Ezo

Igazából szerelem – szeptemberi szerelmi előrejelzés

Sorozatunkban, az "Igazából szerelem"-ben Sarkadi Kriszta a szerelemkártyáiból jósol: minden hónap első napján kihúzza azokat a kártyákat, amelyek adott hónapban a legnagyobb segítségünkre lehetnek abban, hogy harmonikus kapcsolatban éljünk.

Az ismert amerikai párkapcsolati szakértő és spirituális tanító, Chuck Spezzano, The Love Pack elnevezésű gyógyító kártyáit hívtam segítségül, hogy megtudjam, milyen energiák támogatják szeptemberben a szerelmes, szeretetteljes kapcsolatok kialakulását, ha még egyedül vagy, és elmélyülését, ha már melletted a társad.

A szerelem kártyái szeptemberre

Ami akadályozhat: naivitás
Ami a megoldást hozza: önmagad szeretete
Ami megszületik: intimitás

Igazából szerelem - szeptemberi szerelmi előrejelzés

1. lap: naivitás

Megmagyarázni mindent lehet! – ez volt apám válasza kamaszkoromban minden olyan helyzetre, amikor valamely megállapodásunkat nem tartottam be, és igyekeztem a létező legtöbb érvet felsorakoztatni amellett, hogy miért állt jogomban így tenni. Mint oly sok más, ez is meghatározó mintává nőtte ki magát az életemben, és én az azonosulást választottam. Így olyan emberré váltam, aki csak azt ígéri meg, amit be is tud tartani, és másoktól is ezt a hozzáállást vártam el. Ezért sokáig nem értettem azokat, akik olyan kapcsolatokban éltek, ahol hazudtak nekik, kihasználták őket, áldozatszerepbe kényszerültek, és emiatt sokat szenvedtek.

Ám amikor az önismeret és a spiritualitás mindent felerősítő és tisztán megmutató útjára léptem, elkezdtem olyan helyzetekbe kerülni, ahol megtapasztalhattam, hogy ezek a minőségek bennem is ott vannak. Én is magamra tudom húzni az áldozat szerepét, nekem is lehet hazudni, engem is ki lehet használni, és én is képes vagyok sok fájdalmat átélni emiatt. Ám ami a legjobban meglepett, az az volt, hogy milyen sokáig benne maradtam egy-egy ilyen helyzetben, mert úgy éreztem, képtelen vagyok változtatni rajta! Egyáltalán nem ilyennek ismertem magam. Úgy tudtam, eléggé tudatos vagyok ahhoz, hogy ne engedjek ilyesmit megtörténni.

Idővel ráébredtem, hogy a tudatosság és a megtapasztalások másképp függnek össze. Épp azért fontos, hogy mindezeket átéljem, mert így tudok rájuk nézni, és meggyógyítani őket. Ha nem leszek szerelmes egy olyan férfiba, aki hazudik nekem, kihasznál, és áldozatnak érzem magam mellette, akkor sohasem jövök rá, hogy ezek a minőségek bennem is ott élnek elrejtve, és most az a dolgom, hogy

•    szeretettel rájuk pillantsak,
•    a hozzájuk kapcsolódó sebzettséget meggyógyítsam, és
•    békében elengedjem őket.

Rá kellett döbbennem, hogy bizony, felnőtt nő létemre én is tudok úgy viselkedni, mint egy naiv kislány, akinek mindent be lehet mesélni, mert csak azt látja és hallja, amit látni és hallani akar.

A tények beszélnek! – ez volt apám másik mondása egy-egy vitás helyzetben. Ami azt jelentette, hogy egyáltalán nem érdekelte az, amit a szavaimmal ilyenre vagy olyanra kívántam színezni. Csak az érdekelte, hogy mi az, amit valóban meg is tettem, vagy épp ellenkezőleg: nem tettem meg. (Igen, tudom, egyben az érzelmek elutasítása is rejlett emögött, de ez egy másik történet.) Én pedig – felnőttként – a szerelem hevében mindezekről teljesen elfeledkeztem, és meg sem próbáltam összevetni azt, amit a kedvesem mond, azzal, amit ténylegesen meg is tesz.

Az a naivitás tehát, ami szeptemberben fokozottan a szemünk elé fog kerülni, azokat a területeket mutatja majd meg, ahol nem vagyunk hajlandók észrevenni azt, ami valójában zajlik. Sok lehetőséged lesz ránézni arra,

•    engeded-e, hogy mások hazudjanak neked, és ezzel méltatlanul bánjanak veled;
•    a színes, szélesvásznú – többnyire a múltról vagy a jövőről szóló – szemkápráztató mesékre figyelsz-e, vagy arra, ami a kapcsolatotokban valóban meg is történik;
•    hajlamos vagy-e arra, hogy azt hazudd önmagadnak, tulajdonképpen minden rendben van, és neked ez így jó.

Ez a naivitás mindig abból fakad, hogy nem akarjuk vállalni a felelősséget mindazért, ami velünk történik, ezért inkább oda sem nézünk. Félünk megtenni a következő lépést – hiszen az változást hozna –, ezért inkább úgy teszünk, mintha boldogok lennénk így is.

2. lap: önmagad szeretete

Ahhoz, hogy a változást megakadályozó naivitást magad mögött hagyhasd, belső erőre van szükség. A belső erő megtapasztalásához pedig önmagad szeretetén keresztül vezet az út.

Chuck Spezzano Szerelem Kártyáiból 84 darab van, ebből pedig az önmagunk szeretetéről szóló az egyes sorszámot viseli. Olyan, mintha ez lenne a legeslegfontosabb, és én hajlamos vagyok úgy vélni, hogy ez így is van. Sokszor jutottam már arra a megállapításra, hogy minden – az életünkben, a világunkban megjelenő – probléma vagy nehézség alapvető forrása önmagunk szeretetének a hiánya.

Ha nem szereted magad, akkor úgy hiszed, nem érdemled meg mindazt a jót, amire vágysz, és ami látszólag mindig csak másoknak jut. Ám, ha szeretnéd magad mögött hagyni a túlzott naivitást, és végre kiállni önmagadért, akkor muszáj elindulnod abba az irányba, hogy megszeresd magad.

Az én meggyőződésem az, hogy bőséges univerzumban élünk, ahol mindenki kedvére kiválaszthatja a neki leginkább tetsző férfit vagy nőt. “Zsák a foltját”, mondhatnád, de én ennél messzebb megyek: biztos vagyok benne, hogy ha tényleg szeretnél boldog, kiteljesedett párkapcsolatban élni, akkor létezik az a férfi vagy nő, aki ugyanezt akarja, és nem mással, hanem éppen veled. Akkor fogod őt észrevenni és beengedni az életedbe, ha mostantól kezdve minden egyes napon teszel azért, hogy feltétel nélkül megszeresd magad. Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy mindent szeretsz önmagaddal kapcsolatban:

•    a tested minden porcikáját – akkor is ha “nem felel meg” a társadalomból és a kultúrából érkező elvárásoknak;
•    a gondolataidat – akkor is, ha időnként elviselhetetlennek tűnik a zaj, amit keltenek;
•    az érzéseidet – akkor is, ha látszólag éppen fájdalmasnak éled meg őket.

Amint megszeretsz valamit magadban – és nem eltolni, eltüntetni, eltávolítani akarod –, már át is alakíthatod, ha erre van szükség. De mindaddig, amíg tiltakozol a léte ellen – csak megszilárdítod a pozícióját.

3. lap: intimitás

Amikor teljes mértékben szereted magad, többé nem foglalkoztat az a kérdés, hogy fogsz-e tetszeni annak, aki neked tetszik; vagy az, hogy alkalmas vagy-e egy boldog, harmonikus párkapcsolatra. Természetes vagy, és vonzó, mert bátran és jókedvűen önmagadat adod. Már nem tartod fontosnak, hogy összehasonlítsd magad másokkal, ezért sohasem kell felsőbbrendűnek vagy alacsonyabb rendűnek érezned magad. Ez vezet el ahhoz a pillanathoz, hogy fokozatosan lecsatolod magadról páncélzatod minden rétegét, így létrejöhet a meghitt közelség; a valódi intimitás. Ilyenkor nemcsak a tested áll pőrén a másik előtt, hanem a lelked is. Mindent odaadsz; mindent megmutatsz. Nem azért, mert így “helyes”, hanem azért, mert ezt akarod; mert tudod, hogy nincs mitől félni; mert tudod, hogy önmagad feltétlen szeretete miatt teljes biztonságban vagy.

Engedd hát meg, hogy ez a szeptember egy mérföldkő legyen az életedben: egy olyan hónap, amikor a lehető legközelebb kerülsz önmagadhoz; a szerelemhez és a párkapcsolati boldogsághoz!

Párkapcsolati Gyorsszervíz: Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő
“Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló, belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, én végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top