Ezo

Sorshoroszkóp: így kezdd újra!

Mindannyian más és más adottságokkal rendelkezünk, más és más térképet használunk az élet nevű utazásunk során. Érdemes megismernünk a bennünk lévő hangsúlyos minőségeket, melyeket az asztrológiában az úgynevezett zodiákus jegyek képviselnek, mert az önismeret hozzásegít ahhoz, hogy tudatosan alakíthassuk az életünket, és egy teljesebb, tartalmasabb életet éljünk.

Sorozatunk témája a megújulás és az újrakezdés. Nézzük meg, hogy az egyes jegyek hogyan viszonyulnak ehhez az élettémához!

Miután a saját elemzésünket elolvastuk, érdemes mindegyik jellemzést végigböngészni, hiszen senki sem képvisel tisztán egy jegyet, számos minőség van jelen bennünk, és életünk különböző területein más és más képességünket kamatoztathatjuk.

Javaslom, hogy először a Napod, Holdad, aszcendensed jegyét keresd ki és hasznosítsd ezeket az erőforrásokat, szükség esetén pedig a felismert gyengeségeket alakítsd át erővé! Azt is megmutatom, hogyan!

 

1. rész: A Tűz elemű újrakezdők tábora

2. rész: A Föld elemű újrakezdők köre

3. rész: A Levegő elemű újrakezdők csoportja

 4. rész: A Víz elemű újrakezdők csapata

“A víz szüntelenül áramlik, s miközben mindenhez alkalmazkodik, mindent keményen kikerül, átfolyik rajta, s föloldja azt: önmaga nem változik. A víznek nincs formája csak lényege. Ezért mindent legyőz, és feltartóztathatatlanul hömpölyög a végtelen Tengerbe” – Müller Péter: Ji King

Lágy hullámok, békésen csörgedező patak, tófodrozódás, végtelen tenger, kontinenseket összekötő óceán, kiszáradt folyómeder, sima víztükör, sodrás, áramlás, tajtékzó habok, kavargó örvény, kék mélység, feltörő forrás, megáradt folyó, zuhogó vízesés… Beszédes, érzékletes képek, melyekhez azonnal tudunk érzelmeket is társítani. A víz elemű emberek képviselik az érzelmeket, a befogadást, a lágyságot. A vizet, mely felüdíti a kiszáradt földet, a vizet, melynek a pohár ad formát és keretet, a vizet, melyet nem lehet megfogni, hiszen azon nyomban kifolyik az ujjaink közül, a vizet, melyből testünk nagy része áll…

Sorshoroszkóp: így kezdd újra!

Rák

Képzeljünk el egy kagylót: kívül kemény, belül puha… nos ilyen egy Rák hangsúlyos ember újrakezdés előtt. Hiperérzékenysége miatt sokáig magában hordozza csalódásai emlékét, és bezárul az esetlegesen bekövetkező újabb támadások előtt. Épp ezért számára nem könnyű az újrakezdés. Míg a levegős jegyek logikusan, fejben eldöntik, hogy “Márpedig ez nem mehet így tovább, és azonnal változtatunk!”, ezután feldolgozásképp kibeszélik magukból a sérelmeiket, addig a víz jegyek számára több idő kell ahhoz, hogy rendezzék a múltat. A Ráknak nagyon sok türelemre és segítő (családi) támogatásra van szüksége ahhoz, hogy az új úton elinduljon. Elsősorban érzelmileg kell feldolgoznia a múltbeli eseményeket, hogy ne rettegjen az új kihívásoktól, attól, hogy útján ismét megsérülhet. A Rák archetípusa az anya és a gyermek (ebben az egységben), s ebből a képből könnyen érthetővé válik a hozzáállása és viselkedése.

A Rák jegy erőssége, hogy kiváló az intuíciója, és ezzel olyan mélységű összefüggéseket és ragyogó lehetőségeket ismer fel egy adott helyzetben, melyek logikusan szemlélve rejtve maradnának előtte. Ha nem engedi, hogy változékony hangulata rányomja bélyegét a tevékenységeire, minden kapu megnyílik előtte, hiszen képes a jobb agyféltekéjét aktivizálni. Ahogy Einstein mondta: “A logika eljuttat téged A-pontból B-pontba; a képzelet segítségével eljuthatsz bárhová!” A Rák másik nagy erőssége a kitűnő memóriája. Ha ezt nem sérelmei, fájdalmai folytonos visszajátszására használja, hatalmas tudását az élet számos területén kamatoztathatja. Együttérzése, szeretetének gyengéd kifejezése képes a másik lelki sérüléseit begyógyítani és a legfélénkebb embert is képes megnyitni.

Gyengesége a már említett múltban élés, a sérülésektől való félelem, a túlzott ragaszkodás ahhoz, akit szeret és a rideg elutasítás azzal szemben, aki megbántotta. Ez azért hátrány, mert a Rák jegyű ember ezzel esélyt sem ad a másiknak, hogy tisztázza a félreértéseket és önmagának, hogy megismerje a háttérben húzódó okokat, ezáltal könnyebben megértse egy-egy esemény létrejöttében a saját szerepét. Hiszen a teremtés belülről kifelé történik, nem véletlenül vonzzunk magunkhoz embereket, eseményeket. A Rák túlzott ragaszkodását az Anya és a gyermek archetípusa szemlélteti. Gondoljunk a születésre, ahol az addigi egységből a magzat kiszakad, a gyermek ezáltal megszületik, majd pedig fokozatosan felcseperedik, önálló emberré válik. A Rák voltaképpen ezt az egységélményt keresi, újra szeretné élni kapcsolataiban, emiatt válhat görcsösen ragaszkodóvá és rekeszthet ki számára “gyanúsnak” érzett embereket “belső köréből.” Fontos, hogy a Rák hangsúlyos ember megtanuljon önállóan is élni, saját magának legjobb társává válni.

Sorshoroszkóp: így kezdd újra!

Skorpió

Elérkeztünk a legmegosztóbb csillagjegyhez Ő az, akiről mindenki hallott már különböző legendákat, melyek sokszor nem éppen kedvezőek rá nézve. Bizony, a Skorpió az, akit vagy szeretsz, vagy gyűlölsz, de mindenképpen hatást vált ki belőled. Azt hiszed, hogy kíméletlen bosszúálló, vagy a gonoszkodó szurkapiszka? Most megismerheted igazi arcát! Bizony ő is egy víz elemű jegy, rendkívüli érzelmi élettel és nem mindennapi lelkivilággal. Ha újrakezdésre kerül sor, először neki is az érzelmeit kell rendeznie ahhoz, hogy tovább tudjon lépni. Nos, ez számára nem könnyű feladat, mert bár az elengedés Skorpió analógia, ez az ő fő tanulási feladata is egyben.

A Skorpió erőssége, hogy rendkívül szívós és kitartó. Akaratereje legendás, elkötelezettsége nem ismer határokat. Ha valakit szeret, az illető mindenben és mindenkor számíthat rá, ha egy ügy mellé áll, addig nem nyugszik, amíg sikerre nem viszi, ha újat tanul, nála alaposabban senki se mélyed el a módszerben. A legjobb barát, a legnagyszerűbb kutató elme. Céljait legtöbbször sikeresen eléri, mert nemcsak az induláskor, hanem az egész folyamat alatt belead mindent. A Skorpió mindig a látszat mögé néz, ezért remek emberismerettel, önismerettel rendelkezhet. Olyan összefüggéseket ismer fel, melyek többi társa előtt rejtve maradnak. Ezen felül a Skorpió nem fél “pokolra menni”, hogy dudás legyen, nem könnyű őt bármitől is eltántorítani, a félelmei ellenére is bátran halad előre. Erős és magnetikus kisugárzású karakter. Csodálatos átalakulásokra képes, ő a hamvaiból újjáéledő főnixmadár, vagy a bőrét levedlő kígyó, melynek mérgéből orvosság készül. Ő a hernyóból lett gyönyörű pillangó, a rút kiskacsából váló lenyűgöző szépségű hattyú.

Gyengesége, hogy örökösen a mélyben, a sebeiben, a múlt traumáiban vájkál. Akkor is, ha nem élvezi. Ezzel folyton felszakítja a behegedt sebeket. Ha ezt építő módon teszi, a legkiválóbb terapeuták egyike válhat belőle. Másik problémája, hogy folyton gyanakszik. Mivel mindig a látszat mögé néz, ha túlzásokba esik (márpedig hajlamos rá), folyton azt lesi, ki akarhat neki ártani. Ezzel viszont folytonos “riadókészültségben” éli az életét és ez rányomhatja bélyegét nemcsak a kapcsolataira, hanem lelki-testi egészségére is. További gyengesége a “képkészítés”. Ne szó szerint értsd, (bár tény, kiváló fotós is válhat belőle) most a “belső képek”, elképzelések gyártásáról van szó. Ideákat gyárt, elképzeléseket arról, hogy kinek milyennek kellene lennie, a világnak hogyan is kéne működnie. Innentől kezdve, ha az idea megfogant benne, mindent (még önmagát is) kényszeríteni akarja, hogy e belső képhez igazítsa. Ezért nehéz számára a megbocsátás, az elengedés, mert a “fixa ideáktól” kell megszabadulnia. Ahogy a Rák jegy sem igazán ad második esélyt, a Skorpió sem az a fajta, akinél sokszor próbálkozhatunk. Ha egyszer megbántottuk, vagy elveszítettük a bizalmát, nagyon kemény ellenféllé válik. A Skorpió a szélsőségek embere, ezért nagyon fontos, hogy megtanulja harmóniába hozni önmagát és felismerje, hogy belőle indul a világ érzékelése. Rajta múlik, hogy milyennek éli meg a világot. Ha hagyja, hogy a világ olyan legyen, amilyen, mert megérti, hogy saját emlékeit és elképzeléseit vetítette ki rá, onnantól kezdve felszabadultan tud élni és belevetni magát aktuális tevékenységébe a rá jellemző példaértékű elkötelezettséggel.

Sorshoroszkóp: így kezdd újra!

Halak

Mint minden víz jegynek, a Halak intuíciója is átlagon felüli. Olyannyira, hogy szabad bejárása van más dimenziókba, magasabb szférákba. A Halak archetípus az állatöv utolsó jegye, a legkevésbé testi hangoltságú zodiákus jegy. Ő az, aki érzi a hangulataid, megéli a történéseket a maguk teljességében, aki nemcsak hogy élvezi, hanem eggyé is válik a zenével, mely kifejezetten Halak analógia. Rá mondják, hogy mintha nem is ebben a világban élne. Valóban, ő érzékeli mindazt, amit az öt fizikai érzékszervvel képtelenség lenne. A meditáció, a médiumitás, az álmok, a finom anyagi világ tartoznak hozzá. Ő az, aki érzi, hogy mikor jött el az ideje a változásnak. Viszont, mivel áldozat szerepre hajlamos, sokáig élhet függőségben ott, ahonnan már régen távoznia kellett volna. Ez a megélés szintjétől függ. A problémák elől hajlamos “elúszni”, ezért sajnos a lezáratlan múlt gyakran “üldözőbe veszi.” Érdemes stabil keretek között feldolgoznia a múltat, így nem menekül és biztos alapokról kezdheti újraépíteni az életét.

A Halak erőssége, hogy kiváló beleérző képességgel rendelkezik. Ha vele beszélgetsz, nem kell bonyolult körmondatokban megvilágítanod számára, hogy min mész keresztül, mert finom antennáival már melletted ülve is “letapogatta” a benned zajló lelki folyamatok minőségét. Nála nincs olyan, hogy elkülönültség, ellenségesség, tudja, hogy minden és mindenki hozzá tartozik. Halak minőség az egység élmény, a Forrással való egyesülés. Épp ezért magas szinten éli meg az eseményeket, és hagyja, hogy rajta keresztül nyilvánuljon meg a Gondviselés akarata. Áramlásban van. a csodák útján halad, melyek számára oly természetesek, mint az Ikreknek a levegő. A hangsúlyos Halak személy jó szándékú, békés és idealista természetű. Ő azt nézi, ami összeköt és nem azt, ami szétválaszt. Képzelőereje segítségével képes megvalósítani az álmait. “A képzelet minden, pillanatkép az élet eljövendő eseményeibe” – írta Albert Einstein

Gyengesége, hogy rendkívül befolyásolható. Emiatt sokszor “összevissza” halad, “hánykódik a tengeren” és válogatás nélkül beenged mindent az életébe. Nem gondolja végig, mi az, ami hasznos számára, mi az, ami árthat neki (ebben a szemközti jegy, a Szűz segíthet neki). További gyengesége, hogy nem igazán tudja a gyakorlatba átültetni az álmait. Szüksége van konkrét megfogalmazott célokra, pontos napirendre, hogy a benne rejlő kincseket a mindennapi életben is kamatoztatni tudja. Nála sokszor a gyakorlatiasság hiánya tapasztalható, ezért fontos, hogy “földelje” magát és aktívan részt vegyen a fizikai világ történéseiben. Konkrét énhatárokra van szüksége, hogy a saját életét élje, ne másokét. Mivel kifejezetten konfliktuskerülő, a problémák elől menekül, szüksége van valakire, aki segít neki szembenézni a valósággal és letisztázni a múltat, a félbe maradt dolgokat befejezni, az elvarratlan szálakat elvarrni. Függőségekre hajlamos, ezért fontos, hogy éber legyen, stabilan, józanul számba vegye valódi szükségleteit és azok igazi okát.

 A Magabiztos nő blogon további segítséget és tippeket találsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top