Ezo

Komoly változásokat ígér a 2015-ös kelta horoszkóp

A kelta horoszkóp – hasonlatosan az aztékhoz – nem különböztet meg éveket, hanem az év bizonyos napjaihoz rendeli a jegyeit. Nézzük, mit ígér 2015-re!

Az alábbi táblázatból mindenki kiolvashatja, hogy mely jegyhez tartozik:

Cédrusfa    II. 9–18. és VIII. 14–23.
Erdei fenyő    II. 19–29. és VIII. 24.–IX. 2.
Szomorúfűz    III. 1–10. és IX. 3–12.
Szilfa    I. 12–24. és VII. 15–25.
Almafa    XII. 23. – I. 1. és VI. 25. – VII. 4.
Fenyőfa    I. 2. – 11. és VII. 5–14.
Ciprusfa    I. 25. – II. 3. és VII. 26. – VIII. 4.
Jegenyefa    II. 4–8., V. 1–14. és VIII. 5–13.
Hársfa    III. 11–20. és  IX. 13–22.
Mogyorófa    III. 22–31. és IX. 24. – X. 3.
Fügefa    VI. 14–23. és  XII. 12–21.
Gyertyánfa    VI. 4–13. és XII. 2–11.
Berkenye    IV. 1–10. és X. 4–13.
Juharfa:    IV. 11–20. és X. 14–23.
Diófa    IV. 21–30. és X. 24. – XI. 11.
Gesztenyefa    V. 15–24. és XI. 12-21.
Kőrisfa    V. 25. – VI. 3. és XI. 22. – XII.1.
Tölgyfa    III. 21.
Nyírfa    VI. 24.
Olajfa    IX. 23.
Bükkfa    XII. 22.
 

Almafa

Az Almafa jegyűek a kelta asztrológiai rendszer egyik leginkább jóindulatú emberei, akik nehezen tételeznek fel másokról bármiféle rosszat. Az elmúlt időszakban emiatt érte is őket némi kritika, de a 2015-ös év szerencsére a pozitívan gondolkodóknak ad igazat. Azokban legalábbis, akiknek már bizalmat szavaztak, nem fognak csalódni. Kedves Almafák, ennek az évnek az elején többé-kevésbé sikerrel fogják a borúlátókkal megértetni, hogy a külvilág a legtöbbször a saját tükörképünk.
Mivel az elmúlt esztendő egyfajta új kezdeményezést hozott az életükbe, most inkább a lazítás ideje jött el. Igaz, tavasz végéig ezt még nem igazán érzik, de nyáron végre sok mindent megengedhetnek maguknak, amit korábban anyagi akadályok miatt vagy idő hiányában nem tudtak megtenni.

Annak ellenére, hogy általában nincsenek oda a nyüzsgésért, az emberekkel zsúfolt utcákért, júliusban mégis jót tenne, ha elvegyülnének egy nagyváros forgatagában, vagy elmennének egy-egy koncertre, bulis helyre. Ősztől már úgyis csendesebb napok köszöntenek be, de szerencsére ezek sem az egyhangúságról fognak szólni. Novemberben nagy kár lenne egy kecsegtető ajánlatot kihagyni, még akkor is, ha van benne egy kis kockázat. A karácsony időszaka különösen a télen született Almafáknak lesz nagyon sikeres, hisz ekkoriban ünneplik a születésnapjukat is, de a nyári Almafáknak sem lesz okuk panaszra.

Szerencsenapok: január 30., február 9., március 20., április 7., május 18., június 21., július 21., augusztus 7., szeptember 14., október 19., november 31., december 24.

Fenyőfa

Az előző év végén belépett valaki az életükbe, aki már akkor segített sok mindent másképp látni. Ha változatlanul nyitottak erre az érdekes kapcsolatra, akkor ez most még inkább így lesz. Természetesen arról szó sincs, hogy régi elveiket, meggyőződésüket sutba dobják, de az új nézőponttal életük is gazdagabbá válik. Az előző évben, illetve években sikerült felébreszteni önmagukban egyfajta egészséges küzdőszellemet. Ennek most egyre inkább a hasznát látják. Áprilisban nem kizárt, hogy egy munkahelyi konfliktusban, májusban pedig egy szomszédságon belüli vitában kell kiállni önmagukért. Ez remekül fog sikerülni!

A vitásabb hónapok után a június már végre a megérdemelt békét hozza. Ha az előző nyár túl pörgős volt, akkor most pont arra lesz a legnagyobb szükségük, hogy lazítsanak. Válasszák a passzív pihenés bármilyen formáját. Ha utazni szeretnének, akkor a júliust javaslom, és lehetőleg valamilyen vízparti célpontot válasszanak, teljesen mindegy, hogy tó, folyó vagy tenger. Ősztől egy kis magányvágy lesz a Fenyőfa jegyűeken úrrá. Ám éppen ekkor hívják majd a legtöbbet társaságba, emberek közé. Tudom, nem szívesen bántanak meg senkit, de tavasszal vettek leckét a sorstól, hogy álljanak ki az érdekeikért. Nemet mondani szelíden is lehet, és ha elmondják az okokat, senki nem fog megbántódni. Novemberben és decemberben azok az emberi kapcsolatok kerülnek életük fókuszába, akik igazán közel állnak önökhöz. Több figyelmet fognak adni is, kapni is, a karácsony pedig különösen meghitt hangulatban fog eltelni.

Szerencsenapok: január 1., február 4., március 22., április 18., május 9., június 29., július 7., augusztus 9., szeptember 16., október 13., november 28., december 25.

Szilfa

A kelta hagyomány szerint a Szilfák a Föld legfüggetlenebb emberei. Sok közülük most bizonyára azt mondja, hogy az elmúlt időkben ezt nem igazán vették magukon észre. Én pedig erre azt válaszolom, hogy épp most érkezett el az ideje! Már január végén tele lesznek friss szabadságvággyal. Lesznek, akik a párkapcsolatukon szeretnének változtatni, de a legtöbben nem olyan módon, hogy megszakítják azt, hanem egy mély beszélgetéssel elérik, hogy jobban érvényesüljön az akaratuk. Mások a munkájukon belül szeretnének változást, főként akkor, ha már hosszú ideje nem jelent elég kihívást.

Ha gyökeres változásra vágynak, akkor jobb, ha megvárják az áprilist, és ekkor is csak nagyon körültekintően fogjanak bele. Ha ez semmiképp nem sikerül, akkor a legjobb, amit tehetnek, ha keresnek egy olyan életterületet, ahol szabadnak érezhetik magukat. Erre viszont a nyár fog több remek alkalmat teremteni. A forró évszak idén nem a nagy utazásokról szól, inkább egyfajta útkeresésről. Ám ha úgy érzik, a távolság inkább segítene, akkor keljenek útra! A legfontosabb azonban az lesz, hogy akárhol is tartózkodnak, akármilyen élethelyzetben is vannak, keressenek meg egyfajta önállóságot, ami kielégíti a függetlenség utáni vágyukat. Valószínűleg a legtöbb Szilfa úgy október végétől fogja azt érezni, hogy ez sikerült, és életük a kívánt mederben halad. A 2015-ös év legszerencsésebb évszaka tehát a tél lesz.

Szerencsenapok: január 8., február 21., március 15., április 1., május 23., június 12., július 30., augusztus 2., szeptember 7., október 31., november 3., december 31.

Ciprusfa

A Ciprusfa jegyűekről azt tartja a kelta asztrológia, hogy nem ismernek lehetetlent. Mind
a munkába, mind a szerelembe óriási szenvedélyt képesek vinni. Ha kitűznek maguk elé egy célt, sosem adják fel. Könnyen lehet, hogy az elmúlt évek hangulata kicsit úgy maradt meg az emlékeikben, hogy középszerű és hétköznapi időszakok voltak. Most tehát nagyon is eljött az ideje, hogy kamatoztassák az önökben lappangó őserőt. A január még nem igazán sejtet kihívást, ám a február vége és a március eleje már nagyon is arra sarkallja önöket, hogy aktiválják energiájukat. Lesz olyan Ciprusfa-szülött, aki egyszerre szeretne több életterületet lendületbe hozni. Ebben azonban egy kis óvatosságra inteném Ciprusfákat. Sokkal jobb egy teljes siker, mint sok apró részsiker! A munkában tavasszal, a magánéletben pedig nyáron fogják a csúcsformájukat hozni.

Azok, akik már rég próbálkoznak a társkereséssel, július második felében számíthatnak Ámor áldásaira, és a nyár második felét nagyon is jónak élik meg. Utazásra talán az augusztus vége és a szeptember eleje a legalkalmasabb, bár ha szeretik az őszt, akkor egy októberi wellness-kiruccanás is aranyat érhet. Ha az év első kétharmadában nagy fordulatszámon működtek, akkor nagyon is érthető, hogy novemberben és decemberben már vágynak egy kis nyugalomra, amit meg is tudnak maguknak teremteni. Még a karácsonyi készülődésből sem csinálnak nagy ügyet, az év utolsó napjai pedig a következő esztendő tervezéséről fognak szólni.

Szerencsenapok: január 1., február 11., március 28., április 18., május 9., június 9., július 15., augusztus 21., szeptember 16., október 13., november 7., december 29.

Jegenyefa

A 2015-ös esztendő mintha pont a fordítottja lenne az elmúlt évnek, amikor az év első fele volt a várakozások időszaka, és a második felében jöttek lendületbe a dolgok. Tudom, hogy alapvetően rendkívül érzékeny emberek, de most mintha ez a tulajdonságuk némileg háttérbe szorulna. Az igaz, hogy már az előző esztendőbe is tervekkel teli léptek be, de sajnos ezek később kicsit megtorpantak. Idén kevesebb lesz a terv, de annál több a megvalósulás. A sors olykor űz olyan furcsa tréfákat, hogy a terveinket később valósítja meg. Fogják fel úgy, hogy talán így még több lesz benne az öröm. A környezetük ebből annyit fog észrevenni, hogy magabiztosabbak, kevésbé érzékenyek, a lényükből árad az erő.

Tavasszal még az sem kizárt, hogy olyan emberek is keresik a társaságukat, akik korábban kissé visszahúzódtak. Valószínűleg ők saját maguknak sem vallják be, hogy most a Jegenyefák belső derűjére van szükségük. Ha régóta kevés sikerrel kerestek megfelelő munkát, a május akár több lehetőséget is kínál. Nem biztos tehát, hogy az idei nyár az utazásról, nyaralásról fog szólni, de idén ezt egyetlen percig sem várják. Ősszel egy kisebb családi vita kerekedhet, amit némi humorral és még több kompromisszummal sikerül megoldani. Októberben akár még közelebb is kerülhetnek egymáshoz a családtagok, ami az év utolsó pár hónapjára egy meghitt, nyugodt légkört teremt.

Szerencsenapok: január 28., február 14., március 30., április 1., május 23., június 9., július 31., augusztus 21., szeptember 7., október 29., november 3., december 31.

Cédrusfa

Belépvén a 2015-ös esztendőbe, kicsit megmosolyogják azokat az embertársaikat, akik újévi fogadalmakat tesznek. A Cédrusfa szülöttei az év első heteiben inkább egy különleges leltárt készítenek: végiggondolják, kik azok a személyek a környezetükben, akikre számítani lehet, akik jóban és rosszban önök mellett állnak. Az elmúlt év végén egy barát igencsak jelesre vizsgázott, de ha tüzetesen körbenéznek, akkor örömmel látják, hogy több ilyen ember van önök mellett, csak épp még nem került sor rá, hogy az élet próbára tegye a helytállásukat. Az április azonban egy olyan helyzetet teremthet, amelyben a Cédrusfa jegyűeknek kell barátságból vizsgázniuk, és ez szerencsére remekül fog sikerülni.

Míg tavaly nyáron inkább a gyakorlatiasabb tervek megvalósítására esett a hangsúly, az idei nyár legyen a lazításé. Akár utaznak, akár otthon szeretnének kikapcsolódni, a meleg évszak az új helyek bejárásának kedvez. Csodálkozva fogják tapasztalni, hogy a lakókörnyezetükben mennyi érdekes, felfedezésre váró hely van, legyen az egy romkocsma, egy kiállítás, egy étterem vagy akár egy hűvös park, ahol elmélyülhetnek a gondolataikban. Ráébrednek, hogy nem kell ahhoz messzire utazni, hogy kiszakadjanak a mindennapok taposómalmából. Az ősz inkább a művészi hajlamú Cédrusfáknak kedvez. Ha már profi szinten űznek valami ilyesmit, akkor végre beköszönthet a siker, amelyről eddig talán csak titokban álmodoztak. Ha azonban eddig még csupán élvezői voltak a művészeteknek, akkor lehet, kedvet kapnak valamilyen új hobbihoz. Télen ez a legbelső lényükhöz fogja önöket közelebb vinni.

Szerencsenapok: január 25., február 3., március 29., április 3., május 19., június 9., július 3., augusztus 2., szeptember 12., október 28., november 27., december 11.

Erdei fenyő

Az Erdei fenyőket a kelta asztrológia érdekes, kettős személyiségnek véli. Olykor szelíd, jó értelemben mondva kicsit igénytelen, máskor egy kényelemszerető, nagyon is igényes személyiség lakozik önökben. A 2015-ös év mintha mindkettőt felszínre hozná: lesznek időszakok, amikor mindennel elégedettek lesznek, máskor mindenből a legjobbat akarják. A csendes tél sokkal inkább az előbbit hozza felszínre, mintha csak belesimulnának a körülményekbe. Keveset beszélnek, csak azt végzik el a munkában és a ház körül, ami szükséges.

A tavasz beköszöntével azonban belső erejük és igényeik is megnőnek. Anyagi helyzetük is fellendül, tehát sokkal több dolgot megengedhetnek maguknak, mint korábban. Kevés Erdei fenyő fog ezekben a hetekben tartalékot képezni, szinte mindenből a legjobbat veszik meg, még akkor is, ha családjuk ezzel nem ért egyet. Nyárra mégis marad annyi megtakarításuk, hogy egy rég tervezett, költségesebb utazást megvalósítsanak. Idén teljesen mindegy, hogy melyik hónapban kelnek útra. Az ősz nagy része az önuralom gyakorlásáról fog szólni. Ez a legtöbb Erdei fenyőnek nem esik jól, főként azért, mert énjüknek az a kicsit kényelmesebb oldala még mindig szeretné a legjobb dolgokkal kényeztetni magát. Télre szerencsére sikerül ezt úgy megoldani, hogy jól is érezzék magukat, de a költségvetésük is egyenesbe jöjjön.

Szerencsenapok: január 15., február 4., március 19., április 27., május 5., június 30., július 22., augusztus 24., szeptember 4., október 1., november 2 ., december 8.

Szomorúfűz

Már az év első heteiben egy nagyon régi problémájuk kerül életük fókuszpontjába, méghozzá az, hogy olykor nehezen mondanak nemet. Eleinte észre sem veszik, hogy a sors sorozatban küldi a lehetőségeket, amelyekből ezt megtanulhatnák, de végül összeszedik a belső erejüket, és határozottan lépnek fel az olyan emberekkel és helyzetekkel szemben, akik bármire is rá akarják kényszeríteni. Egy szomszéd tolakodó kérdéssel csönget be, egy munkatárs a Szomorúfűzekre akarja sózni a saját feladatát, egy családtag a házimunka alól szeretné magát kihúzni. Kedves Szomorúfűzek, mi lenne, ha ezekben az élethelyzetekben végre a sarkukra állnának? A válaszom az, hogy nemcsak kevesebb lenne a felesleges teendőjük, több idejük maradna saját magukra, hanem sokkal jobban éreznék magukat a bőrükben.

Tavasszal és nyáron pedig pont erre lesz a legnagyobb szükségük. Az idei nyár egyáltalán nem a lazításról fog szólni, hanem sokkal inkább az aktivitásról, a tevékenykedésről. Hogy ez kinek mit jelent, az természetesen megint csak egyénfüggő. A legtöbb feladata azonban az önállóan dolgozó Szomorúfűzeknek, vagy az üzlettel és vállalkozásokkal foglalkozóknak lesz, főként akkor, ha a bolt most van felfutóban. Békésebb időszak ősztől fog beköszönteni, bár utazni ekkor sem lesz sok kedvük, kivéve egy-egy továbbképzést vagy egy kellemes rokoni programot. Szellemi kapacitásuk télen lesz valóságos csúcsformában, amit nagy kár lenne elpocsékolni. Talán még karácsonyra is könyveket vagy színházbérletet kérnek, még akkor is, ha korábban kevesebb idejük maradt a kulturális programokra.

Szerencsenapok: január 1., február 6., március 21., április 3., május 7., június 9., július 2.,  augusztus 17., szeptember 5., október 31., november 22., december 29.

Hársfa

A 2015-ös év pont azt fogja a Hársfák életébe hozni, amire a legnagyobb szükségük van: a csendet, a békét és a nyugalmat. Arról azonban szó sincs, hogy ezekből a kellemesen egyforma napokból hiányozna a kihívás. De ezek nem a külső történésekből fakadnak, és nem is annyira fizikai aktivitást vagy változásokat igényelnek. Sok Hársfa-szülött fog esetleg egy nyelv megtanulásába, egy új, otthon űzhető, kreatív hobbiba. Tavasszal egy önfejű munkatárs ugyan okozhat kis fejtörést, ha azonban a vita helyett a közös megoldást keresik, akár még derűvel is megoldhatják a problémát.

Az év egészének az alaphangulata egyfajta elnéző derű. Észrevétlen ezzel nagyon sok pártfogót szereznek, több ember keresi a barátságukat, a magánéletük is meghittebbé válik. A nyár sem lesz igazán a változások időszaka, bár valaki a családból nagyon szeretné sürgetni ezt. Azzal a bizonyos, fentebb említett elnéző derűvel azonban sikerül elodázniuk minden kellemetlenséget, legyen az egy nem kívánt életmódbeli fordulat, vagy egy lakásátrendezés, amihez semmi erejük és hangulatuk nincs. Sajnos azonban az ősz több korábban elodázott tevékenységet tesz sürgetővé. Ám ekkor lesznek a legjobb erőben, és gyorsan megoldanak mindent. A magányos Hársfákra télen szórja Ámor a legtöbb áldást. Ám hogy egy friss ismeretségből flört lesz-e vagy tartós kapcsolat, azt a 2016-os év dönti el.

Szerencsenapok: január 2., február 20., március 7., április 15., május 9., június 11., július 30., augusztus 18., szeptember 9., október 16., november 9., december 14.

Berkenyefa

Valószínűleg az előző évből azzal a gondolattal léptek ki, hogy lehetett volna sikeresebb is. A január azonban visszaadja a megszokott cselekvő optimizmusukat, és egészen biztosak benne, hogy minden sikerülni fog. Tisztában vannak azzal is, hogy ehhez a saját erőfeszítésükre lesz szükség. Az első lépés, hogy gondolják át alaposan, mi az, ami az önök kezében van, és mi az, amit nem tudnak irányítani. Csodálkozva fogják tapasztalni, hogy sokkal több lesz az előző! A február és a március kicsit csendesebb, amolyan erőgyűjtő hónapok lesznek, de áprilistól már nagyon is hasznát veszik a törekvéseiknek. Ha olykor kicsit fáradtabbnak érzik magukat, keressék meg az életnek azt a területét, amiből erőt meríthetnek. A május különösen lehetőséget kínál, hogy megtanuljanak úgy feltöltődni, ahogy az valójában a legjobb.

A tavalyi nyár nem igazán alakult a terveik szerint. Idén azonban főként június végén és július elején lesz részük sok kellemes élményben, akár utazással szeretnék tölteni a szabadságukat, akár valami más kreatív tevékenységet választanak. Fontos azonban, hogy szenteljenek az aktív pihenésre is időt, természetesen, ha életkoruk és egészségi helyzetük ezt megengedi.
Ősztől a legtöbb Berkenyefa adakozó kedvében lesz. Olyan élethelyzetekbe, emberekbe botlanak, akik segítséget, igényelnek, A Berkenyefák pedig nem fognak részvét nélkül elmenni mellettük. Ha anyagi helyzetük megengedi, többet fognak jótékonysági célra áldozni, ám ne feledjék el, hogy segíteni nem csak pénzzel lehet. Sokszor egy szívből fakadó jó szó, egy mosoly, egy gesztus többet ér.

Szerencsenapok: január 6., február 11., március 20., április 5., május 15., június 20., július 28., augusztus 9., szeptember 24., október 6., november 6., december 11.

Juharfa

A kelták megfigyelései szerint feltűnően sok művész kerül ki a Juharfa jegy szülöttei közül. Ez épp azokkal a tulajdonságaikkal van összefüggésben, amelyek ebben az évben előtérbe kerülnek: az érzékenység és az ambiciózusság. Az igaz, hogy az elmúlt esztendőt kicsit túl feszítettnek élték meg, de nem csökken a tetterejük. A telet használják ki egy kis erőgyűjtésre, de tavasztól kreativitásuk ismét a fellegekben szárnyal. A legsikeresebbek természetesen a művészettel foglalkozó Juharfák lesznek, de a többi terület képviselőinek sem lesz oka a panaszra. Ha csapatban dolgoznak, egyfajta irányító szerepet fognak betölteni, ha munkájukat egyedül végzik, még jobban túlszárnyalják korábbi teljesítményüket.

Anyagi helyzetük vélhetően már az elmúlt év vége óta kiegyensúlyozott, de most valahogy ez nem igazán kerül életük fókuszába. A nyár az élmények gyűjtéséről fog szólni, és ez rendjén is van.
Ősztől azt fogják keresni, hogy mi az, ami az életükben állandó. Míg máskor szerették a változatosságot, ezekben a hónapokban inkább arra vágynak, hogy ne változzon semmi. Leltárba is veszik kapcsolataikat, és örömmel fogják tapasztalni, hogy a legrégebbi barátaik azok, akik valóságos bástyafalak az életükben. Egy családtagnak kedve lenne valamit újítani az otthonukon, netán költözködni, de nem lesznek nyitottak. A tél békéje és nyugalma is egyfajta biztonságérzettel tölti el majd a lelküket.

Szerencsenapok: január 1., február 10., március 8., április 15., május 1., június 19., július 29., augusztus 26., szeptember 9., október 29., november 12., december 12.

Diófa

A kelta hagyomány leginkább makacs emberei most nagyon is a szükségét érzik ennek a tulajdonságuknak. Az elmúlt év vége felé kicsit túl sok volt az olyan jellegű teendőjük, ami valójában nem is az önök feladata lenne. Néhányan – akár nem is szándékosan –, megpróbáltak jobban beleszólni az életükbe. Eljött az idő, hogy kijelöljék a saját határaikat, és ehhez szükségük lesz nagyon is pozitív értelemben vett makacsságukra. Főként az idősebb rokonok szeretnének jogot formálni, hogy kéretlen tanácsaikkal irányítsák az életüket, méghozzá pont olyan irányba, amilyen irányba önök nem szeretnének haladni. Az ilyen történések egyben leckét adnak a másság elfogadásából is. Nem kell összeveszni az illetővel, egyszerűbb, ha megértetik, hogy tisztelettel elfogadják az ő életvitelüket, de ugyanezt várják el cserébe.

Tavasszal és nyár elején szükségük lesz egy kis magányra. Ha ez megvalósul, sok mindent rendbe fognak tenni a gondolatvilágukban. Egy magányos utazásra a június kínálhat lehetőséget. Ha ezt nem sikerül térben megtenni, akkor tegyék meg a képzelet szárnyain. Júliusban és augusztusban egy kisebb, de nagyon is kedvező életmódváltásba kezdenek, ami mind az egészségüknek, mind a közérzetüknek jót fog tenni. Míg az év első fele inkább arról szól, hogy lerázzák a kéretlen tanácsadókat, ősztől saját magukat kell egy kis figyelemre inteni, hogy még a legjobb szándékkal se szóljanak bele mások életébe. Éppen új életmódjuk az, amit időnként másokra is rá akarnak erőltetni. Télen egy kisebb munkahelyi vita kerekedhet, de maradjanak kívülállók.

Szerencsenapok: január 11., február 3., március 11., április 5., május 4., június 2., július 13., augusztus 24., szeptember 1., október 28., november 3., december 29.

Gesztenyefa

A Gesztenyefákat a kelta asztrológiai hagyomány a leginkább jó diplomáciai érzékükről és igazságszeretetükről ismeri. Ebben az évben ezekre a tulajdonságokra lesz a legtöbbször szükségük. A tavalyi év hozott egy kisebb családon vagy párkapcsolaton belüli vitát, de mivel ezt sikerült nagyon is könnyen megoldani, a sors most azt a szerepet szánja a Gesztenyefa jegyűeknek, hogy másoknak segítsenek békét teremteni. De szó sincs arról, hogy kéretlen tanácsokat osztogassanak. Főként az év első felében fogja a jegy szülötteit sok problémás ember megkeresni, tanácsot, megoldást kérni. Amiben a legtöbbet tudnak segíteni, az az önismeret ösvényének megtalálása és a személyes példa mutatása.

A tavasz vége és a nyár eleje felvet némi legyőzendő akadályt, ami a munkájukkal vagy valami gyakorlatias problémával áll összefüggésben. Azonban egyetlen percre sem fognak meghátrálni, vasakarattal oldják meg a helyzetet. Ha ez sikerül, akkor a nyár nagyon is kellemes lehet. A Gesztenyefák lesznek a társaság középpontjai. Utazásra inkább az augusztus kínál lehetőséget, de ha kihagyják, akkor is egy eleven, mozgalmas hónap áll a jegy szülöttei előtt, amire szükségük is lesz a csendesebb és nagyon is dolgos ősz beállta előtt. A tél kulcsszava a biztonság lesz. Fontos, hogy anyagi helyzetükben és érzelmi életükben is megtalálják a stabilitást, és képesek legyenek ugyanezt nyújtani a szeretteik számára.

Szerencsenapok: január 10., február 8., március 22., április 8., május 19., június 8., július 10., augusztus 30., szeptember 3., október 14., november 12., december 27.

Kőrisfa

Az előző évek során nagyon is sokat fejlődött a kitartásuk. Most épp ennek fogják a legnagyobb hasznát venni. Januárban és februárban valami nem igazán akar úgy alakulni, ahogyan azt szeretnék, és nehezen döntik el, hogy ez jelzés az univerzumtól, hogy nem jó úton haladnak, vagy esetleg a sors a kitartásukat teszi próbára? Kedves Kőrisfa-szülöttek, természetesen az erre adott válasz meglehetősen egyénfüggő, de az nagyon fontos, hogy semmit ne adjanak fel, ami önökön múlik. A legtöbb probléma, élethelyzet sokkal könnyebben megoldható, mint azt első látásra hinnénk. Szellemi kapacitásuk és a kommunikációs készségük tavasszal lesz a legjobb formában. Nagy kár lenne ekkor nem megoldani olyan gondokat, amelyeknek egy korábbi vitában gyökereznek, ha pedig ez sikerül, akkor valami új szellemi terv felé tekinteni. Ez még azoknak a Kőrisfa-szülötteknek is hasznos tanács, akik már kinőttek az iskolapadból.

A tavalyi, kicsit vitás és párkapcsolati problémákat felvető nyár után idén végre teljes egészében élvezheti a forró évszak minden áldását. Nem lesz nagy a munkakedvük, csak annyit fognak dolgozni, amennyi feltétlenül szükséges, de valami csoda folytán ezért most senki nem tesz szemrehányást. Az ősz már szorgosabb évszak lesz, főként, ha nyáron többet költöttek a kelleténél. Ha azonban olyan munkát végeznek, amit szeretnek, ezt sokkal inkább kihívásnak élik meg, mint nehézségek. A tél kulcsgondolata, hogy egyensúlyt teremtsenek a hivatás és a család, vagyis a karrier és a párkapcsolat között, ami többé-kevésbé sikerülni is fog.

Szerencsenapok: január 30., február 10., március 4., április 3., május 21., június 10., július 4., augusztus 17., szeptember 14., október 10., november 25., december 11.

Gyertyánfa

A kelta asztrológia szerint a Gyertyánfák azok az emberek, akik egyfajta bástyafalak a szeretteik életében. Az év első hónapjaiban talán ezt a tulajdonságukat inkább egy kicsit amolyan púpnak élik meg a hátukon, hisz hol ezzel, hol azzal a családtaggal lesz probléma, hol pedig egy barát kér kicsit többet a Gyertyánfa jegyűektől, mint amennyit jelenleg adni képesek. Mielőtt agyonhajszolnák magukat mások igényei miatt, képzeletben vonják meg a határaikat, kössék ki, hogy mennyit tudnak adni az erejükből, pénzükből, idejükből! Ám így is lesznek olyanok, akik azt vágják a fejükhöz, hogy hagyják magukat kihasználni. Tavasszal hálát, szeretetet, kedvességet kapnak azoktól, akiknek segítettek, és meg fogják tapasztalni, hogy a világ pont azt adja vissza, amit mi magunk kisugárzunk. Ha örömöt és szeretetet adunk, ugyanez fog felénk áradni.

A nyár is a kellemes élmények és jó lehetőségek időszaka lesz. Nem annyira a pihenés vagy az utazás fog életük fókuszába kerülni, hanem inkább az új barátok felfedezése. Több Gyertyánfa-szülött fog egy egészen új, érdekes csoportba kerülni, akiket taníthat és akiktől tanulhat is. Ám nem fogják a régi barátaikat sem elhanyagolni, sőt őket is bevonják új életükbe. Ősszel kicsit ellenállnak valamiféle változásnak, amit a sors kényszerít ki, de amikor megtapasztalják, hogy a változás valójában nem más, mint a fejlődés előszele, örömmel vetik alá magukat.

Szerencsenapok: január 21., február 6., március 15., április 1., május 22., június 7., július 21., augusztus 12., szeptember 20., október 29., november 7., december 31.

Fügefa

A kelta jegyek vezéregyéniségei, akikre általában hallgatnak az emberek, és akik szeretnek középpontban állni. Annak ellenére, hogy egy alapvetően sikeres évet zártak, joggal érzik úgy, hogy énjük ezen része mintha kicsit háttérbe szorult volna. Lehet, hogy eleve azzal az elhatározással lépnek be a 2015-ös évbe, hogy a kezükbe veszik az irányítást. Ez sikerülni is fog, de arra azért ügyeljenek, hogy véletlen se nyomják el mások akaratát. Tavasszal amúgy is lesz a Fügefák körül egy-két ember, aki sokkal inkább egy kis kényeztetésre vágyik, mint irányításra. Már azzal is sokat segíthetnek nekik, ha meghallgatják őket. Mivel az elmúlt nyár inkább a munkáról szólt, idén szenteljenek saját magukra is időt. Lehet, hogy még mindig nem annyira utazni fognak vágyni, de töltődjenek fel. Ha röviden kellene jellemeznem a nyaruk legszebb napjait, azt mondanám, hogy: “haverok, buli, szamba”. A legjobban persze akkor fogják érezni magukat, ha a társaság középpontjába kerülhetnek, amire főként a július fog lehetőséget nyújtani. Arra azért ügyeljenek, hogy túl sok zsíros ételt és alkoholt ne fogyasszanak.

Ősztől az egészségük kerül életük fókuszába. Ne ijedjenek meg, semmi komoly betegség nem fenyegeti önöket, de egy hipochonder barát felhívja a figyelmüket a megelőzés fontosságára. Sok Fügefa-szülött fog szeptembertől többet mozogni, vagy egészségesebben étkezni. Egy káros szokásról is lemondhatnak. A tél csendesebb időszak lesz, de eleven énjükkel ekkor is megtalálják a módját, hogy annyit lehessenek emberek között, amennyit csak lehetnek.

Szerencsenapok: január 21., február 7., március 17., április 7., május 20., június 9., július 10., augusztus 11., szeptember 22., október 15., november 3., december 12.

Mogyorófa

Ha az előző év kicsit hajszás napokkal köszönt el, akkor dőljenek hátra, és élvezzék azt a nyugalmat, amit a 2015-ös év kínál. Januárban és februárban csendesen peregnek a napok, de ezt egyetlen percre sem bánják. Tavasztól azonban már egy kis erőfeszítést kell tenniük azért, hogy megőrizzék ezt a békét. Mondjanak nyugodtan nemet minden olyan feladatra, ami nem kötelező. A legszerencsésebbek ebben azok a Mogyorófák lesznek, akik nem nyüzsgő helyen dolgoznak, netán valami otthoni tevékenységet végezhetnek. Ám a szabadidejükre még nekik is valaki vagy valakik jogot akarnak formálni. Védjék meg a személyes terüket, és csak annyi embert engedjenek be, amennyit örömmel fogadnak, és akik nem szívják le az energiájukat.

Nyáron kisebb családi vita lehetséges a programokat illetően, de határozottan ki fognak állni az elképzelésük mellett. Ez nem azt jelenti, hogy ne kötnének egészséges kompromisszumot, de szükségük lesz rá, hogy a Mogyorófáknak is igaza legyen. Ha ez másképp nem megy, töltsenek pár napot egyedül. A kelta asztrológiai hagyomány szerint a Mogyorófa jegyűek a leginkább érdeklődő, tudásvágyó emberek. Ősszel fel is fog kínálni a sors valamiféle új tanulmányt, továbbképzést, amit nagy kár lenne kihagyni. A tél nagyon alkalmas lesz bármiféle jogi vagy hivatalos ügy gyors elintézésére, főként akkor, ha ezt nem akarják átvinni a 2016-os esztendőre.

Szerencsenapok: január 11., február 2., március 19., április 17., május 30., június 8., július 4., augusztus 10., szeptember 24., október 29., november 3., december 19.

Tölgyfa

Ha az elmúlt év vége felé néhány régi barát kicsit eltávolodott a Tölgyfáktól, akkor ez az év azzal fog kezdődni, hogy szép lassan visszatalálnak egymás életébe. A Tölgyfa-szülötteknek amúgy is az az elvük, hogy az igazi barátság ott kezdődik, ha hosszabb megszakítás után is ugyanott tudják folytatni, mintha tegnap álltak volna fel az asztaltól. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ne kellene ezeket a régi és fontos kapcsolatokat ápolni. Legyen a Tölgyfa az, aki megteszi az első lépést!
Ez az év összességében is több ilyen élményt fog nyújtani. Az év mind a négy szakában régi ismerősök, barátok, egykori osztálytársak és kollégák bukkannak fel, ami egyes időszakokban kicsit nosztalgikussá is teheti önöket. Bőven lesz módjuk kipróbálni, hogy kit éreznek igazi, régi barátnak, és ki az, akivel valami módon másképp fejlődtek. Fontos, hogy felismerje, vannak kapcsolatok, amelyeket szép csendben el kell engedni.

Már a tavalyi nyár is inkább az emberi kapcsolatok ápolásáról szólt, amit idén is sikerrel folytatnak. Ám ha az elmúlt nyáron nem volt módjuk utazni, most ezt bepótolhatják azzal, hogy a frissen megtalált régi embereket felkeresik, vagy együtt tesznek egy nosztalgiautazást. Ősszel az fog egy kis kihívást okozni, hogy régi és új barátaikat összehozzák egymással. Lehet, hogy ez nehezebb feladat lesz, mint gondolnák, ugyanis lesznek köztük olyan emberek, akik valahogy nem értenek egymással könnyen szót. Ez esetben ne erőltessenek semmit, hisz nem feltétlen kell közösen kapcsolatokat ápolniuk. A tél anyagi helyzetüket lendíti fel, aminek még akkor is örülni fognak, ha az a mottójuk, hogy a pénz nem boldogít.

Szerencsenapok: január 5., február 27., március 5., április 7., május 7., június 21., július 30., augusztus 1., szeptember 4., október 30., november 11.,  december 21.

Nyírfa

Az előző év a Nyírfák számára az elengedésről szólt, ami egy kicsit átnyúlik ennek az esztendőnek az elejére is. Alapvetően azonban a 2015-ös esztendő a Nyírfák számára az újrakezdésről szól. Mint általában a lezárások után ez lenni szokott. Tavasszal fogják a leginkább kiélvezni, hogy akár tárgyi, akár lelki értelemben helyet csináltak életükben az újnak. Ez friss, szabad érzéssel tölti el önöket. Nagy kár lenne ezt a felszabaduló energiát nem jól kihasználni.

Fontos azonban, hogy mielőtt bármi újba belefognak, készítsenek terveket. Ha egyszerre kívánnak több életterületet megreformálni, abból csak káosz lehet. Az új életszakasszal természetesen az is együtt jár, hogy egyes emberek lemorzsolódnak, kilépnek az életükből, mások pedig közelebb kerülnek önökhöz. Ez rendjén is van, de arra azért ügyeljenek, hogy régi, kipróbált barátságok ne szakadjanak meg, bármilyen kevés is az idejük, törődjenek velük. Ha azt érzik, hogy valami ezek közül a régi barátok közül eltávolodik, keressék a módját az együtt töltött időnek, aminek nem a mennyisége, hanem a minősége a fontos. A nyár inkább a családot hozza közelebb a lelkükhöz, főleg akkor, ha sikerül több színes, közös programot szervezni. Idén utazásra egyébként a nyár vége vagy az ősz lesz a legjobb. Télen egy új kihívás lép be az életükbe, ami erőfeszítést igényel, de lelkileg nagyon is készek lesznek erre.

Szerencsenapok: január 15., február 6., március 13., április 27., május 5., június 8., július 22., augusztus 26., szeptember 4., október 1., november 11., december 8.

Olajfa

Ha valamiféle kisebb szorongással léptek be a 2015-ös évbe, gondoljanak először is arra, hogy milyen abszurd dolog olyasmi miatt aggódni, ami esetleg soha nem következik be. Ezt tartsák szem előtt! Azt hiszem, jó hírt mondok, hogy az év folyamán semmilyen veszély nem fenyegeti sem az egészségüket, sem a társkapcsolatukat. Sőt az előző esztendőben megalapozott és elkezdett tervek töretlenül haladnak a megvalósulás felé, ami azzal is jár, hogy tavasszal az anyagi helyzetük is inkább fellendülőben lesz. Önök általában úgy vélekednek, hogy a pénz azért van, hogy elköltsük, de most kivételesen mégis képeznek egy kis tartalékot, főként akkor, ha nyárra nagyobb terveket dédelgetnek. Ez a legtöbb Olajfa-szülött számára nem annyira egy nagy álomutazás lesz, inkább vagy egy értékesebb bútordarab vagy egy hasznos műszaki cikk megvétele. Annak ellenére, hogy ritkán tulajdonítanak a tárgyaknak jelentőséget, most mégis nagyon örülnek neki, amikor végre a kezükben lesz, és kisétálhatnak vele a boltból. Nem kell azonban emiatt lemondaniuk az utazásról: az augusztus akár még egy kisebb utazás lehetőségét is magában rejtheti, de inkább nomád, mint luxuskörülmények között.

Ősztől végre visszatér az a magabiztosságuk, amire az előző évben tettek szert. Szinte nem is fogják érteni, hogy miért aggódtak annyit az év elején. Sőt, önök lesznek azok, akik a kicsit szorongó embertársaikat erővel töltik fel. Decemberben különösen többen lesznek az Olajfa jegyűek körül, akiknek jól fog esni a törődés és a vigasztaló szó. Ne fukarkodjanak vele!

Szerencsenapok: január 25., február 3., március 10., április 3., május 17., június 6., július 13., augusztus 2., szeptember 12., október 4., november 17., december 11.

Bükkfa

A 2015-ös év a Bükkfák számára egy elég fontos döntési helyzettel köszönt be, de azt azért ne véljék, hogy ennek sikere az egész évre kihatna. Ha tehetik, ne adjanak választ azonnal, különösen ha munkát érintő nagyobb változásról van szó. Ha valami üzleti ügyet érint a téma, akkor is aludjanak rá néhányat. A megfontoltság egyébként az év egészének a kulcsgondolata lesz. Egyes, kicsit szétszórtabb családtagok túl fontoskodónak is vélik ezért önöket, de a tények azt fogják igazolni, hogy bizony, a Bükkfa-szülötteknek volt igaza. Tavasz végén és nyár elején már kicsit lazábbá válhat a hangulatuk, több idejük is lesz saját magukkal és a kedvteléseikkel törődni.
Tavaly nyáron belefogtak valamiféle életmódbeli változásba. Később azonban csökkent a lelkesedésük, idén tehát ismét elkezdik, és sokkal sikeresebbek is lesznek benne. Ne törődjenek vele, ha mások ezért megmosolyogják önöket.

Ősszel ki kell jelölniük azokat a határokat, amelyeket nem szeretnének, ha mások átlépnének. Főként a családjukon belül vannak emberek, akik olykor túl sokat engednek meg maguknak önökkel szemben. Fontos tehát, hogy ismertessék meg, hogy mi az a viselkedés, amit megengedhetnek, és mi az, amiben kicsit toleránsabbak. A szingli Bükkfa-szülöttek érdekes módon télen lesznek a leginkább hódító kedvükben, és a karácsonyt már egészen biztos nem töltik egyedül.

Szerencsenapok: január 9., február 2., március 18., április 5., május 7., június 9., július 28., augusztus 13., szeptember 24., október 9., november 18., december 21.

Izgalmas változásokat ígér a 2015-ös azték horoszkóp

A horoszkóp a Meglepetés Magazin Horoszkóp különszámában jelent meg

Bővebben a tartalomból

2015-ös kelta horoszkóp
2015-ös nyugati horoszkóp
2015-ös perzsa horoszkóp
2015-ös kínai horoszkóp

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top