntető hadjáratot, szabaduljon fel kicsit. Lelke erre a színészet módját választotta, de ez alól mi sem vagyunk kivételek. Számunkra is jó tanács, hogy az életre tanuljunk meg játékként tekinteni. Az öröm és az önmagunkra találás ugyanis nem választható el egymástól, hiszen önmagunkra lelni csak örömmel lehet.

Mit kezdünk a lehetőségeinkkel? Nagyon sok szerep, nagyon sok lehetőség rejlik bennünk. Még az is szerep, hogy férfinak vagy nőnek születünk. Lehetünk feleségek, anyák, nagyanyák – akár főállásban, akár valamilyen munka mellett. Az a személyiség is, amit egy életen belül megélünk, valójában egy életszerepünk. A játék pedig azért fontos, mert fellazítja az érzéseinkkel és a szerepeinkkel való azonosulásunkat. A lélek végtelen és nagyon-nagyon sok szerepet játszunk végig. Ezért Müller Péter üzenete sem lehet más a lehetőségek végtelenjeiből választható nők számára: “Tartsátok az életeteket egy kicsit játéknak! Akkor tudtok belebújni és kibújni az életszerepeitekből is.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top